מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת עבודה של סדרנית סחורה במרכול

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

את עבודתה כסדרנית סחורה מתחילה התובעת בבוקר בבדיקת המדפים בתוך המרכול על מנת לבחון אילו מוצרים חסרים על המדפים.
באשר לתקופת עבודתה של התובעת בשופרסל: התובעת הועסקה בתפקיד של קופאית וסדרנית מוצרים ברשת שופרסל, תחילה בסניף אדמירלטי ובהמשך בסניף דניה בחיפה.
זאת מאחר ובמסגרת ההליך כאן – אשר נסב על הכרה בליקוי נטען מסויים כפגיעה בעבודה – נידרש בית הדין, באמצעות המומחים-יועצים רפואיים שהוא ממנה, לשאלת הקשר הסיבתי ולעצם קיומו של ליקוי, וזאת לצורך הקביעה האם מדובר בפגיעה בעבודה.
...
לאחר שנתנו דעתנו לכלל החור בתיק, באנו לכדי מסקנה כי יש לדחות את טענת התובעת כי יש להכיר בליקוי הנטען בכתף ימין כפגיעה בעבודה.
מעבר לכך, התובעת לא עמדה בנטל השכנוע להראות כי ככל שקיים ליקוי כזה – וכאמור אנו קובעים כי לא הוכח שקיים ליקוי כזה - הוא קשור קשר סיבתי לתנאי עבודתה.
משדחינו את טענת התובעת כי יש להכיר בליקוי הנטען בכתף ימין כפגיעה בעבודה, יש לדחות את בקשתה (סעיף 7 לסיכומיה מיום 26.7.18) כי הועדה הרפואית היא שתקבע האם קיים קשר סיבתי בין הליקוי הנטען בכתף לבין תנאי העבודה.
לאור האמור לעיל, אנו קובעים כי הליקוי בצוואר והליקוי בגב התחתון, מהווים פגיעה בעבודה לפי תורת המיקרוטראומה.
התביעה להכיר בליקוי בכתף ימין כפגיעה בעבודה – נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת תיארה את אופי עבודתה במסגרתה ביצעה לטענתה אנספור תנועות חוזרות ונישנות כסדרנית סחורה במרכול.
סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר פגיעה בעבודה של מבוטח כ"תאונת עבודה או מחלת מיקצוע", וכל אחת מהאפשרויות מוגדרות אף הן באותו הסעיף כדלהלן: "תאונת עבודה - "תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו ובעובד עצמאי - תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו"; "מחלת מיקצוע"- "מחלה שנקבעה כמחלת מיקצוע בתקנות לפי סעיף 85 והוא חלה בה, בהיותה קבועה כמחלת מיקצוע, עקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - עקב עסוקו במשלח ידו". תורת המקרוטראומה באה למלא חלל ריק שהותיר המחוקק, כאשר לא כלל ברשימת מחלות המיקצוע מחלות שונות שהתפתחו לאורך זמן עקב תנאי העבודה.
...
לפיכך כעולה מהראיות מצאנו כי הגם שעבודתה של התובעת כרוכה במאמץ פיזי, מדובר בעבודה בפעולות מגוונות ומשתנות, בהפעלת כוח על איברי גוף שונים, שאין בהן כדי להצביע על פעולות חוזרות ונשנות על הצוואר.
נוכח האמור ומשלא הוכחה תשתית עובדתית על פי תורת המיקרוטראומה, אין מקום למינוי מומחה רפואי ודין התביעה להידחות כבר בשלב הזה.
סוף דבר אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובעת נבדקה על ידי ועדות רפואיות לנפגעי עבודה של המל"ל, שקבעו כי לתובעת לא נותרה נכות לצמיתות.
בחוות דעתו סקר המומחה את מצבה של התובעת וציין, כי קיימת אצלה תגובה נפשית דיכאונית "לסיטואציה הקרדיאלית ולכאבים". המומחה ציין כי התאונות הן משניות וייתכן שמהוות "נקודה להאחז בה ואף קשורה לרווח משני". המומחה העריך כי הנכות הנפשית של התובעת היא בשיעור 10% לפי פריט 34(א)(1) מותאם לפריט 34(א)(2) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגות נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 (להלן: התקנות), אך ייחס רק 2% ממנה לתאונה.
עובר לתאונה עבדה התובעת כדיילת מכירות וסדרנית סחורה במרכול, וכן עסקה בעבודות משק בית, טפול בקשישים וכן במכבסה (ראו נ/4, נספח א' לתצהיר בו מפורטים מקומות העבודה).
...
התובעת לא הניחה תשתית עליה ניתן לבסס מסקנה כי הוציאה הוצאות רפואיות בפועל או כי צפויה להוציא הוצאות בעתיד, שאינן כלולות בסל הבריאות או על ידי המל"ל. עם זאת סביר לקבוע כי התובעת תזדקק להוצאות נוספות בין היתר בגין רכישת תרופות, כולל השתתפות ותשלומים קטנים לקופת חולים.
תביעת התובעת – אני מקבל את תביעת התובעת ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך של 246,017 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 37,419 ₪ וכן הוצאות בסך 1,000 ₪.
תביעת המוסד לביטוח לאומי – אני מקבל את תביעת המוסד לביטוח לאומי ומחייב את הנתבעת לשלם למוסד לביטוח לאומי את הסך של 19,360 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 4,500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה להכיר בפגיעה בגב וברגל שמאל של התובעת, שיעבדה כסדרנית סחורה במרכולים, כפגיעה בעבודה לפי תורת המקרוטראומה.
