בתאריך 1/9/08 נדחתה על ידי הנתבע תביעת התובע לגימלת הבטחת הכנסה בגין אי המצאת המסמכים הדרושים.
הנתבע החליט לייחס לתובע את שווי זכויות הבניה של הדירות במבנה בן שלוש הקומות, הממוקם בחלקה 1, בגוש 8750 וכן את שווי הדירה בה מתגורר הבן מוחמד בחלקה 2 בגוש 8750 – לתובע ושלל את זכאות התובע לגימלת הבטחת הכנסה בעקבות גובה ההכנסה הרעיונית מהדירות הללו.
אין מחלוקת, כי הדירה הפנויה מעל דירת התובע, בשטח 112 מ"ר, שהתובע התגורר בה בעבר, ושאותה העריך השמאי מטעם הנתבע, ושהנה מעל הדירה בה מתגורר התובע בחלק מחלקה 2, הינה נכס נדל"ן ורשומה על שמו של התובע בערייה.
סעיף 9(א)(4) לחוק הבטחת הכנסה קובע מפורשות כי:
"'הכנסה רעיונית' תחשב גם מסכומים שיראו אותם כהכנסה מנכס, אף אם הנכס הוא של ילדו של הזכאי הנמצא עמו, ואף אם אין מופקת ממנו הכנסה".
לכן אין חשיבות לכך שהתובע לא מפיק בפועל הכנסה מהדירה הזו, מאחר שלעניין תכליתו של חוק הביטוח הלאומי די בכך שיכול הוא להפיק הכנסה ממנה אם ישפצה (ראה בנידון את פסה"ד עב"ל (ארצי) 381/99 נהלה חזאן נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לו 59, 57; דב"ע (ארצי) מג/162-04 דהן נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע טו 351; ועב"ל (ארצי) 522/05 המוסד לביטוח לאומי נ' יוסף סעיד חטיב, ניתן ביום 24/7/07).
ממכלול כל הראיות הללו, אזי בדין הוערך המיגרש הנ"ל שעליו הוקמו קומה מסחרית ועוד שתי קומות מגורים בשטח של 1,233 מ"ר על ידי השמאי, מר גלעד יצחקי, כנכס הנמצא בבעלות התובע ולכן צדק הנתבע כשהעריך את שווי הדירות והקומה המסחרית בחישוב ההכנסות הרעיוניות של התובע מהנכסים, וזאת מאחר ולא הובאו ראיות סותרות המוכיחות, כי אביו המנוח של התובע או ילדיו של התובע, הם אלה שמימנו את הבניה ולא התובע.
...
לאור האמור לעיל אנו קובעים כדלקמן:
בתיק הוגשה, כאמור, הערכת שמאי של מר גלעד יצחקי מטעם הנתבע, שנערך ביום 31/2/11 (ראה מסמך נ/8) ותמונות של הבניין בשלמותו שסומנו נ/9-נ/10.
בנסיבות אלה, התביעה לגמלת הבטחת הכנסה –נדחית בזאת.