יחד עם זאת, הם נותרו חלוקים במספר שאלות:
האם עומדת לנתבעת זכות לתקן את הליקויים בעצמה או שיש לפסוק לתובעים פיצוי כספי בגינם;
האם יש מקום ליתן צו עשה המורה לנתבעת לתקן צנרת אשר נמצאה לקויה;
האם זכאים התובעים לפצוי בגין ירידת ערך הדירות, בשל הצמדת 'חניה טורית' לכל אחת מהדירות חלף חנויות סמוכות צמודות; האם הם זכאים לפצוי בגין ירידת ערך שמקורה בליקויי רטיבות;
מהו גובה דמי השכירות הראויים לחישוב הפצוי בגין האיחור במסירת הדירות;
האם דרישת התשלום מאת הנתבעת, כתנאי לרישום בית משותף, הנה כדין;
האם זכאים התובעים לפצוי בגין עגמת נפש.
יתרה מכך, המדובר בתיקון של הרכוש המשותף, והתובעים לא ביקשו לתקן את כתב התביעה ולצרף את נציגות הבית המשותף לשם בירור הליקויים ברכוש המשותף.
יוער כי המומחה הותיר להכרעת בית המשפט את שאלת זכאותם של התובעים לפצוי בנקודה זו. לטעמו של המומחה, ועל אף שבהנחיות משרד התחבורה לא ניתן למצוא הגדרה של המונח "חנייה כפולה", הרי שיש לפרש מונח זה כחנייה של שני כלי רכב זה לצד זה, ולא זה לאחר זה. 'חנייה טורית' נחשבת לחנייה שערכה נמוך יותר, ולהערכת השמאי – שוויה כ- 50% משווי חנייה נפרדת (של שני כלי רכב החונים זה לצד זה).
גם אם אקבל את טענת התובעים כי מדובר בנסוח עמום, לא משתמע ממנו כי מדובר בשתי חניות זו לצד זו. אני סבור כי התובעים לא הצביעו על התחייבות של הנתבעת להצמיד לכל אחת מהדירות שתי חניות באופן שיאפשר להחנות את כלי הרכב זה לצד זה.
נוכח האמור, הרי שטענת הנתבעת, לפיה המונח "חניה כפולה" פרושו מקום לחניית שני כלי רכב (גם אם זה לאחר זה) – אינה סבירה פחות מטענת התובעים, לפיה המונח "חניה כפולה" פרושו שני מקומות חניה נפרדים, המאפשרים לשני כלי רכב לחנות זה לצד זה. משנותרו כפות המאזניים מעוינות, הרי שמתחייבת המסקנה כי התובעים לא הרימו את הנטל המוטל עליהם בהליך אזרחי ביחס לטענתם זו. אני דוחה לפיכך את טענות התובעים לאי התאמה בגין החניה הכפולה שהוצמדה לדירות ואשר כוללת שתי חניות 'טוריות' ולא שתי חניות צמודות.
...
סוף דבר
דין התביעה להתקבל בחלקה.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי לפי הפירוט הבא:
· ליקויים לפי קביעת המומחה מטעם בית המשפט – דירה 55: 66,116 ₪, בתוספת 20% בגין ביצוע התיקונים באמצעות "קבלן מזדמן", ובסה"כ – 79,340 ₪
· ליקויים לפי קביעת המומחה מטעם בית המשפט – דירה 59: 40,055 ₪, בתוספת 25% בגין ביצוע התיקונים באמצעות "קבלן מזדמן", וסה"כ – 50,070 ₪.
עוד אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות בסך 25,000 ₪ וכן שכ"ט עו"ד (ומע"מ) בסכום כולל של 18,000 ₪.