התביעה נדחתה במכתב מיום 29.8.21 (נספח א לכתב התביעה), בנימוק כי: "...על פי המסמכים שבידינו, לא הוכח קיום ארוע תאונתי/ אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתך/ עיסוקך במשלח ידך, ואשר הביאו לליקוי הרפואי". מכאן התביעה שלפנינו.
עבודתה של התובעת דרשה הפעלת לחץ ומשקל על הגב, כאשר התובעת הרימה מוצרים כבדים, התכופפה לצורך זאת, סידרה סחורה במדפים וגם במדפי מקרר והלכה במרכול עם עגלות של סחורה כבדה.
...
הנתבע טוען כי דין התביעה להידחות.
בענייננו, לאחר ששקלנו את הראיות ואת טענות הצדדים שוכנענו כי לא עלה בידי התובעת להוכיח תשתית עובדתית מספקת לפי תורת המיקרוטראומה לעניין הפגיעה הנטענת.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעת התובע, סדרן סחורה בסופרמרקט, להכיר בפגיעותיו בצואר, בכתפיים ובגב כפגיעה בעבודה לפי תורת המקרוטראומה/ מחלת מיקצוע, בהתאם להוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה – 1995 (להלן: "החוק").
דיון והכרעה סעיף 79 לחוק מגדיר פגיעה בעבודה כתאונת עבודה או מחלת מיקצוע.
במסגרת עב"ל 16094-05-14, נדג'ידה דוידוב נ' המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 12.12.2016 נדון עניינה של סדרנית סחורה בסופר, שם נקבע במסגרת פסק דינה של כבוד השופטת רוזנפלד (כתוארה אז) שדחה ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי שקבע כי לא הוכחה תשתית עובדתית למקרוטראומה לפגיעה בגבה, כי: " ..המערערת אינה חולקת על כך שפעולת ההתכופפות וההרמה של מוצרים בוצעה לצרכים שונים, לגבהים שונים ובמשקלים שונים. לטענתה, ניתן לבודד את פעולות הכיפוף, היישור וההרמה אותן ביצעה מפעולות אחרות. אלא שעיון בתשתית העובדתית כפי שהובררה בבית הדין האזורי מעלה כי המערערת ביצעה מספר רב של פעולות לאורכו של יום העבודה: פריקת משטחי סחורה שהגיעה במספר משתנה של ארגזים במשקלים שונים והעברתם לעגלה, נסיעה עם העגלה למחסן שם סודרו הארגזים על גבי מדפים בגבהים שונים, טיפוס על סולם לצורך סידור הארגזים על גבי המדפים הגבוהים, העברת סחורה בארגזים מן המחסן למדפי הסופר, פתיחת הארגזים, קידוד המחיר וסידור הסחורה שבארגז, שמשקלה משתנה על גבי המדפים, מיון סחורה קודמת, סידור סחורה בתוך מקררים עומק שונה. פעולות אלה כללו גם התכופפות והרמת משאות במשקלים שונים לגבהים שונים, אלא שפעולות אלה לא נערכו ברצף קבוע ובסדר מסוים, אלא בהתאם לצורך שהתעורר בעבודת המערערת. מן האמור עולה כי הפעולות שביצעה המערערת במהלך יום עבודתה הנן פעולות מגוונות, השונות במהותן מבחינת המאמץ שהופעל, התדירות בה הן בוצעו ורציפותן. זאת, להבדיל מתנועות חוזרות ונישנות הזהות במהותן המבוצעות ברצף, הנדרשות לקיומה של תשתית עובדתית לפי תורת המקרוטראומה. לאור האמור, ומשנעדרות תנועות אלה אלמנט של רציפות, אין די, כטענת המערערת, בהצבעה על כך שהיא התכופפה והרימה משאות מספר רב של פעמים ביום, אשר גרמו למאמץ מוגדר בגבה." כך גם בעניינינו.
מדובר בתובע שבמשך העסקתו לתקופה לא ארוכה כסדרן במרכול יוחננוף עבר בין המחלקות השונות, עבודתו כסדרן במסגרת כל מחלקה הייתה שונה לפי עדותו ובאופן טבעי, במסגרת עבודתו מלבד סידור הסחורה השונה בגבהים שונים, באופן שהצריך תנועות שונות, היה מעמיס ארגזים, סוחב עגלות, מוציא מוצרים ומסדרם על גבי המדפים השונים.
...
הנתבע סבור כי יש לדחות את התביעה.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים ואת כלל העדויות והראיות שבהליך, נחה דעתנו כי לא הונחה תשתית עובדתית לקיומה של מיקרוטראומה ביחס לפגימותיו הנטענות של התובע בגב, בכתפיים או בצוואר ולפיכך יש להורות על דחיית התביעה כבר בשלב זה. התובע עבד כסדרן סחורה במרכול "יוחננוף" החל מיום 22.9.2016 עד ליום 17.11.2018.
סוף דבר שעה שלא הונחה בפנינו תשתית עובדתית לקיומה של מיקרוטארומה, כאשר התובע לא הצביע על פריט הליקוי המתאים למחלת מקצוע נטענת כך שלא הוכחה בפנינו אפשרות לכאורית כי התובע עומד בתנאי הפריט, יש להורות על דחיית התביעה כבר בשלב זה. כמקובל בהליכים סוציאליים מעין אלו, על אף דחית התביעה איננו עושים צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו