מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים: חיילת ללא רישיון נהיגה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים 24.7.2019 ע"א 57891-08-18 קרנית קרן לפיצויים נפגעי תאונות דרכים נ' מעודה ואח' לפני: כבוד השופט ישעיהו שנלר, סגן הנשיא – אב"ד כבוד השופט קובי ורדי, סגן הנשיא כבוד השופטת עינת רביד המערערת: קרנית קרן לפיצויים נפגעי תאונות דרכים ע"י ב"כ עו"ד דורון נוביץ המשיבים: 1. ערנית מעודה 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד עמית טרוזמן 3. המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד חנן קזאז 4. פלוני (פורמאלי) פסק דין
מנגד העידה בעלת הרכב כי רק היא נהגה ברכב וכי לבעלה אין כלל רישיון נהיגה ובנה החייל יצא לדרכו מוקדם בבוקר, וכאשר אף הוא מאשר כי נסע בתחבורה ציבורית והכחיש את השמוש ברכב בבוקר התאונה, וגירסתו לא נסתרה.
...
בנוסף אנו מחייבים את המשיבה 2 לשלם למערערת שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪.
ישעיהו שנלר, שופט, סג"נ אב"ד השופט קובי ורדי, סג"נ: אני מצטרף לפסק דינו של חברי האב"ד שיש לקבל את הערעור, דבר שיביא גם לטעמי לתוצאה הצודקת במקרה זה. זאת, גם אם מדובר (לפחות בחלקו) בהתערבות בממצאים עובדתיים ו/או במסקנות המוסקות מן העובדות.
אני סבור שנקודת המוצא של בית משפט קמא הייתה צריכה להיות שונה באופן שבמקום שקרנית תוכיח שהרכב הפוגע היה רכבה של בעלת הרכב והצבעה של בית המשפט על אי עמידה בכך ועל סתירות וספקולציות כמו לגבי המרחק של העד מהאירוע ויכולתו לראותו, היה מקום להעביר את הנטל לבעלת הרכב להוכיח שרכבה לא היה מעורב בתאונה ולתת משקל מכריע ל"ראיית הזהב" הישירה והאובייקטיבית שעמדה בפניו: עדות ומסמכים של עד אובייקטיבי שראה/רשם בזמן אמת את סוג הרכב, צבעו ומספרו התואם לרכב של בעלת הרכב-השכנה.

בהליך ערעור לפי חוק חיילים שנספו במערכה (עמ"ח) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בעירעור הראשון נדון עניינו של חייל שנהג באופנוע ללא רישיון נהיגה מתאים ונפגע בתאונה (להלן: "המקרה הראשון"); בעירעור השני נדון עניינו של חייל שנהג באופנוע בחוסר זהירות וגרם למותו של מי שישב מאחוריו (להלן: "המקרה השני"); ובערעור השלישי נדון עניינו של חייל שנהג על אופנוע ללא ביטוח חובה ורישיון בר תוקף, והיתנגש באופנוע אחר (להלן: "המקרה השלישי").
כב' השופטת ארבל קובעת כי לשם פרשנות "היתנהגות רעה חמורה": "יש לאמץ בהשאלה לעניין זה את מבחניה של הפסיקה לצורך הרשעה בעבירה של הריגה בתאונות דרכים, להבדיל מהרשעה בגרימת מוות ברשלנות. דהיינו, יחולו מבחניה של עבירת המחשבה הפלילית- ולפיה יש לפרש היתנהגות רעה וחמורה בהקשר שלפנינו כנהיגה ברכב בחוסר זהירות תוך סטייה חמורה מרמת זהירות סבירה. במקרה כזה תקום חזקה אף לכך שהנהג היה מודע לאפשרות הגרימה של תוצאות מעשיו, חזקה הנתנת לסתירה..". אשר לערעורים שבפניה, קבעה כב' השופטת ארבל לגבי המקרה הראשון שבו המערער נהג על אופנוע ללא רישיון נהיגה מתאים, כי היתנהגותו היא: "היתנהגות פלילית וחמורה, הן מנקודת מבטו של החוק והן מנקודת מבט מוסרית. אדם שנוהג ללא רישיון נהיגה מתאים מגדיל את הסיכון לתאונת דרכים שעלולה לפגוע לא רק בו כי אם גם בעוברי דרך אחרים סביבו. עם זאת, המקום לטפול בהתנהגות כגון זו של נפתלי היא בדין המשמעתי או הפלילי. היתנהגות זו, בנסיבות העניין, אינה ממלאת אחר תנאיו של סעיף 9 לחוק הנכים". לגבי המקרה השני בו