למר מנלה אינטרס מרכזי ברמ"י שכן לחברה קדישא תל אביב טענות ותביעות לפיצויים מרמ"י שנעוצים ב"שיחרור" הקרקע של חברת פי גלילות בהליך הפרוק בו היה מעורב הנתבע כמנהל רשות החברות הממשלתיות, ואף הוגשה תלונה למבקר המדינה נגד היתנהלות הנתבע בהקשר זה. מר גבאי לא דיווח בפתיחת הוועדה על כך שהיה שותף עסקי של מר מנלה, המצוי בנגוד עניינים עם השר ליצמן; כן מיתקיים חשש לקשר בין מר אבוהב ל-2 נציגי הציבור האחרים שלא פורט בפרוטוקול- גב' שטאובר ומר גבאי מונו על ידי שר החינוך דאז, מר גדעון סער: גב' שטאובר למנכ"לית משרד החינוך ומר גבאי ליו"ר קרנות ההשתלמות, כאשר בשלוש השנים האחרונות עבד בצמוד למר אבוהב בתפקידו כמנכ"ל משרד החינוך.
התובע ביודעין ובמכוון הסתיר את העובדה שכבר בשנת 2011 נפסלה מועמדותו למשרת מנהל רמ"י, מאותה סיבה בגינה נפסלה מועמדותו בהליך האיתור למשרת מנהל רמ"י, והיא- העידר "תואר אקדמי מוכר".
בנגוד לטענות התובע בהליך, ובהתאם למסמכים שהוזמנו מחברת עמידר בקשר להתמודדותו לתפקיד מנכ"ל עמידר בשנת 2003, עולה כי התובע הציג מצג שונה בפני וועדת האיתור לתפקיד מנהל רמ"י ובית הדין בהליך זה מהמצג שהציג במועמדותו לתפקיד בעמידר.
להלן הנימוקים:
הנתבעים ביקשו, עוד בראשית ההליך, לסלק את תביעת התובע על הסף בשל כך שלא עומדת לו עילת תביעה אישית, מאחר שאינו מקיים את תנאי הסף בהליך האיתור בעיניין השכלה - תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר.
...
הנתבעים הגישו כתבי הגנה בהם טענו כי דין התביעה להידחות על הסף בשל אי עמידתו של התובע בתנאי הסף בהליך האיתור, שכן אין בידו "תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר". כן טענו הנתבעים לאי ניקיון כפיים וחוסר תום לב מצד התובע, שבאו לידי ביטוי בהסתרת מידע רלוונטי מוועדת האיתור ומבית הדין, בנוגע לפרטי השכלתו של התובע, ובהצגת מצגים מטעים וכוזבים בקשר אליהם, ובפרט בקשר ל"תואר" שהתובע קיבל לכאורה מ"טריניטי קולג' אנד יוביברסיטי", שהינו מוסד פיקטיבי, והדיפלומה שהתובע קיבל ממנו הינו "תואר דמה" שנרכש על ידו בכסף.
כן טענו הנתבעים כי דין התביעה להידחות לגופה, בהיעדר פגמים בהליכי האיתור היורדים לשורש ההליך, ובפרט, בהיעדר פגמים שלנתבע קשר אליהם, המצדיקים ביטול מינויו, שהינו סעד שיינתן במקרים קיצוניים, שענייננו אינו נמנה עמם.
תמיכה למסקנה שהתובע רכש דיפלומה ממוסד שאינו קיים, עולה מסתירות בין דברים שהתובע מסר לגבי מיקומו של מוסד זה ולגבי מהות הפעילות האקדמית שלו.
סיכומו של דבר הינו, שבחינת החלטת משרד הבינוי והשיכון בדבר פסילת מועמדותו של התובע מהתמודדות בהליך האיתור, מעלה שמדובר בהחלטה מבוססת שאין להתערב בה. לכך השלכה ברורה על תביעת התובע לביטול מינויו של הנתבע, להצהרה כי הוא עומד בתנאי הסף ולמינויו לתפקיד מנהל רמ"י.
סוף דבר
התביעה נדחית.
התובע ישלם למדינה ולנתבע הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 25,000 ₪.