הארוע הנ"ל (להלן – "התאונה") הוכר ע"י התובע כתאונת עבודה, כמשמעה בחוק הביטוח הלאומי, ובעקבות כך שילם התובע לנפגע תגמולים שונים, בגין דמי פגיעה, נכות זמנית ונכות צמיתה.
יש לציין כי הנפגע העיד כי היתה זו הפעם הראשונה בה הגיע למפעל הנתבעת, כאשר הארוע היתרחש כשעה לאחר תחילת עבודתו במפעל.
כאמור, עדותו של הנפגע בנידון לא נסתרה, והנתבעת נימנעה מהבאת עדויות בנוגע לנסיבות התאונה, לרבות עדותו של מנהל העבודה מטעמה, מפעיל העגורן, או עובדים אחרים שלה שהיו במקום באותה עת.
אחריות הנתבעת, המעביד, והיחס ביניהם
גרסת הנפגע בנידון מבססת אחריות נזיקית ברורה על הנתבעת ביחס להתרחשות התאונה.
עוד עולה מעדות הנפגע כי לאחר התאונה סוכם עם מעבידו על שינוי באופי עבודתו, כך שזו תהיה בעל אופי ניהולי יותר, בעיקר ע"י ניהול עובדים בשטח, תוך הפחתת הפן הפיזי של עבודת הנפגע.
...
סוגיית ההתיישנות
בסעיף 10 לכתב ההגנה טענו הנתבעות כדלקמן: "התובענה הוגשה לבית משפט נכבד זה ביום 15.7.18, חמישה ימים טרם התיישנותה והקמת המחסום הדיוני בכלל להתדיין בתביעת השיבוב דנן, ברם וכפי שיפורט להלן דיון התביעה להידחות, בשל היעדר עילת תביעה ו/או יריבות...".
בסעיף 11 לכתב ההגנה נטען לשיהוי בהגשת התביעה, ולנזק ראייתי שנגרם בגין כך לנתבעות.
התוצאה היא שהנתבעת חייבת לשפות את התובע ב- 70% מנזקי הנפגע (281,601 ₪), בניכוי הסכום ששולם על ידה לנפגע (70,000 ₪).
לא מצאתי אפוא להיעתר לבקשת הנתבעות בנדון, כאשר אציין שממילא אין משמעות מעשית רבה לדבר, בשים לב לכך שחישוב שיעור השיפוי נגזר במקרה דנן מסך נזקי התובע, שהוא נמוך בהרבה מסך תגמולי המל"ל, כאשר המשמעות העיקרית של הפרשי ההצמדה והריבית ביחס לנזקי הנפגע באה לידי ביטוי ברכיב של הפסדי שכר לעתיד (ובמקרה שלנו בהפרשי ריבית של כ- 20,000 ₪).
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע פיצוי בסך 211,601 ₪.