מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין הפרת חוק הספאם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, מתפקידו של בית המשפט, בכל מקרה ומקרה, לשקול את נסיבותיו המיוחדות ולפיהן לקבוע מהו הפצוי הראוי שיש לפסוק לנמען – התובע, בהיתחשב במטרת החוק - הצורך לעודד את הנמענים להגיש תביעות בגין הפרתו וכן, האם מדובר בנתבע שהוגשו כנגדו תביעות נוספות בגין הפרת חוק הספם.
...
לפיכך, ביקש התובע לחייב את הנתבע לשלם לו את הסכומים כדלקמן: סך של 1,000 ₪ פיצוי ללא הוכחת נזק בגין משלוח ההודעה; סך של 275 ₪ בגין משלוח מכתב התראה טרם הגשת התביעה וכן הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד. טענות הנתבע יש לדחות את התביעה שהוגשה נגדו עקב העדר עילה והעדר יריבות בין הצדדים.
כדי להימנע מחזרה מיותרת על טענות התובע, התייחסות לטענות אלו תינתן בהמשך פסק הדין להלן; דיון לאחר שעיינתי בכתבי הטענות וכן התרשמתי באופן ישיר מעדויות הצדדים ומטענותיהם לפני במהלך הדיון שוכנעתי כי יש לקבל את התביעה, כפי שינומק ויוסבר להלן.
התובע לא הגיש אסמכתא על קיומו של התנאי המקדמי הנ"ל ולכן הוא מנוע מלבקש את מחיקת הסעיפים 11-12 לכתב ההגנה ואני מורה על דחיית בקשתו.
" לסיכום, אני קובע כי התובע הוכיח עילת התביעה וכי הנתבע לא העלה טענות הגנה ממשיות, שיש בהן כדי לשמש לו כהגנה כנגד התביעה דנן.
(ההדגשה שלי א.ד ) לסיכום, לאור כל האמור לעיל, אני מחליט לפסוק לתובע בגין משלוח הודעת הדוא"ל המפרה, פיצוי מירבי ללא הוכחת נזק בסך של 1,000 ₪ וכן, החזר אגרת התביעה בסך של 50 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, החל מיום הגשת התביעה – 01/01/19 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אשר להודעה השלישית שנשלחה לקראת ל"ג בעומר – לטענת המשיבים, ביום 16.4.20, עת חפצה המשיבה 2 לערוך התרמה לקראת ל"ג בעומר, פעלה מול חברה ייעודית לצורך כך (גלאט טרוול בע"מ), עימה היתקשרה בהסכם בו הביעה המשיבה 2 את רצונה ל"משלוח סמס ללידים איכותיים שהושגו כדין" והחברה מצדה התחייבה "לפעול בהתאם להוראות כל חוק"; לפעול "למשלוח סמס באופן חוקי" וכן מופיעה התחייבות מצד המפרסם "שהוא פועל לפי החוק". לשיטת המשיבים, נוכח ההסכם המוכיח, לטענתם, כי הם פעלו בכל הנוגע להודעה השלישית באמצעות חברת גלאט טרוול בע"מ, כלומר לא שיגרו את הפרסומת בעצמם, לא ניתן לתובעם בגין הפרת "חוק הספם" המאפשר לתבוע את מי ששיגר את הפרסומת.
...
מנגד, לא הוצבה תשתית מספקת לאחריותו של משיב 1, כך שדין בקשת האישור לגביו להידחות.
בנסיבות אלו מקובלת עליי טענת המשיבים כי העומד על הפרק עתה הוא אישור הבקשה בכל הנוגע להודעות שצורפו לבקשה, ותו לא. אמנם בתגובה לכתב התשובה ציין המבקש 2 כי נוסף להודעות שהוזכרו בבקשת האישור, קיבל ביום 7.10.19 מסרון נוסף ובו בקשת תרומות לטובת "ארגון להב"ה" וכן הזכיר הוא כי קיבל מסרון בנוסח ההודעה הראשונה.
אלא שבהקשר זה מקובלת עליי טענת המשיבים, כי לא היה מקום להגשת מסרונים אלו מטעם המבקשים באיחור, בתגובה, ולא בבקשת האישור, שם היה מקומם, באופן שהיה מאפשר למשיבים להתייחס אליהם במסגרת כתב התשובה.
הבקשה כנגד המשיב 1 נדחית, וכך גם יתר חלקי הבקשה שלא אושרו.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהקשר זה עמדה המשיבה על כך כי המבקש הנו "תובע סדרתי" אשר הגיש 33 תביעות צרכניות בעת האחרונה, רובן בגין הפרות של חוק הספם כבעניינינו.
...
לשיטת המבקש, על רקע האמור ומשלא ניתנה הסכמתו לקבלת דבר פרסומת, נמצאה המשיבה מפרה את הוראת סעיף 30א(ב) לחוק הספאם הקובעת כי: "לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת..." כן נטען כי הודעתה של המשיבה אינה עומדת בהוראות סעיף 30א(ה)(1) לחוק התקשורת משלא צוין בתחילתה כי זו מהווה פרסומת; משלא כללה את כתובת המשיבה ופרטים אודות דרכים אפשריות ליצור עמה קשר; מקום בו המידע אודות האפשרות העומדת לנמען למסור הודעת סירוב חתם את ההודעה המוקלטת, כאשר בהתאם להוראות הדין היה עליה לפתוח את זו. כן טען המבקש כי משלוח ההודעה המוקלטת כמפורט אינו עולה בקנה אחד עם הוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 (להלן – חוק הגנת הפרטיות), כי זה מהווה הן רשלנות הן הפרת חובה חקוקה תחת פקודת הנזיקין [נוסח חדש], וכן הטעיה לפי חוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 (להלן – חוק הגנת הצרכן).
אכן, מוטב היה לו היה המבקש מפרט את פעילותו בתחום תביעות הספאם, ואולם אף משנמנע לעשות כן אין אני סבורה כי הדבר מחייב פסילת המבקש ופרסום לצורך מציאת מבקש חלופי ובוודאי שלא דחיית הבקשה שלפני.
לא ראיתי אגב הליך זה לבחון האם המבקש פועל על מנת להיכלל ברשימות תפוצות כאלה ואחרות אם לא. אוסיף ואומר כי אין בידי לקבל כי מקרה זה דומה לעניין פייסבוק הנ"ל כנטען מפי המשיבה בסיכומיה, ולו מן הטעם הפשוט שלפני בקשה לאישור תובענה כייצוגית בעוד בנסיבות שם נדונה תביעה קטנה.
זאת ועוד התנהלות המערער שם אינה מזכירה את התנהלותו של המבקש מול המשיבה כאשר הראשון פנה במכתב דרישה ולאחר שנענה באופן מפורט כי לשם הסרתו מרשימת התפוצה עליו ללחוץ על לחצן ה'הסר', סירב לעשות כן. סוף דבר אשר על כן, מאושרת הבקשה לניהול תובענה כייצוגית כנגד המשיבה בכל הנוגע למשלוח ההודעה המוקלטת כמפורט.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען, שישנם נמענים נוספים שהוספו שלא כדין על ידי המשיבה וגם נמצא כי אפילו הוגשו מספר תביעות קטנות נגד מועדון מכבי תל אביב בגין הפרת חוק הספם.
...
עוד טענה, שלאחר שהמבקש ובא כוחו נחשפו בקבוצות פייסבוק לתלונות על ספאם מקבוצות ספורט, ואף איתרו הליכים של תביעות קטנות שהוגשו כנגד חברת מועדון הכדורגל מכבי תל אביב (גוף שאין לו שום קשר אליה), הם "קפצו" למסקנה (השגויה) כי ישנם, כביכול, חברי קבוצה רבים.
ביהמ"ש מקבל הבקשה לאישור התובענה כייצוגית לנוכח כל האמור לעיל, ביהמ"ש קובע כי המבקש עמד בנטל להצביע, כי התובענה מעוררת שאלה מהותית של עובדה ומשפט, שיש לכאורה אפשרות סבירה שהיא תוכרע בתובענה לטובת הקבוצה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהקשר זה עמדה הנתבעת על כך כי התובע הנו "תובע סדרתי" אשר הגיש 33 תביעות צרכניות בעת האחרונה, רובן בגין הפרות של חוק הספם כבעניינינו.
...
שנית, משום שהסתמכות על ע"א 534/17 עו"ד רונן לפיד נ' סלקום ישראל בע"מ [פורסם במאגרים] (6.3.2019) (להלן – עניין לפיד) מובילה, לטענתה, למסקנה שמשלוח ההודעה המוקלטת למבקש חוסה תחת החריג הקבוע בסעיף 30א(ג) לחוק התקשורת המתיר שיגור דבר פרסומת אף בלא הסכמת הנמען בכפוף לתנאים מסוימים, שלטענתה התקיימו.
מנגד, הוכח משלוח הודעה מוקלטת בנוסח אחד במועד אחד, ולא הפרה שיטתית; היקף ההודעות שנשלחו נמוך יחסית; בחלק מהמקרים נעשה ניסיון להסדרת משלוח חוקי של הודעות על דרך החתמת לקוחות מראש (אף אם לא במתכונת מספקת); בנוסף, אף שההודעה כללה תוכן לא מדויק שיש בו כדי להטעות, בסופו של דבר מדובר בהודעה מעדכנת על זכאות להטבה מקופות החולים שללקוחות עשויה להיות בה עניין, והמידע המלא אודות תנאי ההטבה אמור להיות מפורט בידי קופות החולים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו