בתביעה שלפנינו, מבקש התובע, אשר עסוקו בתחום העבודה הסוציאלית, להורות לנתבעת מס' 1 (להלן:"נתבעת מס' 1" או "הערייה") להשיבו לתפקידו הקודם באופן קבוע, ליתן צו הצהרתי קבוע לפיו העברתו מתפקידו הייתה שלא כדין ובחוסר תום לב, וכן לפסוק לו פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו.
מהלך הדיון
במסגרת דיון שהתקיים במעמד הצדדים בתאריך 5/1/11, נידונה בקשתו של התובע למתן צו מניעה זמני כנגד הערייה המורה לה להשיב את התובע לתפקידו כמרכז נושא תחום הפגור ופקיד סעד בלישכה לשירותים חברתיים של עריית טבריה ליתן צו הצהרתי לפיו העברתו מתפקידו הייתה שלא כדין, להמנע מכל פגיעה בו ובמעמדו תוך שמירה על תנאי העסקתו.
לפיכך, היתקיימה, בתאריך 7/6/12 ישיבת הוכחות, במהלכה נחקרו על תצהירי עדותם הראשית התובע ועדי הנתבעות: מר מנשה כהן - מנהל אגף רווחה בערייה (להלן:"מר כהן") ומר דוד גבאי - ראש צוות באגף הרווחה בערייה (להלן:"מר גבאי").
במהלך הפגישה שהתקיימה בתאריך 7/1/08 (נספח ו' לתצהירו של מר כהן), אשר בה הישתתפו מר כהן, גב' חיים והתובע בעצמו, עולה כי התקבלו לגביו דיווחים באשר להיתנהגות והתנהלות לא מקצועית ולא אתית מצדו, כמו גם היתנהגות בעייתית ברמה האישית בעבודתו מול האגף וגורמים חצוניים.
...
אמנם, נראה כי מבחינת תחושתו של התובע, נפגע מעמדו, שכן לדידו, התפקיד שביצע בעבר - בתחום הפיגור, היה בכיר ומשמעותי מהתפקיד שהוא מבצע מאז הועבר מתפקידו, אולם מאחר והתובע לא הוכיח כי בעבר הוכר כרכז תחום או כי נפגעו תנאי עבודתו תנאי שכרו, הרי שאין מנוס אלא לקבוע שאין מקום לפצותו בגין טענותיו אלו כשבמקביל ומטעם זה, אין מקום להעתר לבקשתו בענין "קבלת דרגת מרכז נושא" (סעיף 76 לכתב התביעה).
לסיכום
לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטענות הנתבעות וחרף טענות התובע, הריני מורה על דחיית התביעה, על כל רכיביה.
הוצאות
חרף התוצאה אליה הגעתי ומתוך התחשבות בתובע, החלטתי לנהוג עימו במידת הרחמים ולא לחייבו בהוצאות הנתבעות.