מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים בצומת יגאל אלון דרך השלום

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום ברמלה תא"מ 37844-06-15 ש. שלמה רכב בע"מ נ' שוהם ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת בכירה פרנקל (שיפמן) ליאורה התובעת ש. שלמה רכב בע"מ הנתבעים 1.אלון שוהם 2.קש חתמים בנלאומיים בע"מ פסק דין
לפני תביעה כספית בגין תאונת דרכים.
לטענת התובעת בכתב התביעה, התאונה אירעה ביום 1.7.14 בשעה 15:45 ברח' יגאל אלון בתל אביב.
הנהגת ציינה בהודעתה כדלקמן: "בנסיעה ישר אחרי צומת יגאל אלון- עמק הברכה, נסעתי על הנתיב הימני ומשאית בנתיב השמאלי פגעה/נתקעה לאורך צד שמאל של הרכב שלי". במהלך הדיון הנהגת ברכב התובעת, הגב' פרובן, מסרה כי היא נסעה ברח' יגאל אלון ישר, בצד ימין של הדרך, ללא סטיה ימינה או שמאלה.
...
לאור כל האמור אני קובעת כי הנתבעים יפצו את התובעת בגין נזקיה.
לאור כל האמור נזקיה המוכחים של התובעת הינם בסך של 10,782.11 ₪.
לאור האמור אני קובעת כי הנתבעים שניהם ביחד וכל אחד לחוד ישלמו לתובעת בגין נזקיה סך של 11,382.11 ₪ בגין הנזק, וסך של 1,500 ₪ בגין שכר טרחת עו"ד. הסכום הכולל ישולם בתוך 30 יום מהיום בו פסק הדין יגיע לידי הנתבעים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום הרצליה (בשבתו בבת ים) תא"מ 42172-10-17 שומרה חב' לביטוח בע"מ נ' זעפרני לפני כבוד השופטת ליעד שגב התובעת: שומרה חב' לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אסף ששון הנתבעים: ליאור זעפרני ע"י ב"כ עו"ד שמואל שחם פסק דין
לחלופין, טוען הנתבע כי התאונה ארעה "עקב רשלנותו של הנהג השני – הפוגע, אשר ניסה לעקוף מימין את רכב הנתבעת, במעגל תנועה אשר בו רק נתיב אחד ופגע ברכבה בצד הימני שלו". לטענתו: "בנסיעה לאורך הרחוב הבחין ברכב שבהמשך פגע בו, מנסה לעקוף אותו בדרך לא פנויה ובמהירות מופרזת. פעמיים יצא הרכב לעקיפה כאשר הדרך לא פנויה וחזר בו ברגע האחרון, כאשר הבחין ברכב ממול..." לטענת הנתבע: "מרשי הגיע למעגל התנועה בצומת הדר-יגאל-אלון כאשר בכוונתו לחצות את הצומת דרומה, כאשר החל להכנס למעגל, הבחין כי הרכב המסוכן מנסה לעקוף אותו מימין, מרשי האט ועלה על העטרת כדי להמנע מתאונה והניח כי הרכב המסוכן ימשיך ישר דרומה וכי יוכל להמשיך אחריו, לפתע פנה הרכב המסוכן שמאלה לפרסה, פגע עם חלקו הקידמי השמאלי בצד הימני של רכב מרשי..." לא למותר לציין כי בעת התאונה, היה רכב הנתבעת (להלן: "הרובר") בעל ביטוח חובה, אך משולל ביטוח צד ג'.
תקנה 214 ט(א1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות") קובעת כי תביעה המתנהלת בסדר דין מהיר, בשל נזק רכוש כתוצאה מתאונת דרכים, תדון ללא הגשת תצהירי עדות ראשית של העדים.
...
לסיכום, טוען ב"כ הנתבע כי התכונן לקראת הדיון בהתאם לעובדות שנטענו בכתב התביעה, ואילו במהלך הדיון נתקל בעובדות אחרות, ומכאן שהגנתו נפגמה.
על כן, אני מקבלת את עמדת התובעת בסוגיה ודוחה את טענות הנתבע.
סוף דבר בתוך שלושים ימים מהיום ישלם הנתבע) לתובע סך של 15,360 ₪ ואגרת משפט כפי ששולמה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל ובתוספת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,696 ₪, כשהוא נושא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה במחוז תל-אביב (בת-ים) גמ"ר 7224-04-19 ישראל נ' רצון 17 פברואר 2021 בפני כבוד השופט, סגן הנשיא, עופר נהרי בעיניין: המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד מירב גבע פרקליטות מחוז ת"א (פלילי) הנאשם ציון רצון ע"י ב"כ עו"ד אלירן בלוטמן גזר דין
עסקינן בארוע תאונתי אשר בו היה מעורב הנאשם עת נהג הנאשם ברכב משא מסוג מערבל בטון ופגע אגב כך למוות בהולכת רגל ילידת 1940 אשר חצתה במעבר חציה בצומת הרחובות יגאל אלון ונחלת יצחק בת"א .
להלן בעקבות כל אלה נימוקיו ופרטיו של גזר הדין בתיק זה : זה מכבר כבר התווה כידוע ביהמ"ש העליון את הכללים המנחים באשר לענישה הראויה בעבירות של גרם מוות ברשלנות בתאונות דרכים.
נהיגת רכב – ובפרט נהיגת רכב משא שכזה (מערבל בטון) – בלבו של איזור ערוני הומה אדם והולכי רגל – ועשיית דרך בפניה ימינה שבה ראוי לפקוח "שבע עיניים" שמא לגיטימית וכצפוי בסבירות רבה ינצל הולך רגל את מעבר החצייה בחסות אור ירוק להולכי רגל – מצריכה את תשומת הלב המאקסימאלית מצד נהג הרכב ואת החובה בכיבוד זכותו של הולך רגל וכל זאת בהבחנה בנדרש, בציפייה של הצפוי ,ובקיום רכוז מרבי בעת הנהיגה – וזאת להבדיל מאי שימת לב מספקת ולהבדיל מהתקדמות רציפה ואי הבחנה באשר מה אשר ניתן וצריך היה להבחין בו וגם ניתן וצריך היה כאמור לצפות אותו – דהיינו ירידת הולכת הרגל מן המדרכה לכביש במעבר החציה באור ירוק והתקדמותה שם על המעבר.
...
באשר לעצם מלאכת קביעת העונש יוזכרו גם הדברים הידועים הבאים מתוך ע"פ 2918/13 "אחמד דבס נ. מד"י" (ציטוט) : "... בית המשפט נדרש לקיים בחינה תלת שלבית לצורך גזירת העונש: בשלב הראשון עליו לקבוע את מתחם העונש ההולם את נסיבות ביצוע העבירה ואותן בלבד. זהו מתחם נורמטיבי – אובייקטיבי. לשם כך עליו להתחשב בארבעה שיקולים; (1) הערך החברתי שנפגע מביצוע העבירה; (2) מידת הפגיעה בערך זה; (3) מדיניות הענישה הנהוגה; ו-(4) הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה המפורטות בסעיף 40 ט' לחוק (סעיף 40 ג'(א) לחוק העונשין). בשלב השני נדרש בית המשפט לבחון האם מתקיימים שיקולים חריגים הנוגעים לנאשם ומצדיקים לסטות מהמתחם שנקבע בשלב הראשון – פוטנציאל שיקום מיוחד או הגנה על הציבור, כמפורט בסעיפים 40 ד' ו-40 ה' לחוק (סעיף 40 ג'(ב) לחוק). ככל שלא מצא בית המשפט להעדיף שיקולי שיקום או הגנה על הציבור, יעבור בית המשפט לשלב השלישי, שבגדרו עליו לקבוע את העונש שיושת על הנאשם בתחום המתחם שקבע. בשלב זה נדרש בית המשפט לשקול נסיבותיו האישיות של הנאשם לקולה ולחומרה – אלו המפורטות בסעיף 40 י"א לחוק, כמו גם נסיבות אחרות ככל שמצא שהן רלוונטיות (סעיפים 40 ג'(ב) ו-40 יב' לחוק)..." (ציטוט מ-ע"פ 2913/13 אחמד דבש נ' מד"י, [פורסם בנבו] מפי כב' השופט ע. פוגלמן).
לאחר כל אלה - ובאשר לרכיב המאסר בפועל - רואה אני במקרה זה ובמסגרת עריכת האיזונים אשר אני סבור שיש לעשות במקרה זה - לעשות שימוש בכלים המשפטיים המצויים בסעיף 51ב(א) לחוק העונשין – ריצוי חלק מתקופת המאסר בפועל מאחורי סורג ובריח ואילו חלק נוסף כמאסר בפועל בדרך של עבודות שירות – ובסה"כ 9 חודשי מאסר בפועל.
בתמהיל הענישה ובאשר לפסילת הרישיון אני סבור שבהינתן רף הרשלנות בנהיגה שהופגן באירוע זה ע"י הנאשם כנהג ועל אף עברו התעבורתי התקין, יש מקום להעביר מסר משמעותי מעט יותר מזה שעתרה לו המאשימה (עת אגב עתרה היא במקביל לשליחת הנאשם אל מאחורי סורג ובריח לתקופה של 12 חודשים) .
לאחר כל אלה ובשים לב כאמור לשיקולים לחומרא ולקולא, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה בת 9 חודשים אשר מתוכה יישא הנאשם 4 חודשי מאסר מאחורי סורג ובריח ואילו את חמשת חודשי המאסר בפועל הנותרים יישא בדרך של עבודות שירות.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הלכה עם חברתה, ניצן מזרחי, ברחוב יגאל אלון מכיוון צפון לדרום, חלפו על פני חנות אופיס דיפו והגיעו לעבר מעבר החצייה עם רחוב תוצרת הארץ ופנו שמאלה לכיוון דרך השלום.
