מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין ליקויים ברכב חדש שנרכש מהיבואן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

תביעה על סך 62,016 ש"ח, בגין ליקויים שנמצאו ברכב שרכשה התובעת מהנתבעת 1 ("הנתבעת").
בהיתחשב בכך שהנתבעת או שמואל לא היו מודעים למהות התקלות שהיו ברכב, ובכך שעברו למעלה משנתיים מאז טופלה התקלה האחרונה על ידי מוסך מורשה של יבואן, איני סבור שהייתה על הנתבעת חובת גילוי על כך שבעבר, לפני למעלה משנתיים, היו ברכב תקלות שטופלו.
מהעדויות אף עולה, כי מדובר בתקלה לא אופיינית לרכב חדש יחסית כמו הרכב שלענייננו, וגם עובדה זו תומכת במסקנה כי אין מדובר בליקוי שניתן היה לגלותו בבדיקה סבירה.
...
מהעדויות אף עולה, כי מדובר בתקלה לא אופיינית לרכב חדש יחסית כמו הרכב שלענייננו, וגם עובדה זו תומכת במסקנה כי אין מדובר בליקוי שניתן היה לגלותו בבדיקה סבירה.
בנסיבות העניין, מצאתי לפסוק בגין הוצאות כל המומחים (לרבות שכר עדותם בבית המשפט) סך כולל של 6,000 ש"ח. בנוסף, על הנתבעת לשאת באגרת המשפט וכן בשכר טרחת עורך דין, אשר בהתחשב בהיקף הדיון בתיק מצאתי להעמיד אותו על 6,000 ש"ח. סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת סך של 23,981 ש"ח בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום 3.3.2019.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת את אגרת המשפט כפי ששולמה; הוצאות המומחים בסך 6,000 ש"ח; ושכר טרחת עורך דין בסך 6,000 ש"ח. זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 60 יום.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנסיבות העניין לא ראיתי לעשות צו להוצאות, וזאת לנוכח התרשמותי מניהול ההליך על ידי התובע במהלך עדות השמאי מטעמו עלה כי מדובר בפגם בייצור ולנוכח עדות השמאי וככל שהתובע ירצה להמשיך בתביעתו, ההליך הנכון הנה עתירה לביטול העסקה לרכישת הרכב אשר עלה 180,000 ₪.
היא ייבאה את רכב המאזדה שנרכש על ידי אוחנה מאלבר.
נקבע בין היתר: "16. התובע רכש רכב חדש " מהניילון " . התובע צריך חוזית לקבל רכב חדש ללא ליקוי . ככל שקיים ליקוי על המוכרת היה במיומנותה וחובת בדיקתה לגלותו מראש . ככל שלא ניתן היה לגלותו, וקבעתי כי לא נגרם בעטיו של הרוכש הצרכן אלא בשלב הקודם לרכישה , הרי שעל הבעלים הראשון המוכרת " אלבר " לשאת באחריות . מחירו של הרכב הותאם לרכב חדש ללא הליקוי . תמורה ללא ליקוי צריכה להביא לפצוי בגין הליקוי .
...
בית משפט נימק מדוע התביעה נגד דלק מוטורס נדחית ומתקבלת נגד אלבר.
אין זה המקרה שבו תתערב ערכאת ערעור בהכרעת ערכאה דיונית אשר שמעה עדים – התרשמה מהם באופן בלתי אמצעי, בחנה את הראיות והגיעה למסקנה אליה הגיע, גם אם אלבר סבורה באמת ובתמים כי הקביעות העובדתיות אינן נכונות.
ההכרעה תחומה לנסיבות המיוחדות והייחודיות של המקרה (מומחה בית משפט אישר כי לא נתקל בעוד מקרה שכזה).אין בעניינינו סוגיה משפטית בעלת השלכת רוחב ולפיכך דין בקשת רשות הערעור להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפני תביעת התובע לפצוי כספי בסך 33,000 ₪ בגין ליקויים שנמצאו, כך לטענת התובע, ברכב חדש שרכש מסוכנות הנתבעת.
הנתבעת הינה חברה העוסקת בייבוא ושיווק כלי רכב, בין השאר מתוצרת חברת איסוזו.
...
