מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת קלנועית כאירוע תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" הוגש תצהיר של מיכאל אבוטבול שסיפר כי נסע באקראי וראה את התובע פצוע: "רחמים ביקש את עזרתי, הסעתי אותו לקופת החולים ובדרך סיפר לי כי ניפצע כתוצאה מתאונת דרכים". בתצהיר זה אין כל אזכור לחלקה של הקלנועית בארוע – לא כרכיב ב"מה שאמר" התובע וגם לא כרכיב של "מה שראה" העד בזירת התאונה.
...
מכאן שאין מנוס מדחיית התביעה.
המספרים שבסיכומיו אינם יותר ממשאלת לב. התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

שם נקבע כי התובעת ידעה על נוכחות הרכב בזירת הארוע וכי ניתן להניח שהתובעת נסעה בכביש ליד ביתה עם הקלנועית פעמים רבות ונסעו מולה רכבים אחרים שלא גרמו לה להיבהל וליפול מהקלנועית.
אין בטענת הנתבעת כי בכביש, דרך קבע, נוסעים רכבים כדי לאיין את תחושתה הסובייקטיבית של התובעת נוכח הארוע האובייקטיבי שאינו שנוי במחלוקת, במיוחד בהיעדר חקירה נגדית, כדי להוציא את הארוע מהגדרת תאונת הדרכים כאמור.
...
לאחר התאונה, בהתאם לאישורי קופת חולים, ניתנו לתובעת 8 ימי מחלה, אשר אושרו כחופשת מחלה גם על ידי מומחה ביהמ"ש. עוד שוכנעתי כי בחודש מאי 2005 לא עבדה כלל כתוצאה מהפגיעה.
בנסיבות אלו, על בסיס שכרה של התובעת ונכותה התפקודית, הנני סבורה כי פיצוי בסך של 5,000 ₪ (כולל ריבית והצמדה) יהלום ראש נזק זה. אשר לעתיד, אני קובעת לתובעת פיצוי גלובלי בשיעור של 13,000 ₪, כולל הפסדי פנסיה.
נוכח נכותה המזערית של התובעת אני סבורה כי פיצוי בשיעור של 5,000 ₪ לעבר ולעתיד יהלום ראש נזק זה. הוצאות רפואיות ונסיעות – התובעת הפנתה לחוות דעת המומחה במסגרתה נטען כי התובעת עשויה לסבול מכאבים ונפיחות וייתכן כי תזדקק לטיפול רפואי בכדורים נוגדי דלקת בעלות של 200 ₪ לשנה וטיפול במגן קרסול בעלות של כ 200 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעדויות עורכי המסמכים שהוגשו בהסכמה מתוך תיק החקירה המשטרתית (ברבי, גוטמן, בן טל, דהרי ואוחיון), עולה כי "סיווג הארוע כתאונת דרכים מסוג פגע וברח אינו מבוסס על ממצאים ואינו מגובה בקביעה פוזיטיבית בדבר קשר סיבתי בין מותה של המנוחה ובית תאונת דרכים ... ונוצר הרושם כי מדובר בקביעה שיורית ובבחינת בררת מחדל, זאת מאחר שלא נימצאו סיבות אפשריות אחרות למות המנוחה" (סעיף 69 לפסק הדין).
חוות הדעת נצרכו על מנת לקבוע את 'מנגנון הפגיעה' על יסוד כלל הממצאים שנמצאו בזירה ועל גופה של המנוחה ולקושרו בקשר מובהק לפגיעה על ידי 'רכב מנועי' כהגדרתו בחוק (להבדיל מפגיעה מאופניים, אופניים חשמליים, קלנועית, כלי עבודה חקלאיים ועוד).
...
בהינתן כל האמור לעיל, אציע לחבריי לדחות את הערעור.
התוצאה הערעור נדחה.
לא נותר אלא להצטער על כי המערער דחה הצעה לתשלום פיצוי לפנים משורת הדין בסך של 25,000 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד. לאור הנסיבות המצערות לא מצאנו לנכון לחייב בהוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2000 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

השאלות שבמחלוקת לעניין האחריות הן שתיים: (א) האם נסיבות האירוע מהוות תאונת דרכים כמשמעותה בחוק הפיצויים וזאת ככל שהדבר נוגע לקשר הסיבתי שבין רכבו של הנתבע לפציעת התובעת? (ב) האם הקלנועית הינה "רכב" או "רכב מנועי" לעניין חוק הפיצויים? בהסכמת הצדדים הורה בית-המשפט על פיצול הדיון ובשלב הראשון נדונה שאלת האחריות.
...
לעניין זה אני סבור גם כי לא יהיה זה נכון להרחיב בדיון כאשר קרנית אינה צד ואינה טוענת בעניין זה. עם זאת אציין כי לא שוכנעתי שקלנועית היא אכן בכל מקרה בגדר של עגלת נכים חשמלית ולעניין זה יש לבחון את סוג הקלנועית וטיב השימוש בה. חוק הפיצויים קובע כדלקמן: "'רכב מנועי' או 'רכב'-רכב הנע בכוח מיכאני על פני הקרקע ועיקר יעודו לשמש לתחבורה יבשתית, לרבות רכבת, טרקטור, מכונה ניידת הכשירה לנוע בכוח מיכני בכביש ורכב נגרר או נתמך על ידי רכב מנועי, ולמעט כיסא גלגלים, עגלת נכים ומדרגות נעות". בתקנות התעבורה, תשכ"א-1961, בסעיף ההגדרות, נקבע כי: "כסא גלגלים לנכה-כסא המותקן על גלגלים, המיועד למושבו של נכה רגליים, המונע בכוח חשמלי ומהירותו אינה עולה על 10 קמ"ש". מפרוספקט הקלנועית שהוצג בפני בית-המשפט ניתן לראות כי מהירותה המרבית של קלנועית מאחד הדגמים המוצגים עשויה להגיע גם ל-12 קמ"ש (ראה נ/1).
בנסיבות אלו אני סבור כי הגדרתה של הקלנועית כעגלת נכים או ככסא גלגלים לנכה היא שאלה הטעונה בדיקה וליבון בהתאם לנסיבות, לדגם הקלנועית ולאופי השימוש בה בכל מקרה ומקרה.
סיכום בסיכומו של דבר, ומהטעמים שפורטו לעיל, אני מורה על דחיית התביעה וקובע כי התובעת לא נפגעה בתאונת דרכים שבה מעורב רכבו של הנתבע 1 וכי פציעתה לא נגרמה עקב מאורע שבו היה מעורב רכבו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

[בשאלת החבות] פעם נוספת מתעוררת השאלה – האם קלנועית הינה בגדר "רכב מנועי" לצורך החלת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה – 1975 [להלן – "חוק הפיצויים"].
"תאונת דרכים"-מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה;.
...
התוצאה היא כי התובעים הנם בגדר הולכי רגל שנפגעו בתאונת דרכים ועילתם ותרופתם – במסגרת תביעה ככאלה כלפי הנתבעים 1 ו – 2, היינו, נהג הרכב המעורב בתאונה והמבטחת שלו.
התביעה נגד נתבעת 3 נדחית.
לאור מסקנותיי לעיל ועיקרון ייחוד העילה – נדחית אף התביעה הנזיקית נגד יצרנית הקלנועית, נתבעת 4.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו