במסגרת תובענה זו נתבעו הרכיבים הבאים: פיצויים בגין פיטורים שלא כדין (פגמים בשימוע, עוגמת נפש ואובדן הכנסה), הפרישי פצויי פיטורים, הפרישי שכר בגין עבודה בשעות נוספות, הפרישי פדיון חופשה והבראה, קרן הישתלמות וכן פיצויים בגין אי מתן הודעה בכתב על תנאי עבודה ובגין פגמים בתלושי השכר.
התובע הוסיף וטען שמאחר שחלות על הצדדים הוראות צו ההרחבה בענף הבנייה, הוא זכאי להפרשי פדיון חופשה והבראה וכן לחלף הפרשות לקרן הישתלמות.
בית הדין הארצי חזר על המשקל שיש ליתן להגדרות ולסיווגים שבסיווג האחיד כאמצעי עזר לבחינת סיווג פעילותו הענפית של מעסיק בע"ע (ארצי) 1031-08-15 אר.אס.אל אלקטרוניקה - ארז ריהוט תעשייה בע"מ (27.04.2020; ההדגשות במקור – ד.ו.):
"יתר על כן, קובץ הסווג אינו ראיה עצמאית כי אם אמצעי עזר נוסף לסיווג פעילותו הענפית של מעסיק. במסגרת בחינה זו אין מקום לבחון באופן טכני-פורמליסטי את פעילותו של מעסיק ביחס לסיווג האחיד אלא יש להסתייע בו בכדי לבחון בחינה מהותית של פעילות המעסיק (ראו למשל: בר"ע (ארצי) 31443-03-16 א.מ.י אוזן בנייה בע"מ - אורן אברהם (2016); עב"ל (ארצי) 20165/97 מנביץ -המוסד לביטוח לאומי (2000)).
לצד זאת, פעילות של ייצור תעלות פח (בכללן תעלות מיזוג אויר) כלולה בענף C (תעשייה), סעיף 2594 ("ייצור אריזות ומכלים מפח, זיווד אלקטרוני ומוצרי פח לנמ"א").
כפי שתואר לעיל, ביום 10.5.18, מסרה הנתבעת לתובע שני מכתבי זימון לשימוע, לפיהם שיחת השימוע תערך ביום 13.5.18 בשעה 6:30 בבוקר (ת/3 ו-ת/4)
לטענת התובע, נושא השימוע היה היעדרויותיו של התובע בשל מצב בריאותי ומאחר שלא נערך פרוטוקול שימוע, אין לקבל את גרסת הנתבעת כאילו השיחה היתמקדה בנושא תיפקודו (סעיף 11 לסיכומים).
...
לסיכום האמור עד כה - לצורך ההכרעה בשאלת תחולת צו ההרחבה החל על הצדדים יש לבחון מה היה עיקר עיסוקה של הנתבעת, אם מדובר בהתקנה של מערכות למיזוג אוויר ואז יחולו הוראות צו ההרחבה בענף הבנייה, או ייצור של תעלות פח, המשויך כאמור לתעשיית המתכת.
כפי שנפרט להלן, למרות הקביעה בהליך הקודם (בנושא תחולת צו ההרחבה בענף החשמל, מתכת ואלקטרוניקה), הרי שעל יסוד הראיות שהוצגו בהליך זה, שוכנענו כי יש לקבוע כי על הצדדים חלות הוראות צו ההרחבה בענף הבניה.
פיצויים בגין אי מסירת הודעה בכתב על תנאי עבודה - דין התביעה לפיצויים בגין אי מסירת הודעה בכתב על תנאי עבודה להידחות, מאחר שהתובע החל לעבוד אצל הנתבעת בשנת 2007.
אשר על כן נדחית התביעה לפיצויים בשל פגמים בתלושי השכר, על יסוד הוראות חוק הגנת השכר.
סוף דבר - התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
פדיון חופשה בסך 1,549 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.7.18 ועד התשלום בפועל;
פדיון הבראה בסך 4,776 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.7.18 ועד התשלום בפועל;
דמי גמולים לקרן השתלמות (חלק המעסיק) בסך 16,293 ש"ח בצירוף הפרשי הצמד וריבית כחוק, מיום 1.7.18 ועד התשלום בפועל.