עמדת הנתבעת נתמכה בחוות דעת מומחה מטעמה, לפיה חלק ניכר מהתקלות שנתגלו ברכב היו זניחות, והתובע יכול היה לרכז את הטיפולים בכל התקלות שהתגלו ברכב לביקורים אחדים במוסך, ולטעמה הוא נמנע מלעשות כן, כיוון שכפי הנראה, הגה כבר אז את התביעה שהוא עתיד להגיש בנדון.
נוכח אי שביעות רצון של התובע מאיכות הרכב ומתפקודו, יזם ביום 21.12.0 פגישה עם מנהל השירות האזורי של הנתבעת, במטרה להגיע להסדר ובה הציע, כי הנתבעת תקבל לחזקתה בחזרה את הרכב ותעביר לרשותו רכב חדש,
אך הנתבעת סירבה להצעתו זו.
בהמשך, יזמה הנתבעת ניסיונות פשרה מצדה וכך, למשל, ביום 1.1.06, הודיעה לתובע, כי הצליחה להאריך את תקופת אחריות היצרן לרכב בשנה נוספת.
מקובלת עליי הטענה, שטיפול 30,000 ק"מ נעשה בהתאם להוראות היצרן, ואין בו בכדי להעיד על אי תקינות של הרכב.
מדובר בתקלות שארעו בתקופה הקצרה שבין 2.10.05 ל-6.12.05, כאשר התובע הגיע ברכבו למוסך, ב-6 הזדמנויות שונות לצורך טפול בבעיה חוזרת בחיישני החמצן.
על פי האמור בחוות הדעת, בהנחה שהרכב לא נפגע בגלגליו במהלך הנסיעה, טפול המצריך כיוון זויות סרן קדמי הינו אכן טפול חריג לרכב שנסע מספר מועט של קילומטרים.
...
לצד האמור, לאחר ששקלתי בדבר, מבלי שהדבר יעמוד בסתירה למה שקבעתי קודם לכן, אני סבור שיש מקום לפצות את התובע בגין עגמת נפש שנגרמה לו, כאשר זו מתבססת על הזמן שהשחית התובע, על ימי העבודה שאבדו ועל הציפיה הסבירה של רוכש רכב, כל שכן רכב חדש, ובמיוחד רכב מדגם מרצדס יוקרתי – שהרכב יפעל בצורה אופטימאלית.
סוף דבר-בנסיבות העניין, אני דוחה את התביעה ככל שהיא מתייחסת להפרה הסכם המכר.
בנוסף, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט וכן שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.