מהאמור שוכנעתי כי הנתבעת לא רק שאינה מתחמקת מאחריותה היא אף היתה מוכנה, בענייו של התובע, ביותר מהזדמנות אחת, לפעול בהתאם לדרישותיו הגם שלא הייתה חייבת לעשות כן. בהתאם לטענתה – כמחווה שרותית במטרה לרצות את התובע ולמנוע מחלוקות.
רביעית, ובהתייחס לקורוזיה שנמצאה ברכב בהתאם לדוח שמאי התובע ולעדותו – מצאתי להעדיף את עדות שמאי הנתבעת אשר העיד בפניי כי חלודה אינה מעידה על אי תקינות הרכב "זה חלק מאיפיון הרכב. באותו תיק ספציפי נסעתי במיוחד לקלגרי בקנדה. לשאלת ביהמ"ש האם זה תקני גם על רכב בן פחות משנה, אני משיב שגם ברכבים חדשים חדשים שיצאו מבית חרושת, מצאנו חלודה" (עמ' 5 שורות 5-9).
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית שעניינה ליקויים ברכב חדש שרכש התובע מהנתבעת, יבואנית רכב.
לפיכך, הוא מושתק מלהגיש תביעה בעטיין.
...
לעניין העיסקה שביצע התובע עם לקסוס, שוכנעתי כי גם אילו המתין התובע עוד חודש ימים, לא הי המקבל הצעה טובה יותר מהנתבעת מאשר לבצע עיסקת טרייד אין אצלה, וכאמור, לאחר מסכת התלאות שעבר התובע בחסות הנתבעת, היה זכאי להחליט שרכבו החדש לא יהיה מתוצרת היצרן שמייצגת הנתבעת.
לפיכך אני קובעת כי על הנתבעת לפצות את התובע על ההפסד שספג עקב ההכרח למכור את הרכב בהפסד ביחס למחיר המחירון, הגם שאקח בחשבון כי התובע לא הוכיח אם רכבים מסוג יוקרתי זה, בשנתון זה ובקילומטראז' גדול יחסית לשנתון, נמכרים בשוק במחיר מחירון או במחיר נמוך יותר כתוצאה מההיצע והביקוש בשוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית העומדת, לאחר תקונה, על סך 100,00 ₪ שהגיש התובע בגין נזקים שנגרמו לו בעקבות תקלות ברכב יוקרתי חדש מסוג DS7 שרכש מן הנתבעת שבעטיין שהה רכבו במוסכיה במשך תקופה ארוכה של מספר חודשים תוך שנמסרו לו כלי רכב חלופיים באיכות ירודה לעומת רכבו.
רקע ותמצית טענות הצדדים התובע הוא לקוח של הנתבעת, יבואנית כלי רכב, אשר רכש ממנה ביום 1.1.21 רכב חדש בעל הנעת כלאיים (היברידית) מידגם DS7, נושא לוחית רשוי מס' 114-84-402 (להלן: "הרכב").
בת"ק (ירושלים) 24748-05-15 רועי טפירו נ' מרכז שירות איכות קיה בע"מ (16.12.2015) דן בית המשפט בתביעה לפצוי בשל ליקויים ברכב שרכש התובע, בשל אובדן ההנאה מהשמוש ברכב והטרחה ובטול הזמן שנגרמו לתובע בשל אי תקינות הרכב, ובהיתחשב באופי הליקויים, במספר הפעמים שהגיע התובע למוסך ובעובדה שהרכב שהה במוסך לצורך ביצוע התיקונים במשך כשבועיים, נפסק לטובת התובע פיצוי בסך של 3,000 ₪.
...
עם זאת, כפי שצוין לעיל, הנתבעת היתה מחויבת להחליף את הסוללה בתוך 7 ימי עבודה, ועל כן אני סבור כי התובע זכאי לפיצוי מזערי על עוגמת נפש הנובעת מטעם זה באופן ממוקד אך ורק בגין יתרת הימים עד לקבלת הרכב החליפי.
יתרה מכך, התובע לא הציג ראיות לעניין הפחתה בהיקף השימוש ברכב לאחר תיקונו לעומת תקופת שגרה והעובדה שהמשיך לנסוע ברכב לאורך התקופה נוליכה למסקנה כי אפילו קיומו של החשש הנטען באופן סובייקטיבי לא הוכח.
סוף דבר בהינתן המסקנות האמורות, התביעה מתקבלת בחלקה ואני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 8,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה – 24.11.22.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו