מימצאי חוות הדעת בעיניינו של התובע 1 בכל הקשור לבדיקה הקלינית הם: "בדיקתנו הקלינית מצביעה על מיגבלה תנועתית קלה בתנועות שורש כף היד, כאבים בלחץ מעל עצם הסירה, תגובה סינוביאלית קלה, וירידה קלה בכוח יד שמאל.".
מימצאי חוות הדעת באשר לשבר שנימצא אצל התובע 1 הם: "בסקירת הממצא של השבר בעצם הסירה בשורש כף היד, ידוע הוא הסבוך הלא נדיר של חוסר איחוי של עצם זו, בגין אספקת הדם המיוחדת מכיוון דסטלי לפרוקסימלי של עצם זו והפגיעה באספקת הדם הגורמת לנמק של העצם ואי חיבור פרמננטי. שבר בעצם הסירה שלא היתחבר מזה זמן ממושך, במקרה שלפנינו כימעט שנה וחצי, יכול לגרום לכאבים ולמגבלה תנועתית, לכאבים במאמצים של שורש וכף היד, ובעתיד לשינויים ניוונים העלולים להגביר את הכאב, וחמרת המיגבלה התנועתית, לכן הומלצה פרוצידורה ניתוחית.".
נקבע בחוות הדעת עוד, כי צפויה החמרה עתידית במצב שורש כף ידו השמאלית של התובע 1 - באם לא יעבור ניתוח; החמרה הכרוכה בשינויים נווניים, כאבים ומגבלה תנועתית.
המומחה מסכם: "נפגע למעשה בעיקר בבית החזה עם שברים מרובים בצלעות התאונן בנוסף על כאבי גב תחתון, אבל גם לדבריו אלו היו קודם לפגיעתו בתאונה". מימצאי חוות הדעת בכל הקשור לבדיקה הקלינית של התובע 2 הם: "בדיקתו הקלינית מצביעה עדיין על רגישות קלינית כולל בנשימה בבית החזה בעיקר משמאל, מיגבלת תנועות הגב בינונית, אך לדעתי קשורה לאנמנזה עשירה קודמת לתאונה, והתאונה בה עסקינן לא החמירה את מצבו.".
מימצאי חוות הדעת באשר לבדיקות העזר הם: "מימצאי בדיקות העזר מצביעות על מימצאי שברים מרובים בצלעות, במנובריום של עצם החזה, ואיזור סטרנוקלביקולרי, לפי בדיקת המיפוי, ממצאים גם בגב תחתון של הרושם לתמט בחוליה 5L, ללא ממצא תומך בבדיקת ה- CT מתאריך 3.7.16. עיון בחומר הרפואי קודם לתאונה בה עסקינן מצביע על חבלות בעברו בבית החזה והצלעות כולל צלומי רנטגן שלא הדגימו שברים (1998, 2012, 2014)."
המומחה קבע כי לתובע 2 נותרה נכות צמיתה המוערכת על ידו ב-2% - לפי הוראת סעיף ליקוי תואם 38(2)(א) לתקנות המל"ל עקב החבלה בחזה ובצלעות.
המלאכה להבחין בין אלה מסורה לערכאה הדיונית השומעת את הראיות; וקביעתה נסמכת על מכלול הנתונים שיש בהם כדי להשליך על תיפקודו ועל הישתכרותו וכושר הישתכרותו של הנפגע בנסיבותיו הפרטניות, כגון: גילו, השכלתו, כישוריו, משלח ידו, עסוקו לפני התאונה ולאחריה, האפשרויות שעומדות בפניו לנתב בעתיד את עסוקו במומו, הגריעה בפועל בהשתכרות בעקבות התאונה ויכולתו לשוב ולעסוק באותו המיקצוע ובאותו מקום העבודה בו עבד קודם לתאונה והימצאותו של מקום עבודה שבו מובטח כי הנפגע יוכל להמשיך ולעבוד [ר' פסיקת כב' השופט יצחק עמית, ב-ע"א 2577/14 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (החלטה מיום 11.1.15); וכן - אליעזר ריבלין, תאונת הדרכים תחולת החוק, סדרי דין וחישוב הפיצויים, 636-633 (מהדורה רביעית, 2012)].
בנסיבות ענייננו, אינני מקבל טענה זו.
ראשית, עיון בטבלת "אישור זכאות לקצבאות לפי פרק ביטוח נכות לשנת 2015" שהוצג בתיק המל"ל מטעם הנתבעת, מעלה כי בעצם מדובר בתוספת לסכום קבוע שהתובע קיבל חודש בחודשו טרם התאונה, והמשיך לקבל לאחר התקופה המדוברת הזאת - בסך של 1,733 ₪ (בגין 41% אחוזי נכות זמנית, שעלו ל-48% נכות, ו-74% דרגת אי-כושר זמנית).
...
עוד תשלם הנתבעת לתובע 1 - החזר שכר טרחת עורך דין בשיעור של 15.21% [מהסכום שנפסק לו
לעיל;היינו סכום של 16,796 ₪].
עוד תשלם הנתבעת לתובע 2 - החזר שכר טרחת עורך דין בשיעור של 15.21% [מהסכום שנפסק לו
לעיל;היינו סכום של 3,650 ₪].
עוד תשלם הנתבעת לתובעים - החזר האגרה ששילמו התובעים בנדון.