לפני תביעה כספית העומדת, לאחר תקונה, על סך 100,00 ₪ שהגיש התובע בגין נזקים שנגרמו לו בעקבות תקלות ברכב יוקרתי חדש מסוג DS7 שרכש מן הנתבעת שבעטיין שהה רכבו במוסכיה במשך תקופה ארוכה של מספר חודשים תוך שנמסרו לו כלי רכב חלופיים באיכות ירודה לעומת רכבו.
רקע ותמצית טענות הצדדים
התובע הוא לקוח של הנתבעת, יבואנית כלי רכב, אשר רכש ממנה ביום 1.1.21 רכב חדש בעל הנעת כלאיים (היברידית) מידגם DS7, נושא לוחית רשוי מס' 114-84-402 (להלן: "הרכב").
בת"ק (ירושלים) 24748-05-15 רועי טפירו נ' מרכז שירות איכות קיה בע"מ (16.12.2015) דן בית המשפט בתביעה לפצוי בשל ליקויים ברכב שרכש התובע, בשל אובדן ההנאה מהשמוש ברכב והטרחה ובטול הזמן שנגרמו לתובע בשל אי תקינות הרכב, ובהיתחשב באופי הליקויים, במספר הפעמים שהגיע התובע למוסך ובעובדה שהרכב שהה במוסך לצורך ביצוע התיקונים במשך כשבועיים, נפסק לטובת התובע פיצוי בסך של 3,000 ₪.
...
עם זאת, כפי שצוין לעיל, הנתבעת היתה מחויבת להחליף את הסוללה בתוך 7 ימי עבודה, ועל כן אני סבור כי התובע זכאי לפיצוי מזערי על עוגמת נפש הנובעת מטעם זה באופן ממוקד אך ורק בגין יתרת הימים עד לקבלת הרכב החליפי.
יתרה מכך, התובע לא הציג ראיות לעניין הפחתה בהיקף השימוש ברכב לאחר תיקונו לעומת תקופת שגרה והעובדה שהמשיך לנסוע ברכב לאורך התקופה נוליכה למסקנה כי אפילו קיומו של החשש הנטען באופן סובייקטיבי לא הוכח.
סוף דבר
בהינתן המסקנות האמורות, התביעה מתקבלת בחלקה ואני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 8,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה – 24.11.22.