מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין מתן שירותים מיוחדים לסכיזופרניה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת מימצאי הבדיקה הרפואית מציינת הועדה כי תוכן השיחה קצר, דל ומצומצם, התשובות שניתנו על ידי המערער היו לאקוניות וקונקרטיות, דיבור מונוטוני ואפקט שטוח והרושם הוא שמדובר בסכיזופרניה הפוגעת בתפקודו היומיומי של המערער.
מתוקף הסמכות שבחוק הותקנו תקנות להישתתפות הנתבע במתן השירותים המיוחדים – תקנות השר"מ, כאשר תקנה 3 קובעת את שעורי הקצבה המיוחדת, וזאת בהתאם לרמת העזרה לה זקוק הנכה התלוי בעזרת הזולת, כדלקמן (כל ההדגשות הוספו, א.ק.): "(א) נכה התלוי בעזרה רבה מהזולת בבצוע רוב פעולות היומיום ברוב שעות היממה.
ברי, כי הועדה אינה יכולה להדרש למסמך המאוחר למועד היתכנסותה ואשר לא עמד בפניה ומכאן שעל המערער לשקול הגשת תביעה חדשה בעיניינו ככל שחל שינוי במצבו.
...
לאחר שעיינתי בכתב הערעור ונימוקיו, בפרוטוקול הוועדה ובטיעוני ב"כ בעלי הדין, שוכנעתי כי יש לדחות את הערעור.
נוכח כל האמור לעיל במצטבר, לא מצאתי כי נפלה בהחלטת הוועדה טעות משפטית אשר תצדיק את התערבות בית הדין ועל כן – דין הערעור להידחות.
לאור האמור לעיל ומשלא נמצאה טעות משפטית בפעולת הוועדה – דין הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

טענה זו מקובלת עלי, היא נתמכת בגישה בפסיקה ולכאורה גם בדפי חשבונות בנק של המנוח ורעייתו, כפי שהוצגו; הטענה הנכונה ביחס לקיצבת הנכות הכללית של הבן החסוי, מקבלת משנה תוקף בכל הנוגע לקיצבת השר"מ, המשקפת שווי של הישתתפות המדינה בתמורה לטפול בעין שניתן לחסוי.
מבלי שיהא בכך חלילה כדי להקל ראש בטרגדיה שפקדה את מישפחת המנוח עם פטירתו עקב התאונה, ואף מבלי שיהא בכך כדי לגרוע מעשייתו ותרומתו למשפחתו, לא ניתן להיתעלם ממצבו הרפואי ומחלותיו, שללא ספק היקשו עליו לא רק בעבודה, אותה צימצם מאז שנת 1994, כי אם גם במלאכות משק הבית, ואף בטיפול בבנו הבגיר הזקוק לצרכים מיוחדים.
לעומתו, האלמנה, הסובלת אמנם מסכיזופרניה, שבגינה הוכרה כסובלת מנכות רפואית ומאובדן כ"ע מלא, לא סבלה ממגבלה פיזית; אין באמור לעיל כדי להקל חלילה במצבה הרפואי של האלמנה.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת 1 לפצות את התובעים בגין התאונה דנן, בסכומים כדלקמן: הפצוי לתלויים – תובעים 4,2 : סך של 539,894 ₪; הפצוי ליורשי העיזבון – תובעים 2,3,4 – בהתאם לחלקם על פי צו הירושה: סך של 139,819 ₪.
...
שוכנעתי בנכונות עמדת אקטואר הנתבעים בעניין זה, המתיישבת עם הוראות הדין ותע"צ המל"ל נ/20.
הדרישה לניכוי כספי פיצויים שקיבלה האלמנה בהתאם ל-נ/21 נדחית; על פניו מדובר בתשלום מכוח חוזה ביטוח שאינו בר ניכוי, והנתבעים לא הוכיחו אחרת.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת 1 לפצות את התובעים בגין התאונה דנן, בסכומים כדלקמן: הפיצוי לתלויים – תובעים 4,2 : סך של 539,894 ₪; הפיצוי ליורשי העזבון – תובעים 2,3,4 – בהתאם לחלקם על פי צו הירושה: סך של 139,819 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי המערער, יליד שנת 1973, סובל מליקויים שונים ובכלל זה טרשת נפוצה מיתקדמת, סכיזופרניה וירידה קוגניטיבית, בגינם נקבעה לו נכות בשיעור 70%.
תקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (מתן שירותים מיוחדים), התשל"ט-1978, מגדירות השגחה כך: "השגחה ופקוח על הנכה למניעת סכנה לעצמו ולאחרים". על פי פסיקת בית הדין הארצי, ההשגחה והפיקוח האמורים הם השגחה מתמדת אשר נידרשת מקום בו ועדת רפואית מגיעה למסקנה כי המבוטח "יוזם פעולות המסכנות את עצמו או את סביבתו" (בר"ע 56370-02-17 בטיטו נ' המוסד לביטוח לאומי (14.3.2017).
בנסיבות אלה, פתוחה בפני המערער האפשרות להגיש תביעה להחמרת מצב.
...
. כאשר עניינו של מבוטח מוחזר לוועדה רפואית לעררים לדיון מחודש בעקבות פסק דין שבו נקבעו הוראות, על הוועדה להתייחס רק לאמור בפסק הדין ואל לה להתייחס לנושאים שלא פורטו בו. ביקורתו השיפוטית של בית הדין על החלטת הוועדה במקרה כזה, מוגבלת לבחינת שאלה יחידה - האם מילאה הוועדה אחר מצוות פסק הדין? בהתאם למסגרת הנורמטיבית שלעיל, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בכל המסמכים שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות, ולהלן אנמק.
תקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (מתן שירותים מיוחדים), התשל"ט-1978, מגדירות השגחה כך: "השגחה ופיקוח על הנכה למניעת סכנה לעצמו ולאחרים". על פי פסיקת בית הדין הארצי, ההשגחה והפיקוח האמורים הם השגחה מתמדת אשר נדרשת מקום בו ועדת רפואית מגיעה למסקנה כי המבוטח "יוזם פעולות המסכנות את עצמו או את סביבתו" (בר"ע 56370-02-17 בטיטו נ' המוסד לביטוח לאומי (14.3.2017).
לפיכך הגעתי לכלל מסקנה כי ועדת הערר פעלה בהתאם להוראות פסק הדין המחזיר ונימקה את קביעתה כי המערער אינו זקוק להשגחה מתמדת למניעת סכנה לעצמו ולאחרים, כפי שמצוין בסעיף 7 לפרוטוקול הוועדה.
סוף דבר לאור הנימוקים המפורטים לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

ביום 29.9.20 הגיש המערער תביעה לקבלת שירותים מיוחדים.
תביעתו נדחתה תוך שנקבע כי הוא לא צבר את הניקוד הנידרש לקיצבה זו. בגין תביעתו זו היתקיימו מספר ועדות רגילות ו-6 ישיבות של ועדות ערר שעל החלטותיהן הוגשו ערעורים לבית הדין.
תקנה 3(א) לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (מתן שירותים מיוחדים), התשל"ט-1978 (להלן: התקנות), קובעת, כי תנאי סף לקבלת זכאות לקיצבת שירותים מיוחדים הוא תלות הנכה "בעזרת הזולת בבצוע פעולות יומיום ברוב שעות היממה עקב נכותו" כאשר בסעיף 1 לתקנות נקבע כי "פעולות-יומיום" - פעולות לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות, רחצה, ניידות עצמית בבית והקשור בהן;".
עוד עולה מהמסמכים כי למערער נקבעה נכות בשיעור של 60% בגין סכיזופרניה בהתאם לסעיף 33 (ב) 5-6 הקובע בסעיף 5 - "רמיסיה חלקית, ריבוי התקפים פסיכוטיים עם סימנים "חיוביים" או "שליליים" בולטים, קיים צורך בטיפול תרופתי קבוע, ישנה הגבלה ניכרת של כושר העבודה וכן ירידה ניכרת בתיפקוד הנפשי והחברתי" ובסעיף 6 – "מחלה פעילה עם קיום סימנים "חיוביים" ו"שליליים" רצופים, הגבלה קשה בכושר העבודה ובתפקוד הנפשי והחברתי או קיים צורך באישפוז יום פסיכיאטרי ממושך".
...
עוד ציין המשיב כי בית הדין אינו מחליף את שיקול דעתו בשיקול דעת הוועדה ואין מדובר בטעות רפואית או משפטית שיש להתערב בה ומשכך, יש לדחות את הערעור.
לא ניתן להיעתר לבקשה זו. הלכה פסוקה היא כי הסמכות לקביעת שיעור הנכות והמוגבלות נתונה לוועדות הרפואיות שהן הגורם המקצועי וכי התערבותו של בית הדין בהחלטתן היא בבחינה אם פעלה הוועדה כדין או שמא נפלה שגגה תחת ידיה.
משכך, תבחן ההחלטה במסגרת זו. לאחר שעיינתי בחומר המצוי בתיק מצאתי כי דין הערעור להתקבל .

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיב טוען מנגד, כי דין התביעה להדחות על הסף מחמת היתיישנות, מאחר שהוגשה בחלוף 8 חודשים ממועד כנוס הועדה ובהתאם לתקנה 2 לתקנות הביטוח הלאומי (מועד להגשת ערעור על החלטות מסוימות), התשל"ז-1977.
המבחנים למתן שירותים מיוחדים פורטו בתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות)(מתן שירותים מיוחדים), התשל"ט – 1978 (להלן: "התקנות"), כאשר הזכאות לה טוענת המערערת בהליך זה, מותנית בתלות בעזרה רבה מהזולת בבצוע כל פעולות היום יום ברוב שעות היממה ולא כפי שקבעה הוועדה, תלות בעזרה רבה מהזולת בבצוע רוב פעולות היום-יום ברוב שעות היממה.
" להלן פרק "מימצאי הבדיקה הנוכחית", כעולה מפרוטוקול הועדה: "ארוע מוחי סכיזופרניה סוכרת" להלן פרק בדיקה "פעולות היום יום", כעולה מפרוטוקול הועדה: ניידות – נכנסה לוועדה בעזרת הליכון ברקע נפילות זקוקה להשגחה.
...
המשיב טוען מנגד, כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות, מאחר שהוגשה בחלוף 8 חודשים ממועד כינוס הוועדה ובהתאם לתקנה 2 לתקנות הביטוח הלאומי (מועד להגשת ערעור על החלטות מסוימות), התשל"ז-1977.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות ואנמק.
סוף דבר הערעור נדחה, לא יינתן צו להוצאות, כמקובל בהליכים מסוג זה. ניתן היום, י"ט אב תשפ"ג, (06 אוגוסט 2023), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו