מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין ירידת ערך אופנוע עקב תאונה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה והודעה לצד שלישי בגין ניזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים.
בעקבות התאונה נגרם לאופנוע נזק בסך 5,985 ש"ח (לרבות בגין ירידת ערך).
...
כך או אחרת, סבורני כי החומר שהוגש אין די בו כדי לקבוע כי הנתבע היה מודע לשלילת רישיונו.
בענייננו, משלא צורפו העתקים של הודעת ההתליה שנשלחה לנתבע, ונוכח התמיהות הנזכרות לעיל אשר אינן מאפשרות לדעתי לקבוע כי ההודעה כללה מידע ברור לגבי מועד תחילת ההתליה, סבורני כי לא ניתן לומר שמנורה עמדה בנטל להראות כי הנתבע ידע על שלילת רישיונו.
לאור כל האמור, התביעה והודעת הצד השלישי מתקבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת 2 הגישה תביעה שכנגד במסגרתה נטען כי מאחר שהאחריות לקרות התאונה רובצת לפתחו של התובע, הרי שעליו לפצות את הנתבעת 2 בגין נזקיה והפסדיה, ובכלל זה עלות תיקון הנזק על פי חוות דעת שמאי רכב, ירידת ערך, שכ"ט שמאי ונזקיה בגין השבתת הפרטית למשך זמן התיקון.
המחלוקת בשאלת הנזק בתביעה העיקרית עולה בכמה היבטים: הראשון, ניכוי מס ערך מוסף – לטענת הנתבעים, התובע הוא עוסק מורשה ולכן יש להניח כי הוא מזדכה במע"מ, ולכן עליו להפחית את רכיב המע"מ מתביעתו; השני, ההוצאה בגין קבלת הצעת מחיר לתיקון האופנוע אינה הוצאה שיש להטיל על הנתבעות; השלישי, לא צורפו אסמכתות בגין תשלום עבור תיקון האופנוע ובגין אביזרים וציוד הקשור ברכיבה על האופנוע כגון קסדה ופרטי לבוש; והרביעי, לא נעשה קזוז של גובה שרידי האופנוע.
...
על כן, אני מאשר את רכיבי התביעה הקשורים בקסדה, מעיל, נעליים ומכנסיים.
אשר להיבט הרביעי, בדבר היעדר קיזוז גובה שרידי האופנוע, אני מקבל את טענת הנתבעים.
סיכום התביעה העיקרית מתקבלת באופן חלקי כפי שפורט בסעיף 5.13 לעיל, והתביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לאור הקפם, טען השמאי מטעם התובע, בעת שיבקש התובע למכור האופנוע, יהיה מחויב בגילוי פרטי התאונה והקף התיקונים ומשכך גם יאלץ לקבוע מחיר נמוך לאופנוע עקב כך. שמאי הנתבעים מאידך סבור כי אין מקום לפצוי בגין ירידת ערך.
משעסקינן בתביעה נזיקית ובנטל ראיה אזרחי, אני קובעת כי מקובלת עלי עמדת שמאי התובע וכי יש מקום לפסוק ירידת ערך לאופנוע בגין התאונה.
...
שמאי הנתבעים מאידך התייחס לנתונים אלה ומשכך מקובלת עלי קביעתו לעניין שווי האופנוע טרם התאונה אשר עמד על סך 67,914 ₪.
עם זאת, אני סבורה כי קיים הפרש אינהרנטי בעת מכר רכב משומש – לרבות אופנוע בהיקף של עד 5% וזאת גם ביחס לרכב שלא עבר תאונה קודמת.
לפיכך ישלמו הנתבעים באמצעות הנתבעת 2 לתובע סך של 24,346 ₪ (כאשר סכום זה אינו כולל מע"מ לאור היות הרכב חלק מנכסי העסק אשר התובע מתקזז בגינו מול שלטונות המס), בתוספת אגרת משפט בסך 408 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2018 ברבני תל אביב נפסק כדקלמן:

עלות תאונה ופסק דין שניתן בעקבותיה: לאחר הגשת הסיכומים חויב העסק בפסק דין של בית משפט השלום בכפר סבא בתשלום נזק בתוספת הוצאות משפט בסך 12,989 ש"ח, בגין תאונה שביצע עובד של העסק, בתקופת השתוף.
לטענת התובע, הואיל ופסק דין זה ניתן רק לאחר מועד הקרע, והואיל והנתבעת לא עידכנה את רואה החשבון בדבר קיומה של התביעה התלויה ועומדת, אין מקום לחייב את התובע בחוב זה. יצוין כי בית הדין ביקש מרואה החשבון להתייחס לשאלה, עד כמה ירד ערך העסק במועד הקרע בשל התביעה התלויה ועומדת טרם מתן פסק דין.
באשר לאופנועים הרשומים על שם התובע, אשר בהחלטת בית הדין מיום י"ח בכסלו תשע"ז (18.12.16) נקבע כי הנתבעת תפעיל אותם כחלק מן העסק הנ"ל: ראוי היה כי האופנועים יועברו לבעלותה של הנתבעת כחלק מאיזון משאבי הצדדים או שהיא תמכור אותם לצד ג'.
...
בסופו של דבר בחלוקה במועד הקרע עסקינן, וייתכן שממועד הקרע ועד מתן פסק הדין אפשר היה לפנות אל התובעים ולהגיע איתם לפשרה על תשלום חלקי כזה או אחר, ללא המתנה ממושכת לפסק הדין של בית המשפט.
בפועל ישלם התובע לנתבעת סכום השווה ל־45% מן החיוב, דהיינו 5,845 ש"ח. בעניין החזר המס, בית הדין מקבל את עמדת הנתבעת כי יש לחייב את התובע במחצית ההחזר ממס הכנסה בגין שנת 2016.
לפיכך בגין סעיף זה בית הדין מחייב את התובע לשלם לנתבעת סך 6,606 ש"ח. נוסף על כל האמור לעיל, בית הדין נותן תוקף פסק דין לסעיפים 1–2 בחוות דעת רואה החשבון הנ"ל, אשר עליהם לא נתקבלו הערות כלשהן מן הצדדים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען כי ב 14.9.2018 רכש התובע מהנתבע אופנוע; בטרם הרכישה נבדק האופנוע "חיצונית" על ידי בן מישפחה של התובע וזאת על סמך הצהרת הנתבע כי האופנוע עבר תאונה קלה ; הנתבע מסר לתובע רשימה של התקלות הנראות לעין; בגין תקלות אלו נמכר האופנוע במחיר מוזל; התובע סמך על הצהרתו של הנתבע כי אין באופנוע פגיעות נוספות או פגיעה בשילדה.
בעקבות דברים אלה, ביקש התובע מהנתבע לבטל את העסקה או לפחות לקבל החזר מהסכום ששילם לו. התובע הזמין בדיקת שמאי שקבע כי האופנוע עבר תאונה רצינית שאילו נקבעה שומה בעקבותיה האופנוע היה מורד מהכביש.
על כן התביעה בגין ירידת ערך שנובעת מכיפוף השילדה נדחית.
...
הנימוקים שהביאוני למסקנה זו יפורטו להלן באופן תמציתי כמצוות תקנה 15 (ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות תשל"ז 1976: התובע רכש מהנתבע אופנוע יד שלישית שנסע 170,000 ק"מ. הצדדים חתמו על זכרון דברים בו הצהיר התובע כי בדק את מצבו החיצוניו והמכני של האופנוע וכי הוא מוותר על טענות בעניין זה נגד הנתבע.
אני מאשר סך של 800 ₪.
סוף דבר הוא שאני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 3,300 ₪.
כמו כן ישלם הנתבע לתובע הוצאות משפט בסך של 500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו