מר אברהם אבוקסיס (להלן: "התובע") הגיש תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") להכיר בפגיעה בברכיו כליקוי הנובע מתאונת עבודה, עפ"י הילכת המקרוטראומה.
התובע טען כי בשל תנועות אלה, של עלייה ויריד מסולם ושל כיפוף הבירכיים, תוך נשיאת משקל האביזרים הנחוצים על גופו, התחיל לסבול מכאבים בבירכיים ואובחן כסובל ממחלת Osteoarthritis - אוסטאוארתריטיס, או בקיצור "OA" בשתי הבירכיים ומוגבלות בתנועה – שהשפיעו על תיפקודו בעבודה ומחוצה לה.
לאור כך, הגיש התובע תביעה לנתבע, בדרישה שהאחרון יכיר בכך שמדובר בפגיעה על רקע הילכת המקרוטראומה.
...
מן הכלל אל הפרט
בענייננו, לאור החומר שבתיק בית הדין ולאור העדויות, הגענו לכלל מסקנה כי התובע לא הוכיח קיומה של תשתית עובדתית לפגיעה על פי הלכת המיקרוטראומה, מהנימוקים שיפורטו להלן.
כיוון שהתובע עצמו העיד כי עסק במגוון עבודות ואף היה אחראי על ההיבט הניהולי של העסק, לטעמנו, לא הוכחה התדירות הנדרשת של הפעולות שביצע התובע לשם הכרה עפ"י תורה זו. מסקנה זו ניתן לחזק גם בהתאם לפסק דינו של כבוד בית הדין הארצי לעבודה בעב"ל 57714-11-12 המוסד לביטוח לאומי מול אסתר נוח, שם נפסק כי:
"פעולות אלה שלא הוכח קיומו של רצף לגביהן, אין בהן די כדי לבסס תשתית לבחינת עילת המיקרוטראומה".
אכן עבודת כפיים של ביצוע התקנות מכשירים שונים כגון מצלמות, אזעקות וכדו' היא עבודה פיזית מאומצת הנעשית לצד קושי לא מבוטל ואולם, הפסיקה שיצרה את עילת המיקרוטראומה העמידה תנאים מפורטים ומדויקים להוכחת קיומה של זו ולאור שפורט לעיל, אין בידנו לקבוע כי התובע ביצע פעולות חוזרות ונשנות, הזהות במהותן, במידה מספקת לשם ביסוס העילה והכרה בליקויים שנגרמו לברכיו.
אשר על כן, אין מנוס מדחיית התביעה.