המערער שרכב על אופנוע "ביצע עקיפות לא זהירות, והתקרב יתר על המידה לאוטובוס שנסע מלפניו", קבעה השופטת ארבל כי: "נוצר מגע בין האופנוע לחלקו האחורי של האוטובוס, שכתוצאה ממנו הנוסע שישב מאחורי אורן הועף מהאופנוע ונהרג. אכן, בהתאם להרשעתו נסיבות אלו תואמות את העבירה של גרימת מוות ברשלנות. בהתאם למבחן שהצעתי לעיל, אם כן, אין מקום להחלתו של סעיף 9 לחוק הנכים על מקרה זה. אמנם, הרשעה בגרימת מוות ברשלנות, ללא דיון לגופו באפשרות ההרשעה בעבירת ההריגה, אינה שוללת לטעמי את החלתו של סעיף 9 לחוק הנכים באופן אוטומאטי, אך היא בהחלט מהוה אינדיקאציה לכך. כמו כן, מהפסיקה עולה כי נסיבות העניין אכן תואמות עבירה של רשלנות, להבדיל מעבירה של מחשבה פלילית (ראו למשל עניין שי, פסקה 21). המסקנה היא, אם כן, כי גם היתנהגות זו אינה מבססת את תנאיו של סעיף 9 לחוק הנכים, ודין העירעור בעיניין זה להיתקבל". העירעור היתקבל גם לגבי המקרה השלישי בו המערער נהג על אופנוע ללא ביטוח חובה ורישיון בר תוקף והיתנגש באופנוע אחר, ובערכאה קמא נקבע כי אינו זכאי לתגמול לפי סעיף 9 לחוק.
...
בפסק דינה של הוועדה נדחה ערעורם של המערערים על החלטת קצין התגמולים שדחה את תביעתם להכיר בבנם, סמל ראשון פלוני (להלן: "המנוח"), כנספה על פי החוק, בנימוק שהמנוח נספה בנסיבות המהוות 'התנהגות רעה חמורה', כמשמעות מונח זה בסעיף 16 לחוק.
בסופו של דבר, עניין לנו בחייל בשירות קבע, בן 24, ששיחק ברימון, תוך שהוא מהתל ומנסה להפחיד את חברו לנשק.
מקובלת עליי עמדתה של חברתי, כב' השופטת אלון, כי מחדליהם של אחרים, בין אם זה מפקדו הישיר של החייל והחיילים שסבבו אותו, ובין אם מחדלים מערכתיים (והיו מחדלים משמעותיים, בכך אין כל ספק!) אין כדי להקהות ממעשיו הרעים והחמורים של המנוח, וזאת גם בהתעלם מן התוצאה הקשה שהובילה למותו של המנוח וחייל נוסף, ולפציעתם של שלושה חיילים נוספים.
לפיכך, עם כל הצער שבדבר, אני מצטרפת לעמדת השופטת אלון, לפיה יש לדחות את הערעור ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 38214-03-14 רחמייב ואח' נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופט עבאס עאסי התובע אלכסנדר רחמייב ע"י ב"כ עוה"ד ארז לבנון ואח' הנתבעים 1. קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים ע"י ב"כ עוה"ד עוזי לוי ואח' 2. אלמוג וייצמן ע"י ב"כ עוה"ד עדנה אוריון ואח' צד שלישי אלמוג וייצמג ע"י ב"כ עוה"ד עדנה אוריון ואח' פסק דין
בגין התאונה הוגש נגד צד ג' כתב אישום והוא הורשע בדין, בין היתר, בגין נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף לאותו סוג רכב, ונהיגה ברכב ללא ביטוח (ת"ד (י-ם) 2979-07-14).
נראה כי עד כה לא היתה לפגיעה בתאונה השפעה על מסלולו המקצועי והתעסוקתי של התובע, שאינו שונה מאדם סביר מן הישוב; הוא חזר לעבוד בפיצרייה לאחר תקופת החלמה ושקום; הוא התגייס לצה"ל וסיים כחייל מצטיין; הוא עבד במהלך שרותו הצבאי והתקבל לשירות קבע.
ההודעה לצד ג' כאמור, צד ג' נהג האופנוע והורשע בדין בגין נהיגה ללא רישיון מתאים וללא כסוי בטוחי, ולפיכך קרנית זכאית לשיפוי ממנו (ראו: סעיף 9 ו-7 לחוק הפלת"ד).
...
בנסיבות העניין סבורני כי יש צדק בטענות הנתבעים, וזאת בשים לב לקביעתה של פרופ' לידר, שלפיה, תסמונת הכאב אמורה לחלוף תוך 7 חודשים, כשטווח הזמן לשיפור נע בין חודש ל- 60 חודשים, ומשחלפו 4 שנים מהתאונה, נקבע על ידה שאין סיכוי לשיפור, ומשום כך נקבעה נכות לתובע.
אשר לעתיד: סבורני כי יש צדק בטענת התובע, שלפיה יש להעמיד את בסיס שכרו על השכר הממוצע במשק בסך של כ- 9,000 ₪ נטו, וזאת בשים לב לגילו בעת התאונה ופוטנציאל ההשתכרות שלו כפי שעולה מהצטיינותו במהלך השירות הצבאי.
סיכום הפיצויים לנוכח כל האמור, התביעה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לתובע את הסכומים כדלקמן: הפסדי שכר לעבר 15,700 ₪ גריעה מכושר השתכרות 186,000 ₪ הפסדי פנסיה 25,200 ₪ נזק לא ממוני 18,100 ₪ הוצאות ועזר הזולת 10,000 ₪ 255,000 ₪ לסכום זה יצורף שכר טרחת עו"ד בשיעור 13% ומע"מ והחזר אגרה.
לפיכך, אני מחייב את צד ג' לשלם לנתבעת 1 – קרנית, את סכום פסק הדין בסך 255,000 ₪, בצירוף ההוצאות משפט לרבות ההוצאות ושכר הטרחה שבהם חויבה קרנית לטובת התובע, וכן שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 10,000 ₪.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2016 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

מר אביאל קללאו, אחיו של המשיב, ת"ז 323504670, לאחר שמוזהר כדין: אני חייל בשירות סדיר, אין לי רישיון נהיגה.
עיין למשל בבש"פ 2227/08 טראד גריפאת נ' מדינת ישראל, בש"פ 10865/06 אשר ישעיהו נ מ "י-780 מ"ג ,עליון,14.01.07,א א לוי, שם נקבע: "בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם היתנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נידרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי גם בטרם הוכרע דינם על ידי בית המשפט המוסמך". (ראה גם בש"פ 7163/08 בנימין פינגרות נ מ "י עליון , 8/09/08 פרוקצ'ה).
...
בסופו של דבר היציאה המתבקשת זה לבסיס צבאי, מקום עם כתובת, מקום שאפשר לדעת בקלות אם הוא נמצא או לא נמצא שם. הוא משרת שם 10 שנים.
מפנה לעדות של נהג המונית ויוצא שבשעת האירוע ביקש המשיב לברוח מהמקום וללא תושייתו של נהג המונית, המקרה היה הופך להיות חמור יותר שכולל עבירת עזיבת המקום, הפקרה וזה בסופו של דבר מראה על אופיו של המשיב או על חשש ליתן בו אמון.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לבקשה ולאחר שעיינתי בחומר הראיות ולאחר שהתרשמתי גם מאחיו של המשיב אשר הוצע כערב, הריני מורה על שחרורו של המשיב אם יתקיימו התנאים הבאים: המשיב ישוחרר למעצר בית בבית אמו, ברח' פל-ים 52/26 בבאר שבע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

הראיות לעונש מטעם המאשימה הוגש הרישום התעבורתי של הנאשם (ת/1), הכולל 15 רישומים, הראשון משנת 2003 בגין נהיגה ללא רישיון, רישומים נוספים כוללים עבירות נהיגה ברכב שרישיונו פקע מעל 6 חודשים, מהירות, שימוש בטלפון, נהיגה ברכב בהיותו שיכור משנת 2007 בגינה נדון לפסילה למשך 28 חודשים, אי ציות לתמרור, נהיגה ברכב לא תקין שהוחלט לאסור את השמוש בו, נהיגה בכיוון הפוך בכביש חד סיטרי, ועצירה לפני מעבר חציה.
הנאשם דאג לו לעבוד, ובזכותו הוא חייל, ואם לא היה נגרר.
ענישתם של עברייני תנועה שנהיגתם הפרועה והבלתי מתחשבת בזולת גורמת לתאונת דרכים קשה היא בגדר משחק-סכום-אפס: בית משפט שמרחם על העבריין אינו מרחם על הקורבן הבא .
...
הערעור נדחה תוך שנקבע כי תקופת המאסר אף נוטה לקולא ביחס להרשעה בעבירה של המתה בקלות דעת.
לאור כל האמור לעיל, חומרת הנסיבות והתוצאה הקשה, המסקנה הינה כי הרף העליון של טווח הענישה המוסכם בין הצדדים מגלם את מלוא השיקולים לקולא המפורטים לעיל.
הענישה לאור כל האמור, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר - מאסר בפועל לתקופה של 4 שנים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו