המשיבים טוענים מצדם שמדובר בתחקיר בעל עניין צבורי רב המביא בפני הצופים מסכת של מירמה והונאה של אנשים רבים על ידי האחים וזאת באמצעות פתיחת פרופילים פקטביים ברשתות החברתיות ופירסום מודעות למכירת מכשירים סלולאריים במחירים אטרקטיביים ולקבלת הלוואות, כאשר האחים גובים מן הלקוחות כספים בהקף כולל של מאות אלפי שקלים ונעלמים.
בנוסף רק במהלך הדיון, ראה לנכון ב"כ המבקשים להפנות לקדימון לו טען בבקשה ולהקרינו בפלפון שלו והסתבר שמדובר בכתבה שפורסמה באתר מאקו, המפנה לכתבה בטלויזיה במסגרתה רואיין המשיב-4, אודות התחקיר שנעשה בתכנית.
בהנתן המשקל שבית המשפט אמור ליתן לבקשה למתן סעדים זמניים על נספחיה, לא מדובר במחדלים של מה בכך והלכה למעשה ניתן היה לדחות את הבקשה על הסף, אך מחמת פגמים אלו ובמיוחד בשל כך שלא צורפו אליה תצהירים בעת הגשתה (השוו: ע"א 409/13 שידורי קשת בע"מ נ' שמעון קופר (11.4.13) להלן: "עניין קופר").
הוסיף היועץ המשפטי לממשלה והנחה "גם בעבר, טרם התיקון האמור, נעשה שימוש נדיר ביותר בהוראת החוק האמורה, ובודדים המקרים, שבהם החליטה התביעה להעמיד לדין בגינה. הדעת נותנת, כי עתה, משהביע המחוקק את דעתו, כי יש לצמצם את האיסור, בודאי שאין מקום להרחיב את השמוש בו". הווה אומר מלכתחילה מדובר בעבירה שהשימוש בה מועט בהנתן משקלם המשמעותי של חופש הביטוי וזכות הציבור לדעת.
...
מקרה זה אינו עומד בכללים אלו ומשכך דינה של הבקשה להידחות לגופה.
המסקנה המתבקשת היא שלולא היה מוגש כתב אישום, הרי שלא הייתה עומדת למבקשים טענה טובה המאפשרת להם למנוע פרסומה של כתבת תחקיר הדנה בהתנהלותם, שכמותיה מפורסמות חדשות לבקרים בתכניות רבות מספור.
סוף דבר
דינה של הבקשה לצו מניעה זמני עד להגשת התביעה העיקרית להידחות, באשר לא הוכחו התנאים המצדיקים מניעת פרסום מראש.