כעולה מכתב התביעה, משנת 2013 התובעת עבדה תחת נהולה של הנתבעת 1 (להלן הנתבעת 1 או משרד החינוך), כאשר הנתבעת 2 משמשת כמנהלת בית הספר (להלן הנתבעת 2 או המנהלת).
התובעת הגישה ערעור על קביעה זו ואולם אין חולק כי התובעת לא חזרה לעבודתה עד כה.
ביום 26.8.19 הגישה התובעת תביעתה כנגד הנתבעות כמפורט להלן:
כנגד הנתבעת 1 בגין עילת ההתעמרות (120,000 ₪), עוולת הרשלנות ועוגמת נפש (100,000 ₪); השבת הפסדי שכר שקוצצו במשך שנה (2,807 ₪) והפרשי הפנסיה בגין אותם הפסדי שכר שקוצצו (336 ₪); הפסד גמול חינוך חברתי (18,106 ₪) ובגין הפסד גמול חינוך כיתה במשך 4 שנים (72,424 ₪) – בסך כולל של 313,673 ₪.
בתצהירה, הרחיבה הנתבעת 2 כי בסופו של דבר, התובעת אכן מימשה את איומה ופנתה למישטרה בתלונה כנגד אם התלמיד, ולשם עשיית האמור, התובעת עזבה את בית הספר באמצע יום לימודים ללא תאום מראש, דבר שהצריך מציאת פיתרונות מידיים להקטנת הנזק.
כך נאמר לה במסגרת ישיבה פדגוגית מיום 11.6.19, כאשר אף מורה אחר (למעט המורה לאנגלית) לא נידרש לעשות כן.
הנתבעת 1 טענה כי אין לה ידיעה בסוגיה זו ואולם על פניו מדובר בסוגייה מקצועית-אישית הנוגעת לסביבת העבודה.
למותר לציין שלא זאת בלבד שהתובעת לא הפסיקה לעבודה כעורכת דין, אלא שמהחקירה הנגדית עולה כי היא נהגה להעדר מבית הספר לצרכי ייצוג בבית משפט, וזאת כאשר היא מדווחת על היעדרותיה כימי מחלה (באישור או בהצהרה כוזבת).
...
דא עקא, לא שוכנענו ש"הניהול הנוקשה" שהתובעת טענה שהנתבעת 2 נקטה בו הופנה כלפי התובעת בלבד ומתוך כוונה לפגוע ולהתעמר בתובעת דווקא.
אחרית דבר
על יסוד כל האמור, מהמארג הכולל שהוצג בפנינו, מצאנו כי לא זו בלבד שהתובעת לא הרימה את הנטל להוכיח את טענתה כי מי מהנתבעות או מטעמן נהג בה באופן של התנכלות תעסוקתית, אלא מצאנו שהנתבעת 2 אף נהגה כלפיה בסבלנות רבה, הכילה את התנהגותה החריגה ואף פעלה לסייע לה לשמור על היקף משרתה שלא יפגע, כל זאת כאשר התובעת מנגד מתנהלת בחוסר תום לב תוך הפרת אמון, בניגוד לנהלים ולכללים החלים עליה, תוך הפרת הוראות מפורשות שניתנו לה על ידי המנהלת, ובהתנהלות בניגוד למצופה ממורה האמורה להוות דמות חינוכית.
בנסיבות אלה, משמצאנו שאין יסוד לטענות ההתעמרות של התובעת וכן לתביעותיה הכספיות כמפורט בסעיף 37 לעיל, דין תביעת התובעת על כל רכיביה – להידחות.