בעקבות זאת, הוגש כנגד הנאשמים כתב אישום בגין העבירות הבאות:
שימוש במכונת הרמה לא תקינה – עבירה לפי סעיפים 80 , 191 ו- 225 לפקודת הבטיחות בעבודה.
המאשימה הדגישה כי בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה מצערת של ריבוי תאונות עבודה בהן עובדים מקפחים את חייהם, וכי תאונות אלה לא נגרמות בשל רשלנות, כי אם בשל רצון המעסיק לחסוך בזמן או במשאבים.
לבסוף שבו הנאשמים פעם נוספת על בקשתם לביטול ההרשעה, ועל הנימוקים שכבר נטענו בעבר בהקשר זה.
דיון והכרעה
סימן א'1 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן - חוק העונשין), התשל"ז-1977 עוסק בהבניית שיקול הדעת השפוטי בענישה, כפי שתוקן במסגרת תיקון מס' 113 לחוק העונשין.
באשר לנסיבות הקשורות בבצוע העבירות, בהתאם להוראת סעיף 40ט לחוק – כפי שצוין לעיל, אי הקפדה יתרה על קיומן של החובות המנויות על המעסיק בדיני הבטיחות בעבודה עלול להביא לפגיעה חמורה בשלמות גופם וחייהם של העובדים, ומשכך, לא ניתן להקל ראש עם הסיכון החמור שעלול היה להיתממש בעניינינו.
...
לאחר שניתנה הכרעת הדין, הגישו הנאשמים בקשה לביטול ההרשעה, ואף זו נדחתה, בהחלטה מיום 18.12.22, מהטעמים המפורטים בה.
בדיון שהתקיים לפני ביום 1.2.23, טענו הצדדים לעונש.
אין בידי לקבל את טענת הנאשמים כי הנאשם 2 הורשע בעבירה אחת בלבד.
בסעיף 126 להכרעת הדין, אליו הפנו הנאשמים, אף נקבע מפורשות כי "אני מרשיעה את הנאשמים בעבירות שיוחסו להם בכתב האישום" (בלשון רבים), וביחס לנאשם 2 נקבע כי הוא הפר את חובת הפיקוח ולא נקט באמצעים סבירים כדי למנוע את ביצוע כל אחת מהעבירות בהן הורשעה הנאשמת 1, לפי סעיף 222 לפקודת הבטיחות.
בשקילת כל אלה, סבורני כי במקרה שלפני תוגשם תכלית הענישה כך שביחס לנאשמת 1 יושת קנס בשיעור של 40% מגובה הקנס המרבי, וביחס לנאשם 2 יושת קנס בשיעור של 20% מגובה הקנס המרבי.