בית משפט השלום בבת ים
ת"א 10972-11-20 גלילי נ' ידיעות אינטרנט
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופט אודי הקר
תובע
דור גלילי
ע"י ב"כ עו"ד שרון גלילי
נתבעת
מערכת YNET - ידיעות אינטרנט
ע"ד ב"כ ירון חנין
פסק דין
הפסיקה התוויתה את השלבים לבחינת תביעות לפצוי בגין לשון הרע ,כדלקמן (ע"א 4534/02 רשת שוקן בע"מ ואח' נ' אילון (לוני) הרציקוביץ, פ"ד נח(3) 558 (2004):
"ניתוח ביטוי במסגרת עוולת לשון הרע נעשה בארבעה שלבים: בשלב הראשון יש לשלוף מתוך הביטוי את המשמעות העולה ממנו לפי אמות המידה המקובלות על האדם הסביר, כלומר יש לפרש את הביטוי באופן אובייקטיבי, בהתאם לנסיבות החיצוניות וללשון המשתמעת... בשלב השני יש לברר, בהתאם לתכלית החוק לאיזונים חוקתיים, אם מדובר בביטוי אשר החוק מטיל חבות בגינו, בהתאם לסעיפים 1 ו-2 לחוק... בשלב השלישי, בהנחה שעברנו את המשוכה השנייה, יש לברר אם עומדת למפרסם אחת ההגנות המנויות בסעיפים 15-13 לחוק. השלב האחרון הוא שלב הפיצויים".
מעשה של פירסום "לשון הרע" מהוה עוולה אזרחית בהתקיים שני תנאים: האחד – שעסקינן ב"פירסום"; השני – שהפירסום מהוה "לשון הרע". במקרה זה אין חולק, כי פירסום כתבה באתר הנתבעת מהוה "פירסום" ועל כן לא ארחיב בסוגיה זו. הצדדים חלוקים האם תוכן הכתבה מהוה "לשון הרע", כהגדרתו בחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק איסור לשון הרע" או "החוק"), ואם כן - האם עומדות לנתבעת ההגנות הקבועות בחוק.
גם התובע וגם עדי הנתבעת הבהירו כי מעשה של אלימות מצד שחקן נגד מאמן הוא חמור ביותר וכך הוא אף נתפס במועדוני הכדורגל.
...
אני מקבל את טענת הנתבעת, כי יתכנו מקרים בהם כתב המצטט גורם כלשהו באופן מדויק וכשמובן מהכתבה שהציטוט אינו משקף בהכרח את האמת או את דעתו של הכתב הוא יחסה תחת הגנת ה"אמת בפרסום", גם אם תוכנם של הדברים אינו אמת.
לאור כל האמור לעיל, בנסיבותיו של מקרה זה, לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ואת השיקולים הנדרשים לכך, ובכלל זה: הנזק שנגרם לתובע; מהות הפרסום ותפוצתו; פוטנציאל הפגיעה בשמו הטוב של התובע; הפרסומים הנוספים; והשיקולים הנוספים שפורטו לעיל, מצאתי להעמיד את גובה הפיצוי על סך של 15,000 ש"ח.
סוף דבר:
התביעה אפוא מתקבלת באופן חלקי (לעניין סכום התביעה).
הנתבעת תשלם לתובע סך של 15,000 ש"ח.
אשר להוצאות: בשים לב לתוצאות ההליך, לסכום התביעה לעומת תוצאות פסק הדין, ולהחלטות שניתנו במהלך ההליך ובכלל זה לצורך בקיום שתי ישיבות הוכחות, מצאתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט בסך של 1,922 ש"ח ושכר טרחת עו"ד בסך של 7,000 ש"ח. כן תישא הנתבעת בהוצאות העדים כפי שנפסקו בפרוטוקול הדיון.