בפני תביעה כספית במסגרתה עתרה התובעת כי בית המשפט יורה לנתבעת לשלם לה פיצוי על נזקים שנגרמו בגין אי מחזור הלוואת משכנתא (להלן: "מחזור המשכנתא") על ידי בנק אדנים, סניף יפו בירושלים (להלן: "הנתבע או הבנק").
אף שהתובעת עמדה בדרישות הבנק כאמור בהסכם, לטענתה, הפר הבנק את ההסכם ולא ביצע את מחזור המשכנתא.
מנגד, טען הבנק בכתב ההגנה, כי לתובעת היסטוריה של פיגורים בגין אי תשלום עבור מחזור המשכנתא, על כן בקשתה הראשונה למחזור משכנתא סורבה, וכי לאחר שהתובעת שילמה את הפיגורים ופרסה בפני מנהל הבנק את מצבה הסוציו-אקונומי, בחן מנהל הסניף את בקשתה בשנית ונתן אשור עקרוני ביום 2.7.08לביצוע המיחזור בריבית של 3.5% לעשר שנים, כמו כן, צוין באשור מיום 2.7.08, כי תוקף האישור העקרוני הנו עד ליום 14.7.08.
משלא פעל כן-מוטלת עליו החובה לפצות את התובעת בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהפרת החובה.
...
מן הכלל אל הפרט לאחר שקראתי את כתבי הטענות ונתתי את דעתי לצרופותיהם, ולאחר שהקשבתי הקשב היטב לטענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להיתקבל בחלקה ועיקר טעמיי יובאו להלן.
אשר על כן, נוכח ההלכה הפסוקה שסקרתי לעיל, והעובדות במקרה שבפניי, אני סבורה כי יש לקבל את גירסתה של התובעת, לפיה הבנק התרשל בדרך בו טיפל בבקשתה למיחזור המשכנתא.
אף לא בנקל יטה בית המשפט להורות על פסיקתו של פיצוי בגין עוגמת נפש הרי מאחר וקיבלתי את גרסת התובעת בדבר היתנהגות פסולה מצד הבנק, לאחר ששמעתי את טענותיה, ושבתי ועיינתי בכתב התביעה ובנספחיו, ולאחר שאיזנתי בין הדרישה ממוסדות בנקאיים שהיא גבוהה מטבעה, הגעתי למסקנה כי הפיצוי המתאים בנסיבות העניין הוא בסכום של 5,000 ש"ח.
סוף דבר ממכלול הטעמים שנימנו לעיל אני מורה בזאת כי הנתבע, ישלם לתובעת סכום כולל של 5,000 ₪.