כמו כן, בחקירה נימצאו קבלות שלא הוצאו בגינן חשבונית, נימצאו הכנסות שלא נרשמו במערכת הנהלת החשבונות ואשר אומתו ע"י עדויות של מטופלים, ונמצאו הכנסות מלקוחות שהועברו לחייב ע"י "חברת טפול נאות" שלא נכללו בהנהלת החשבונות.
הנאמן מציין כי נודע לו שמטופלת של החייב הגישה נגדו תביעה נזיקית, אך החייב לא טרח לעדכן אודות כך. התובעת טענה בפני הנאמן כי החייב עודו פועל לרישום פטנטים בארה"ב. בעקבות זאת, מציין הנאמן כי בכוונתו לזמן את החייב לחקירה בנושא.
זאת, לעומת חוב מזונות, שאף שבררת המחדל היא כי חוב זה יוחרג מגדרו של ההפטר, ניתן לבית המשפט שיקול הדעת שלא להחריגו, קרי, לקבוע שגם חוב כזה יופטר מכוחו של צו ההפטר (ראה ע"א 5628/14 סלימאן נ' סלימאן (נבו 26.09.2016)).
נוכח כל האמור לעיל, ניתן בזאת הפטר חלוט לחייב מכל חובותיו שעילתם קודמת למועד מתן צו הכנוס (כולל חוב בגין מס ערך מוסף, לגביו אין טענה שנוצר במירמה), ולמעט החוב לרשות המסים שאינו בר הפטר, בהתאם להוראות סעיף 69(א)(2) לפקודת פשיטת הרגל.
...
מושכלת יסוד היא כי הליך פשיטת רגל אינו הליך עונשי (ראה החלטתי בפש"ר (מחוזי ת"א) 15772-02-16 יגאל ומרים בן-אור נ' כונס הנכסים הרשמי (נבו, 09.05.2018)).
ברם, בהיעדר ממצאים פוזיטיביים בדבר נכסים נוספים או התנהלות בלתי תקינה, אין מקום למנוע הפטר מהחייב, בשלב זה (ראה החלטתי מהעת האחרונה בעניין פשר (ת"א) 12877-03-15 שלוה בוטראשבילי נ' עו"ד יניב אינסל, פס' 17-22, (נבו 08.10.2021)).
נוכח כל האמור לעיל, ניתן בזאת הפטר חלוט לחייב מכל חובותיו שעילתם קודמת למועד מתן צו הכינוס (כולל חוב בגין מס ערך מוסף, לגביו אין טענה שנוצר במרמה), ולמעט החוב לרשות המסים שאינו בר הפטר, בהתאם להוראות סעיף 69(א)(2) לפקודת פשיטת הרגל.