בפניי תביעה שעניינה "שירותי אירוח באנטרנט" או "שירותי איחסון אתרים" המכונים בלעז "HOSTING"[footnoteRef:1] (להלן: הוסטינג), אשר נרכשו על ידי התובע מהנתבעת.
בתקנון הוגדרו השירותים שמספקת הנתבעת בסעיף 7 כך:
"החברה מספקת שירותי אינטרנט, אשר כוללים בין היתר שירותי רישום שמות מיתחם (domain registration), איחסון/אירוח אתרים, שרתים וירטואליים VPS, פיתוח אתרים ודפי אינטרנט לרבות רכישת תבניות (TEMPLETS) לבניית אתרים, קידום אתרים ושיווק באנטרנט, שרותי בניית עמוד נחיתה ו/או שירותים של צדדים שלישיים עמם היתקשרה החברה."
כמו כן הובהר בסעיף 10 לתקנון כי :
"השירותים שמספקת החברה בכלל, ושרותי אינטרנט בפרט עלולים להיות נתונים להפסקות ו/או הפרעות ו/או תקלות טכניות שונות, לרבות תקלות בתכנה, בחומרה, בקוי תיקשורת, או בתשתיות הפיזיות של החברה, לרבות הפרעות/הפסקות זמניות או קבועות, וכן כפופים לעומסי התעבורה ברשת האנטרנט העולמית והמקומית".
סעיפים 20 – 23 עניינם "מידע, אבטחת מידע ופרטיות", ובין היתר נקבע בהם (סעיף 20) כי החברה אינה אחראית להגנה או לגיבוי הנתונים שנשמרו על ידי הלקוח.
אליבא דנתבעת, לנוכח הוראות התקנון, לא חלה עליה כל אחריות ביחס להפסקת השרות כתוצאה מהתקלה ולנזקים שנגרמו ללקוחותיה בשל כך.
התקנון מושא ההליך דנן הנו חוזה אחיד כאמור בחוק החוזים האחידים, תשמ"ג 1983, אשר מגדיר חוזה אחיד כך: "נוסח של חוזה שתנאיו, כולם או מקצתם, נקבעו מראש בידי צד אחד כדי ששמשו תנאים לחוזים רבים בינו לבין אנשים בלתי מסויימים במספרם או בזהות". היות שמדובר בחוזה לאספקת שירות של איחסון אתרים באנטרנט, ולאור העובדה שמדובר בתקנון שאישורו הנו תנאי הכרחי לרכישת השרות מהנתבעת על ידי כלל לקוחותיה, הרי שמדובר בחוזה אחיד.
קרי, הנתבעת כלל אינה חולקת על כך שחלה עליה חובת זהירות נזיקית כלפי התובע באספקת שירותי האיחסון, אלא טוענת שלא הפרה חובתה זו.
היות שמדובר בתקלה שמקורה בהליכי שידרוג ושיפור שערכה הנתבעת ביוזמתה במערכותיה, ולנוכח מהותו של שירות איחסון האתרים, הרי שהשליטה המלאה בכל התהליכים, היתה מצויה אך ורק בידיה.
באשר לנזקים נוספים שנגרמו לתובע בשל התקלה, הרי שבמקרה דנן מדובר באתר שמהוה "דף מידע" על אודות התובע, שדרכו ניתן היה ללמוד על תחומי עסוקו וליצור עימו קשר.
...
כמו כן התקיים התנאי השלישי הדורש כי האירוע הנזיקי יתיישב עם המסקנה שהנתבעת התרשלה יותר מאשר עם המסקנה שנקטה זהירות סבירה, שכן הדעת נותנת שהליכי שדרוג תשתיות טכנולוגיות יזומים, לא אמורים להביא לקריסת השירות למשך חודשיים ימים.
בנסיבות אלו, משקבעתי כי חל כלל הדבר מדבר בעד עצמו, ולאור העובדה כי הנתבעת לא סיפקה כל הסבר או ראיה המניחים את הדעת כי נקטה באמצעי זהירות מינימליים למניעת התקלה או כיצד טיפלה בה, איני יכולה לקבל את טענתה כי לא הפרה את חובת הזהירות כלפי התובע, ואני קובעת כי הנתבעת התרשלה במתן השירות לתובע.
אומנם, אין מדובר במי שעיקר עסקיו מתנהלים באמצעות אתר האינטרנט, עם זאת, לאור עדותו של התובע והדו"ח שהציג מ"גוגל ביזנס", שלא נסתרו, שוכנעתי כי נגרם לו נזק בשל התקלה.