נוכח נתוניו של המערער, עברו, היתרשמות שירות המבחן והמלצתו "על עונש מוחשי כמאסר, על מנת להציג גבול ברור להתנהגותו האלימה" – הושתו 3 חודשי מאסר בפועל ומאסר מותנה.
מהראיות שהובאו לפני התרשמתי כי מעשי הנאשם הובילו לצורך בהגעת שוטרים למקום להשלטת סדר והרגעת הרוחות – צורך שיש בו עלויות למדינה, בנוסף לעלויות שבעצם ניהול החקירה וניהול ההליך בבית המשפט, לרבות הוצאות לעדים שהתייצבו מספר פעמים ודחיות הדיונים, הרובצות בחלק לא מבוטל לפתחו של הנאשם, כמפורט בהכרעת הדין.
בית המשפט העליון קבע כי בעת חישוב הפצוי בהליך הפלילי, כמצווה בסעיף 77(א) ל-חוק העונשין "...אין למצות במסגרתו את הנזק הכולל שניגרם לנפגע העבירה, ויש לתחמו. פיצוי זה הריהו 'עזרה ראשונה' הנתנת לנפגע העבירה בתום ההיתדיינות בפלילים. בצד אותה 'עזרה ראשונה' עומדת האפשרות להגיש בנפרד תביעה אזרחית נגד העבריין, בגין מלוא ניזקי קרבן העבירה" [ראו והשוו ע"פ 7186/19 טובי נ' מדינת ישראל (8.1.20)].
...
קביעת מתחם העונש ההולם
בקביעת מתחם העונש ההולם, התחשבתי, בהתאם לסעיף 40ג(א) ל-חוק העונשין באמות המידה ואבני הבוחן הבאות –
מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי במעשיו פגע הנאשם בערכים מוגנים של שמירה על שלום הציבור, כבוד האדם, הבטחון האישי ושלוות הנפש.
סוף דבר
מצאתי כי באיזון בין הצורך בהרתעת היחיד והרתעת והרבים, כמו גם הוקעת עבירות איומים, בהתאם לסעיפים 40ו ו-40ז ל-חוק העונשין, לבין עניינו של הנאשם, נוכח נסיבותיו האישיות והרפואיות, לרבות מצבו הנפשי, עברו המאוחר, העדר חרטה או אמפטיה לקורבנותיו – אין מקום לחרוג ממתחם העונש ההולם בשל שיקולי שיקום או הגנה על שלום הציבור, לפי הוראות סעיפים 40ד ו-40ה ל-חוק העונשין.
נוכח הנסיבות האישיות שנסקרו לעיל, מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי יש למקם את הנאשם בחלקו האמצעי-תחתון של המתחם.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
חודשיים מאסר בפועל.