המבקשים לא טענו להתקיימותה של הטעה מכוח ס"ק (6) לסעיף 2(א) הקובע כי "זהות היצרן, היבואן או נותן השרות" ייראו אף הם כמהותיים בעיסקה, אף שטענתם העיקרית הייתה כי המשיבה הציגה מצג לפיו היא המַלווה, וכי לפיכך כפופות ההלוואות הניתנות על ידה לתנאי חוק ההלוואות.
רק הטעה בעיניין מהותי מהוה הפרה של האיסור, והטעיה בעיניין שולי לא תקים לצרכן עילת תביעה; (ב) קיומו של נזק שניגרם לתובע; (ג) קיום קשר סיבתי בין הפרת האיסור לבין הפגיעה [ע"א 458/06 עו"ד שטנדל נ' חברת בזק בנלאומי בע"מ (6.5.09) (להלן: "עניין שטנדל")].
כך, סבורים המלומדים יובל פרוקצ'יה ואלון קלמנט במאמרים "הסתמכות, קשר סיבתי ונזק בתובענות ייצוגיות בגין הטעה צרכנית" עיוני משפט ל"ז 7 (תשע"ד), כי לשם הרתעה יעילה – אין לקבוע כי לצורך הוכחת עילת ההטעיה יש להוכיח הסתמכות, אלא די בכך שיוכח נזק וקשר סיבתי בין המצג המטעה לבין הנזק.
...
המבקשים טענו כי למשיבה מעורבות משמעותית בהלוואות, וכי המסקנה המתחייבת היא כי המשיבה היא למעשה המלווה, בהתאם להגדרת "מלווה" בחוק ההלוואות, ולחלופין, המשיבה ולאומי קארד יחדיו הן המלוות בהלוואות הנ"ל (טענה חלופית זו הועלתה במסגרת בקשת אישור מתוקנת שהותר למבקשים להגישה).
סיכום
המסקנה מכלל האמור לעיל היא כי אין אפשרות סבירה שייקבע כי המשיבה היא ה"מלווה" לפי חוק ההלוואות, וממילא כל טענות המבקשים כי הופרה חובה חקוקה בכך שהופרו הוראות שונות של חוק ההלוואות אינן יכולות לעמוד.
האמור לעיל, הן באשר לשיחות הטלפון ובמיוחד באשר לחוזה ההלוואה והמכתבים שנשלחו למבקשים על ידי לאומי קארד, מביא למסקנה כי אין בסיס לטענה כאילו הסתמכו המבקשים, כמו גם חברי הקבוצה, על הפרסום המטעה ממנו עולה כי ההלוואה ניתנת על ידי המשיבה וחל עליה חוק ההלוואות.
סיכום
בקשת האישור נדחית ויחד איתה נדחית גם תביעתם האישית של המבקשים.