מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים בצומת עם תמרור עצור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בלילו של יום 6.11.2019 ארעה תאונת דרכים בצומת הרחובות ויסמן וסלמה בתל אביב.
רכב הנתבעים, לאחר שעצר בהוראת תמרור עצור, ניכנס לצומת, פגע ברכב התובע וגרם לו לנזקים.
...
כבר כאן אציין, כי לאחר שבחנתי את גרסאות הצדדים ואת עדויותיהם, את מיקומי הפגיעות ואת חוות דעת המומחים שהוצגו לפני, כמו גם שאר הראיות, מצאתי כי האחריות לתאונה מוטלת במלואה לפתחו של סטבון ואין לייחס אשם תורם לתובע, אשר מבחינתו התאונה היתה בלתי נמנעת.
עם זאת, ומשמצאתי כי דין התביעה להתקבל במלואה, הרי שיש לפסוק הוצאות ריאליות, על מנת שלא ייצא חוטא נשכר ושלא יצא תובע חסר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע, הגם שרוכב האופנוע לא ציית באופן מלא לתמרור עצור שהוצב בכיוון נסיעתו, מצילומי כלי הרכב, ומנתוני תיק המישטרה שניפתח בעקבות התאונה עולה כי שהפרארי היא זו שפגעה חזיתית באופנוע שכבר היה מצוי בצומת, ומשכך מתבקשת המסקנה כי נהג הפרארי ניכנס לצומת לא פנוי.
וכך נקבע בהלכה הידועה העוסקת בתאונת דרכים בצומת בע"א 553/73 אליהו נ' חנחן, פ"ד כט(2) 342(1975): "נקבע כי זכות קדימה ... אינה זכות מוחלטת אלא זכות יחסית, וכדברי השופט גויטיין (שם, [1], בע' 1257) אין להשתמש בה "בעניים עצומות". "נהג, על-אף היותו בעל זכות דרך. צריך להיות ער לנעשה בכביש"..
...
לטענת הנתבע, הגם שרוכב האופנוע לא ציית באופן מלא לתמרור עצור שהוצב בכיוון נסיעתו, מצילומי כלי הרכב, ומנתוני תיק המשטרה שנפתח בעקבות התאונה עולה כי שהפרארי היא זו שפגעה חזיתית באופנוע שכבר היה מצוי בצומת, ומשכך מתבקשת המסקנה כי נהג הפרארי נכנס לצומת לא פנוי.
משקבעתי כי דין התביעה להידחות בשל אי הוכחת הנזק, הרי שברי כי דין הודעת צד ג', המותנת בהצלחת התביעה (מלאה או חלקית), להידחות גם היא.
התובע ישלם את הסכומים הבאים: 15.1.
באשר להוצאות העדים והמומחה מטעם התובע שהתייצב לדיון מיום 26.03.2018, לאחר שבחנתי את טענות ב"כ הצדדים במעמד הדיון מיום 26.03.2018, אני קובע כי הוצאות אלו יוטלו על צד ג' 1 – שומרה חברה לביטוח בע"מ, אשר לא הזמינה לדיון את השמאי מטעמה הגם שהיא בעצמה הגדירה את המחלוקת בעניין הנזק והיקפו במיוחד לאור העובדה כי דובר על הליך בסדר דין רגיל.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע בתאריך 20.8.18, בסמוך לשעה 16:00, התרחשה תאונת דרכים בצומת ברקן-צאלון, ביישוב אור-יהודה.
כן הפניתה המשיבה לגיליון ההרשעות של העורר, הכולל 15 הרשעות קודמות, לרבות אי-ציות לתמרור עצור (בשני מופעים) ונסיעה באור אדום.
...
בשלב זה של הדיון, אין בידי לקבל את טענת העורר לפיה נסיבות התאונה מלמדות כי האחריות לתאונה אינה רובצת לפתחו, בהינתן שמדובר בטענה הראויה להתברר בפרשת ההגנה (ר' בש"פ 8450/02 הנ"ל).
מטעמים אלו, אני סבור כי האיזון בין אינטרס הציבור למוגנות ממסוכנותו של העורר, כפי שנלמדת מנסיבות התאונה ומעברו התעבורתי, לבין האינטרס הפרטני של העורר, ימצא ביטוי ראוי באופן שבו תקוצר תקופת הפסילה המנהלית.
הערר מתקבל בחלקו ואני מורה על קיצור תקופת הפסילה המנהלית לכדי 40 ימים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

עסקינן בתאונת דרכים בצומת ברח' הירקון/גאולה בת"א מיום 27.6.17.
מחלוקת בין הצדדים האם היתה תקלה במערכת הרמזורים בעת קרות התאונה ובנסיבות אלו האם היה על רכב הנתבעת לציית לתמרור עצור מכיוון נסיעתו.
ככל שהיתה תקלה במערכת הרמזורים בדיוק ששני הרכבים באו לחצות את הצומת, רכב הנתבעת היה אמור לעצור בתמרור עצור מכיוון נסיעתו.
נוסף בזאת, בטופס ההודעה של נהג רכב התובעת נרשם: "נסעתי ברחוב בירקון לפני הצומת עם רחוב גאולה, היתה הפסקת חשמל הרמזורים החלו להבהב, המשכתי בנסיעה במהירות איטית ולפתע צד ג' שיצע מרחוב גאולה (גם לו רמזור מהבהב) פגע בי" בוחנת התנועה מטעם הנתבעת יצרה קשר עם נהג רכב התובעת ושוחחה עמו.
...
הגב' שילר מגיעה למסקנה שמי מהנהגים נכנס לצומת "בחוסר תשומת לב". הגב' שילר הגיעה למסקנה כי דווקא נהג רכב התובעת הוא זה שנכנס לצומת בחוסר תשומת לב וזאת לאור בדיקה שערכה בעיריית ת"א לפיה נכון לשעה 13:00 ובסמוך אליה, לא היתה כל תקלה במערכת הרמזורים.
במצב דברים זה מדובר לכל היותר בשתי גרסאות סותרות ושקולות ועל כן דין התביעה להידחות.
לסיכומם של דברים, התביעה נדחית והתובעת תישא בהוצאותיה של הנתבעת בסך של 1,470 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים לפניי תביעה, שעניינה פיצויים בגין ניזקי רכוש, אשר נגרמו בתאונת דרכים מיום 13/1/22 להלן: "התאונה").
לאחר מכן תיקן נהג התובעת והבהיר כי לא ראה את נתבע 1 עוצר בתמרור עצור קודם לכניסה לצומת כי אם ראה אותו מרחוק, נתבע 1 יצא ונהג התובעת סטה להמנע מהתאונה.
...
אקדים אחרית לראשית ואומר כי על יסוד מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, לרבות טופסי ההודעה ותמונות מיום התאונה, תוך שאני לוקחת בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, האחד כנגד משנהו, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להורות על חלוקת אחריות בין הנהגים, כאשר עיקר האחריות לקרות התאונה מוטלת על כתפי הנתבעים בשיעור של 80%.
התובע העיד כי הבחין ברכב הנתבע מרחוק, וסבורני כי לא נהג במהירות התואמת את תוואי הדרך כמו גם את תנאי מזג האוויר.
סוף דבר נוכח האמור לעיל התביעה מתקבלת בחלוקת האחריות שקבעתי דלעיל.
אשר על כן, לסילוק סופי ומוחלט, של כל תביעות התובעת נגד הנתבעים, ישלמו הנתבעים לתובעת, ביחד ולחוד, סך של 16,249 ₪ נושא הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל, אגרת בית משפט כפי ששולמה וכפי שתשולם, שכר העד בסך 350 ₪ וכן שכ"ט עו"ד 2,851 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו