באותו מעמד, ביום 16.04.21, נחתם הסכם מכר ביחס לרכב עם בעליו הרשום של הרכב (נספח "ב" לכתב התביעה) – (להלן: "ההסכם עם אבוקרט"), לאחר שתוכנו של ההסכם תורגם לו ע"י דניס.
ביום 20.07.21 הביא התובע את הרכב למרכז השרות בטרם ביצוע מבחן רשוי, ובבדיקה נידרש להחליף תפוח פרונט תחתון מצד ימין, ולהוסיף דבש למנוע (כך בסעיף 19 לכתב התביעה).
להלן יובא נוסח סעיף 15 לחוק החוזים :
"מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאה של הטעייה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה "הטעייה" לרבות אי גילוין של עובדות אשר לפי הדין, לפי הנוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן".
"נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים".
סעיף 16 לחוק המכר קובע עוד:
"היתה אי-ההתאמה נובעת מעובדות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת עליהן בעת גמירת החוזה ולא גילה אותן לקונה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיפים 14 ו-15 או בכל הסכם, ובילבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה".
בעניינינו, עסקת מכר משומש, קיימת חקיקה ספציפית וייעודית חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), תשס"ח – 2008 (להלן: " חוק מכירת רכב משומש") המורה כי יש לגלות לרוכש הרכב מידע מהותי.
יחד עם זאת הקונה לא ידע מה משמעות התקלה ומה עומד מאחוריה שכן מדובר בנורית חיווי כללית שמפנה את המשתמש ברכב לבדוק את המנוע, כשמה כן היא "check engine".
המוכר לעומתו, יכול היה לבדוק עם בעליו הרשום של הרכב, אבוקרט, מה מצבו המכאני, היכן בוצעו הטיפולים האחרונים, ואולי אף לגשת למוסך בו בוצע הטיפול האחרון ולאפשר לאותו מוסך לבדוק התקלה שהופיעה.
...
לסיכום, טוען התובע כי המוכר הסתיר ממנו פרטים אודות מצבו המכני של הרכב בחוסר תום לב, ולשיטתו מדובר בהטעיה, ומכאן התביעה שבפני.
עם זאת, סבורני שהנתבעת לא מילאה אחר הוראת סעיף 4 לחוק מכירת רכב משומש, ולא מסרה בידי התובע טופס גילוי, אשר תכליתו היתה להעמיד את התובע בפני כלל נתוניו של הרכב.
מכאן, סבורני כי בפיצוי בגובה עלות התיקון, דבר שהתחייבה הנתבעת לבצע, ימצא מזור לתובע.
סוף דבר
אני מקבל את התביעה בחלקה, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 3,910 ₪, בצרוף הוצאות משפט בסך 500 ₪ ובסה"כ 4,410 ₪.