פתח דבר
התובע, תושב ברטעה, יליד 1977, נפגע בתאונת עבודה ביום 10.1.16.
לצורך עבודתו כצבע עלה התובע על פיגום נייד, ונפל מהפיגום ארצה, גובה של כ-4-5 מטרים (להלן: "התאונה").
על פי הפסיקה, יש לדקדק דוקא עם המעביד בכל הנוגע להטלת האחריות ולהקל במידה רבה עם העובד בייחוס רשלנותו, שגרמה או שתרמה לתאונה (ע"א 655/80 הנזכר לעיל) ולא בנקל יוטל אשם תורם על העובד אלא במקרים שבהם אשמו לקרות התאונה בולט וברור (ע"א 1062/15 ווהבי נ' חאלד כמאל נזאל, 10.5.16).
מי שהורה לתובע לעבוד על הפיגום הנייד היה מנהל מטעם שגראוי, שגראוי היא שספקה את הפיגום והיא שנתנה הוראות בשטח, ועל כן, לטעמי, חלקה באחריות גדול יותר מחלקו של בדראן; אולם בדראן, אשר לא עשה דבר על מנת להבטיח את שלומו של התובע והסתפק בהבאתו למקום העבודה בלבד, מבלי לוודא כי התובע מיומן בעבודה בגובה ומבלי לבדוק כי סופק לו ציוד מתאים ו/או ניתנה לו הדרכה מתאימה, נושא אף הוא חלק לא מבוטל מהאחריות.
...
לאור מסקנה זו, איני סבורה כי יש צורך להכריע בשאלה, אם יש לחייב את הפניקס במלוא הפיצוי שייפסק לתובע, או שמא רק בסכום הפיצוי העולה על סכום ההשתתפות העצמית.
על פי הפסיקה ניתן לפסוק פיצוי גם בגין עזרת המשפחה, שניתנה ללא שכר (ע"א 93/73 שושני נ' קראוז, פ"ד כח(1) 277; רע"א 7361/14 פלונית נ' פלוני, 6.1.15), ובנסיבות הפגיעה דנן אני סבורה כי ראוי לעשות כן.
כן אני רואה לציין, כי נוכח נכותו התפקודית של התובע, ניתן להניח כי יזדקק לעזרת הזולת גם בעתיד, לרבות בביצוע עבודות שונות ומקובלות במשק הבית, אשר לצורך ביצוען יזדקק התובע לעזרת בעלי מקצוע בשל המגבלה ברגלו, הקושי בטיפוס ובהרמת משקל.
סוף דבר
אשר על כן, אני מקבלת את התביעה, ולאור כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעים מס' 1 ו-3, יחד ולחוד, לשלם לתובע סכום של 171,473 ₪.
כן ישלמו הנתבעים 1 ו-3 לתובע שכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪, והוצאות משפט בסך 2,500 ₪ (עבור אגרת המשפט ושכ"ט המומחה מטעם התובע).