בפניי בקשת הסתלקות מוסכמת מבקשה לאישור תובענה ייצוגית, אשר הוגשה לפי סעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו – 2006 (להלן: "חוק תובענות ייצוגיות" או "החוק" ו – "בקשת ההסתלקות", בהתאמה).
לטענת המבקש, המשיבה מפרסמת את מחיר המנוי הן באמצעות שלטי חוצות, הן במרשתת והן במסגרת שיחות טלפוניות עם נציגיה, אך כאשר מגיע הלקוח להיתקשר בחוזה לרכישת המנוי, גובה המשיבה תשלומים נוספים בנגוד למצגיה.
לאור כל האמור, טען המבקש, כי המשיבה הפרה את הוראות חוק שונות ובעיקר, את סעיפים 2, 4, 13ג(א), 13ד(ג), 14ג(א)(3), 17א ו- 17ד לחוק הגנת הצרכן ותקנה 4 לתקנות הגנת הצרכן.
עוד טענה המשיבה כי לא ניתן לראות את מנויי רשת profit כקבוצה אחת לצורך התביעה הייצוגית, שכן לא כל הסניפים מנוהלים על ידה, חלקם מנוהלים על ידי זכיינים, קיים הכרח לבחון באופן פרטני את טענת ההטעיה ביחס לכל אחד מחברי הקבוצה, ועוד טענה להיעדר יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בתום לב נוכח חוסר תום הלב שגילה המבקש בהתנהלותו, שכן עולה כי הוא ידע טרם ההיתקשרות כי עליו לשלם דמי רישום חד פעמיים ועל אף האמור בחר להרשם, וכי על אף שנימסר לו שיזוכה במלוא הסכום ששולם על ידו (למעט כניסה חד פעמית), במכוון ביטל את כרטיס האשראי אליו אמור היה להתבצע ההחזר על מנת ליצר עילת תביעה יש מאין.
במידה והמשיבה תמצא כי אכן כך הדבר, היא תתקן את המחדל בתוך 5 ימי עסקים והדבר ייחשב כאילו המשיבה קיימה את היתחייבותה על פי בקשה זו.
עוד הוסכם בין הצדדים, כי פרט לתשלום הסכומים כפי שיפסוק בית המשפט בגדר בקשה זו, הסתלקות המבקש נעשית ללא קבלת תמורה כלשהיא ו\או טובת הנאה על ידו או בא כוחו, במישרין או בעקיפין.
עוד יצוין, כי במקום בו בית המשפט הגיע למסקנה כי יש לאשר בנסיבות שבפניו הסתלקות מהליך ייצוגי, עליו להדרש, בהתאם לסעיף 16 (ד) לחוק לסוגיית החלפת התובע המייצג או בא הכוח המייצג, כאמור לעיל, ולסוגיית הפירסום בהתאם להוראות תקנה 11 ב לתקנות תובענות ייצוגיות תש"ע – 2010 (ראו גם ת"צ (מחוזי מרכז) 24356-04-10 בלהה הר-עוז נ' כלל בריאות חברה לביטוח בע"מ (22.12.2010) (להלן: "עניין הר עוז").
...
לאחר שבחנתי את עתירת הצדדים לפטור את המבקש מתשלום חלקה השני של האגרה, מצאתי להיעתר לה, לאור קיומם של הטעמים המיוחדים המצדיקים מתן פטור מתשלום אגרה, נוכח כלל הנסיבות שתוארו לעיל, ובעיקר משמדובר במקרה בו בקשת האישור שהוגשה אינה נעדרת כל ביסוס, ומקום בו המבקש הסכים להסתלק מבקשת האישור בשלב מוקדם של ההליך, מבלי שבית המשפט נדרש להשקיע בניהול התיק משאבים, אלא אך לקיים דיון אחד בעניינו.
סוף דבר
אני נותנת לבקשת ההסתלקות, על כל סעיפיה וחלקיה, תוקף של פסק דין.
כל ההתחייבויות של כל אחד מן הצדדים, כפי שאלה פורטו בבקשת ההסתלקות, מהוות חלק בלתי נפרד של פסק דין זה.
אני מורה בזאת על דחיית תביעתו האישית של המבקש ועל מחיקת בקשת האישור.