"
ביום 23.10.2022 הוגשה חוות דעתו של ד"ר ארז בנדט, במסגרתה צוין, בין היתר, לאמור:
"מדובר באשה שנפגעה בתאונת דרכים, במנגנון פגיעה אחורי שמלינה על טינטון שהופיע, על פניו, לאחר התאונה. לא ברור האם ניפתחו כריות אויר בתאונה. באנמנזה במכון פיזיותראפיה, 5 ימים לאחר התאונה, מצוין שלא ניפתחו כריות אויר. במרכז שמיעה רמת אביב, כשנתיים לאחר התאונה, טענה שניפתחו כריות אויר. פתיחת כרית אויר יכולה לגרום לחבלה אקוסטית – עוצמת הרעש בפתיחת כרית אויר יכולה להגיע עד כדי dBSPK 160-170. בית הדין יכול לוודא זאת אם ע"י תצהיר ברור מהתובעת או דו"ח שמאי של הנזק לרכב/תצלומי התאונה. מצד אחד נטען לתאונה בעוצמה ניכרת עם נזק ניכר לרכב וניפוץ זגוגיות ורעש חזק. מצד שני, נראה שלא נפגעה משמעותית ולא נזקקה לפינוי לחדר מיון. טינטון לאחר חבלת צליפת שוט הוא תלונה שכיחה ומוכרת. ההסבר הפתופיזיולוגי לא ברור לחלוטין אך נראה שטראומה ומקרוטראומה לשרירים, ליגמנטים, חוליות ודיסקים בצואר, מתיחה של פגיעה ברצפטורים בחוליות ושרירי הצואר, ופגיעת מתיחה ופגיעה באספקת הדם של חוט השידרה הצוארי עלולים לגרום למשוב עיצבי לגרעיני ומרכזי השמיעה שבגזע המוח ובמרכזי השמיעה ולהוביל לתחושת ה"פאנטום" של טינטון.
ביום 19.3.2023 השיב פרופ' בוסקילה לשאלות הבהרה כדלקמן:
"א. על פי המסמכים שעמדו בפני אני סבור ללא ספק שחלה החמרה במצב הפיברומיאלגיה בה לוקה גברת שירזי עובר לתאונה מיום 15/7/20. מהות ההחמרה היא הן בחומרת התסמינים והן בפגיעה בתיפקוד...כך שעולה מהרישומים הרפואיים הן שתסמיני הפיברומיאלגיה החמירו וכי תיפקודה נפגע מאד בעקבות זאת לאחר התאונה.
במהלך הבדיקות שנערכו במסגרת בירור התביעה דיווחה הנבדקת שבתאונה נחשפה לרעש פצוץ כריות האויר.
המומחה הרפואי הסתמך על העובדה כי התובעת איבדה את כושרה לעבוד, אך יש לזכור כי התובעת סבלה ממספר רב של ליקויים עקב הארוע, כך שאובדן הכושר לא נבע בהכרח מהחמרת הפיברומיאלגיה.
...
טענות הצדדים
לטענת התובעת דין התביעה להתקבל.
לטענת הנתבע, יש לדחות את התביעה.
ואכן, בית הדין נעתר לבקשה ומינה את ד"ר ניר.
לסיכום- לא מצאנו טעם מבורר בסיכומי הצדדים לסטות מחוות דעתם של המומחים הרפואיים שמונו על ידי בית הדין, המצדיקים קביעה הפוכה מזו המופיעה במסקנות חוות דעתם.
אשר על כן, התביעה בכל הנוגע לפיברומיאלגיה מתקבלת והתביעה בכל הנוגע לטנטון, סחרחורת וכאבי ראש נדחית.