תאור הארוע על פי הסירטון- ת/3 ודוח הצפייה שבוצע על פיו- ת/27 העד מתאר את הארוע, גם תוך היתייחסות לסרטון ת/3, אשר מתעד את התאונה ומציין, שמדובר בתאונת דרכים חזית - לאחור, כאשר בכביש בצומת המדובר קיימים 2 נתיבי נסיעה לכל כיוון (דרום/צפון), ניתן לראות כלי רכב נוסעים מאטים, הולכי רגל וכו', או יום, מעבר חצייה מסומן היטב על הכביש, אין עומס תנועה.
...
כאשר הנאשם לא נטל אפשרות זו בחשבון ולא מצא להאט את הרכב בהתקרבו למעבר ולא בחן בחון היטב, בוודאי מקום שטוען ששדה הראייה הוסתר לו (מה שאינני מקבלת כלל וכלל לאור כלל הנתונים והממצאים והעובדה שמדובר בשדה ראייה קדימה כשלפניו רכב קטן ממנו), אזי ניתן לומר, שמדובר ברשלנות הרובצת לפתחו והוא איננו יכול להיבנות מן התחושה הסובייקטיבית שלו ש"ממשיכים בנסיעה", מבלי שנתן דעתו באופן דקדקני להתנהלות הרכב לפניו, שאז בוודאי היה מבחין בהאטת נהיגתו, גם ללא אורות בלם כלל, כפי שהעיד באופן ברור בוחן התנועה בעדותו (טענת המאשימה כי היה אור בלם מרכזי עליון בשמשת רכב הסקודה, כפי שנבדק ונרשם בדוח ת/24, בהתייחס ל"רכב ב").
מכאן, אני קובעת שהתוצאה הייתה צפויה ועל הנאשם היה לצפות אף את השתלשלות האירועים.
סופו של דבר: לאחר שמיעת כלל הראיות, שמיעת טיעוני ההגנה ובחינתן אל מול הממצאים והעובדות, כפי שקבעתי לעיל ובהרחבה, מצאתי, שהנאשם נהג באופן רשלני בהתקרבו למעבר החצייה ולצומת, לא נתן תשומת לב מלאה לדרך, לא שיקלל את כלל הנתונים, זאת על אף נתוני דרך אופטימאליים, ראות טובה, תמרור מוצב בגובה, מעל הצומת ולכיוון נסיעתו, שדה ראייה פתוח לפנים יותר מ- 100 מטרים, כשהיה עליו להבחין בהולכת הרגל בשלב כלשהו (שכן הייתה גלויה במשך 9 שניות) וכן הייתה מוטלת עליו החובה של האטת נהיגתו בהגיעו לקרבת מעבר חצייה בצומת.
לפיכך ומכל האמור, אני קובעת, שהמאשימה הוכיחה מעל לספק סביר, שהתנהגות רשלנית זו, היא שגרמה לתוצאה הצפויה של הדיפת רכב הסקודה, פגיעה בהולכת הרגל ומותה הטראגי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בכפר סבא תא"מ 1052-07-12 שרעבי נ' גרו ואח' בפני כב' הרשם הבכיר צוריאל לרנר תובעת רונית שרעבי נתבעים 1.יגאל גרו 2.משרד הבטחון יחידת התביעות פסק דין
תביעה זו עניינה נזק לכלי רכב, שהיו מעורבים בתאונת דרכים, אשר אירעה ביום 16.12.2009 בצומת הרחובות יגאל אלון וגרינשפן בראשון לציון.
הנתבע: "ש. ואז כל הזמן הזה אתה נוסע 50 קמ"ש בנתיב השמאלי. ת. כן." (עמ' 2 לפרוטוקול שם) יהודה: "ש. באיזה נתיב נסעתם? ת. שמאלי. ש. כל הדרך? ת. כן. ש. איזה מהירות? ת. בין 50-60. ש. ראית את הספידומטר של הרכב? ת. אני לא יכול כל הזמן להסתכל אבל הבחנתי. ש. מתי פעם ראשונה היה לך קשר עין עם הרמזור? ת. אני כל הזמן מסתכל על הרמזור, הרמזור ירוק. (עמ' 4; והשווה לאמור לעיל לגבי ההסתכלות על הרמזור).
...
נוכח אי-הוכחת עיקר רכיביו של ראש הנזק המתייחס לעוגמת נפש, הוצאות ונסיעות - למעט מידה בסיסית של עגמת נפש שהיא בבחינת אומדנא דדיינא – אני מעמיד ראש נזק זה על סך 1,800 ש"ח. את יתר רכיבי הנזק אני מקבל בשלמותם, בהעדר ראיות לסתור.
לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 27,125 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק מיום 16.12.2009 ועד לתשלום בפועל.
כן אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הוצאות המשפט (אגרה ושכר עדי התובעת, בסך 300 ₪ לכל עד), וכן שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו