מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת עבודה - דחיית תביעה לתשלום דמי פגיעה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבע דחה בהחלטה מיום 3/9/2019 את התביעה להכרה במפרצת של עורק הטחול כתאונת עבודה מיום 19/5/2019 וכן דחה את התביעה לתשלום דמי פגיעה בעד תקופת אי הכושר הנטענת שמיום 1/7/2019 ועד ליום 17/8/2019.
...
על כן, איננו יכולים לראות את התובע כמי שעלה בידיו להוכיח כדבעי את תביעתו, ושוכנענו כאמור לעיל, כי יש לקבל את חוות הדעת של המומחה.
זאת ועוד, נשוב ונציין פעם נוספת, כי לא מצאנו כי המומחה הסתמך על עובדות מוטעות בעת חוות דעתו ותשובותיו לשאלות ההבהרה, וכפי שנפרט בהמשך הדברים.
לסיכום – דין התביעה שלפנינו להידחות וכך אנו מורים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובע טען כי מר שלומון היה מעבידו וכי התאונה הייתה תאונת עבודה, אך המוסד לביטוח לאומי (המל"ל) דחה את תביעתו לתשלום דמי פגיעה לאחר שלא הוכח כי התובע היה במהלך עבודתו ולא הוכחו יחסי עובד מעביד בין התובע ובין מר שלומון.
...
המסקנה מכל אלה היא שהוכח שכר של 4,418 ₪ בלבד, ולאחר שיערוך 4,819 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 1,194,326 ₪ בתוספת שכ"ט כדין והוצאות משפט בסך 5,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התשתית הנורמאטיבית – סעיף 92 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: "החוק") קובע כך: "(א) מבוטח שפגיעה בעבודה גרמה לו שאינו מסוגל לעבודתו ואף לא לעבודה מתאימה אחרת, ישלם לו המוסד דמי פגיעה, בעד פרק הזמן שאינו מסוגל כאמור, אם לא עסק למעשה בכל עבודה והוא נזקק לטפול רפואי, לשקום או להחלמה. (ב) לא ישולמו, בקשר לפגיעה אחת, יותר מדמי פגיעה בעד שלושה עשר שבועות" (דגשים לא במקור).
מכאן, שאחרי שחלפו 13 שבועות מיום הפגיעה, אף אם המבוטח לא מיצה את כל דמי הפגיעה, ואפילו אם הוא לא קיבלם כלל בשל המשך עבודה בפועל, אין הוא זכאי עוד לדמי פגיעה, ואם נגרם לו אי כושר לעבודה בגין התאונה עליו לפעול לקבלת קצבת נכות.
ראו למשל בעיניין יפרח, שם צוין כך (ב"ל (י-ם) 11643/06 יפרח – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 25.7.2017)): "לטענת ב"כ התובע, מטרת תשלום דמי הפגיעה נועדה לענות על צרכי המחיה הדחופים של המבוטח, אשר אין לו, בעקבות הפגיעה יכולת לעבוד, ועבור התקופה שאינו מסוגל לעבוד לצורך קבלת טפול רפואי, לשקום או להחלמה, וכי במקרה שבפנינו, כאשר ההחמרה נעשתה לאחר תקופה בה ניסה לחזור לעבודה, יש לראות את 13 השבועות שבסעיף 92, כיכולים להתפרש על יותר מ-13 שבועות רציפים, באופן שהמגבלה היחידה לגביהן היא מיגבלת סעיף 296 לחוק (דהיינו בטווח של 12 חודשים)". בסופו של דבר הטענה נדחתה על ידי בית הדין האיזורי בירושלים, ונקבע כי "הפיתרון לתובע אינו ע"פ סעיף 92 לחוק, אלא בהגשת תביעה לקביעת דרגת נכות, כאמור בחוק" (וכפי שטען גם הנתבע, כאמור לעיל – וכאשר יצוין כי התובע הגיש תביעה שכזאת, במהלך ההליך).
...
אשר לדעתנו יאמר – כי דין התביעה להידחות שכן התובע לא השכיל לשכנע את בית הדין בקיומו של רציונאל המצדיק מתן פרשנות שונה להוראות החוק מכפי שניתן בעניין אהרון, רציונאל שלפיו יש לראות את התקופה המגבילה את תשלום דמי הפגיעה - כתקופה קלנדרית המתחילה ביום הפגיעה.
לבסוף, נציין כי מקובלת עלינו גם טענתו הנוספת של הנתבע, כי לפי הלכת זכי מזרחי (דב"ע (ארצי) נב/0-27 מזרחי – המוסד לביטוח לאומי), דין התביעה להידחות מטעמי היעדר סמכות עניינית.
לסיכום – לאור כל האמור לעיל דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 24.1.2018 הודיע הנתבע למערערת כי הכיר בתאונה שארעה לה כתאונת עבודה, אך דחה את התביעה לתשלום דמי פגיעה מכיוון שקבע שהתובעת לא נעדרה מהעבודה בתקופת אי הכושר, למשך 72 ימים ממועד התאונה.
...
לטענת הנתבע, יש לדחות את התביעה: התובעת הודתה כי התייצבה בגן לצרכי פיקוח, וכן הגיעה לסגור את הגן בסוף יום העבודה.
בשים לב לאמור לעיל, לעדותה של התובעת אשר חוזקה על ידי עדות הגב' באשי בנוגע לנוכחותה המועטה בגן לאחר התאונה; להסברה בנוגע להצהרה עליה חתמה בנתבע; לשעות העבודה של עובדות התובעת אשר עלו משמעותית לאחר התאונה ולעובדת היותה של התובעת מנהלת עסק עצמאי – אין בידינו לקבל את טענת הנתבע כי הפעולות הבודדות שביצעה התובעת בתקופת אי הכושר עולות כדי עיסוק השולל את דמי הפגיעה.
בתוך כך מצאנו לנכון לציין, כי קיים קושי בפרשנות הנתבע לסעיף 92(א) לחוק ביחס לבעל עסק עצמאי, שכן הדעת נותנת כי גם אם הוא מרותק למיטתו, הוא לא יתנתק באופן מוחלט משיחות עם עובדיו/ לקוחותיו והדרישה כי יהיה מנותק לחלוטין מעסקו על מנת להיות זכאי לקבל דמי פגיעה, אינה סבירה.
סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 16.8.2020 הודיע הנתבע לתובע כי הכיר בתאונה שארעה לו כתאונת עבודה, אך דחה את התביעה לתשלום דמי פגיעה מכיוון שקבע שהתובע לא נעדר מהעבודה בתקופת אי הכושר (25.3.2020-9.6.2020).
...
בשים לב לאמור לעיל, מצאנו לקבוע כי התובע זכאי לדמי פגיעה עבור המחצית הראשונה של התקופה הנתבעת, בעוד שהתביעה באשר למחצית השנייה של התקופה הנתבעת נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה כאמור לעיל.
הנתבע ישלם לתובע השתתפות בהוצאות משפט בסך 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו