בפניי תביעה כספית על סך של 34,600 ₪, בגדרה עותרים התובעים לחיוב הנתבעת בתשלום פיצויים בעבור נזקים הנוגעים להתנהלותה וטיפולה בנזקי רטיבות שהתגלו בדירתם.
הפוליסה כוללת ביטוח בגין ניזקי מים וצנרת באמצעות שרברב שבהסדר עם חברת הביטוח.
בשל הפרה זו נגרמו לתובעים נזקים, ובין היתר, נזקים לדירה עצמה, נזקים בדמי השכירות שהופחתו על ידם לבקשת השוכרים בשל הנזילה, נזקים לדירת השכן ותשלום עבור בדיקות השרברבים מטעם הנתבעת ומטעם ועד הבית.
הדיירת, אשר נכחה בדירה בעת ביקורי השרברבים מטעם הנתבעת, תארה את מסקנותיהם פעם אחר פעם לפיהן אין נזילה מצנרת הדירה, ואת היתנגדותה למסקנות אלו בזמן אמת.
על יסוד המסמכים והעדויות שהובאו בפניי, ובפרט עדותו של מר תמם ועדותה של גברת זק, שהעידו הן על מה שראו עיניהן (צנרת נוזלת בדירה) והן על תוצאות התיקון (הפסקת כתמי הרטיבות לחלוטין לאחר התיקון), אני קובעת כי מקור הליקוי היה בצנרת דירת התובעים, והוא מהוה אירוע בטוחי בהתאם לתנאי הפוליסה.
...
הנתבעת טוענת כי לא הוכח במקרה דנן מקרה ביטוחי כהגדרתו בפוליסה, ועל כן דינה של התביעה להידחות מחמת היעדר עילה.
לפיכך, אני קובעת כי בנסיבות העניין, לא ניתן היה לתקן את הנזילה אלא על ידי החלפת הצנרת כולה.
סיכומו של דבר, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 34,600 ₪, מתוכם 34,000 עבור תיקון הנזילה ונזקיה בהתאם לחשבונית מיום 12.4.20.
ברע"א 8190/14 רוזנברג נ' בזק בינלאומי בע"מ, פסקה 36 (3.6.2015)) פסק בית המשפט העליון כי "כאשר בית המשפט לתביעות קטנות, המיועד, בין השאר, להקל במידת מה על צרכנים להתגבר על הקושי המובנה הכרוך בהתדיינות מול תאגידים גדולים, מוצא כי תביעה צרכנית היא מוצדקת, מן הראוי שייתן ביטוי לניסיונותיהם של הנתבעים להערים בפני התובע קשיים במימוש זכותו, ככל שהיו ניסיונות כאלה... במקרה דנן מתיר החוק פסיקת פיצויים לדוגמה..." ועוד הוסיף בית המשפט וקבע: "באופן כללי יותר, דומה שבפסיקתן של הוצאות משפט במקרים מסוג זה ראוי להביא בחשבון את הטרחה המיוחדת הנגרמת לעתים לצרכנים בהתמודדותם עם תאגידים גדולים, נוכח פערי הכוחות בין הצדדים".
לאור התנהלות הנתבעת במקרה דנן, סבורני כי התובעים זכאים להוצאות משפט בשיעור ניכר יחסית לסוג זה של הליכים, וראיתי להעמידו על סך של 3,000 ₪.