התמונה הכוללת-מעבר להגדרה של "תאונת דרכים"-טרם נראתה בבירור.
סיכומו של דבר: נזק גוף, הנגרם על-ידי פצוץ במכונית המופעל על-ידי התנעת המכונית, הנו נזק הבא "עקב שימוש" ברכב מנועי, שכן השמוש ברכב הוא גורם ממשי לנזק הגוף ועל-כן מהוה "תאונת דרכים", כמשמעותה בחוק הפיצויים.
...
המסקנה, כי פגיעה המיתהווה בשל מעשים כנ"ל נגרמת "עקב השימוש" ברכב, אינה עומדת בסתירה להיגיון הפשוט ולניסיון החיים, ועל-כן ניתן לראות בכל אחד מהמקרים האלה משום "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי...
מהכלל, כפי שנקבע בחוות-דעת חברי, עולה, שכל תאונת עבדה הקורית במוסך, ובה נפצע פועל בעת טיפולו באחת המכוניות שבמוסך, הינה בבחינת "תאונת דרכים", ונראה לי, עם כל הכבוד, כי מסקנה זו חורגת מתחום הפרשנות הנכונה של מונח זה.
כמובן, תמיד אפשר לשאול: "אם הסכמנו כבר לכך, כי פגיעה בעת תיקון הרכב לצדי הכביש הינה בבחינת תאונת דרכים, כיצד נוכל להצדיק הבחנה בין תיקון כזה לבין תיקון במוסך המבוצע על-ידי פועל המוסך"? אולם שאלה זו נותנת למעשה ביטוי לסכנת ה"גלישה", שהצבעתי עליה לעיל.
כמו כן מסכים אני לדעתו בנקודה זו של הפרופ' אנגלרד, בספרו הנ"ל, בעמ' 22:
"מה דינן של תאונות בשעת תיקון המכונית במוסך? אם פירושנו המצמצם של מושג השימוש נכון לגבי רכב החונה במוסך, הרי המסקנה תהיה כי תיקון רכב שחונה במוסך ביתי או במוסך מסחרי אינו בבחינת שימוש ברכב מנועי. כאמור, הרכב העומד במקומות אלה אינו יוצר סיכון תחבורתי. נמצא כי תאונות עבודה אינן בבחינת שימוש ברכב לא מצד בעל הרכב ולא מצד המתקן. אך, תאונה הנרמת שם כתוצאה מהזזת הרכב או התנעתו, אמנם תיחשב כתאונת דרכים, מפני שאז נוצר סיכון תחבורתי. הוא הדין, כמובן לגבי נסיעה להרצת הרכב או לשם בדיקתו על-ידי עובד המוסך".
הבחנות אלה של הפרופ' אנגלרד תואמות את עמדתי בנידון, ואין נפקא מינה לעניין זה, אם נאמץ את המבחן של ה"סיכון התחבורתי" או נדריך את עצמנו על-פי המבחן של "השימוש הרגיל והטבעי ברכב".
כותב חברי הנכבד, השופט ברק, בחוות-דעתו, בדונו בהבחנה שנעשתה בפסיקה בין "שימוש ברכב" לבין "תיקון הבא לאפשר שימוש ברכב": "אמת הדבר, תיקון מאפשר שימוש, אך מכאן לא נובע שהוא אינו בגדר שימוש".
לכך אני, עם כל הכבוד, מסכים, ולכן גם אני סבור, שניתן לראות ב"תיקוני דרך" של המכונית משום שימוש ברכב, אך לדעתי אין נובע מכאן, שכל עבודת תיקון ברכב מהווה גם שימוש ברכב.