תאונת הדרכים הנטענת אירעה ביום 27.05.2018 בין כלי רכב, מסוג מיניבוס, מ"ר 58-480-55 שבעת התאונה היה בבעלות התובעת (להלן: "המיניבוס") לבין כלי רכב, מסוג אוטובוס, מ"ר 75-993-34 שבעת התאונה הנטענת היה נהוג בידי הנתבע 1, בבעלות הנתבעת 2 ומבוטח על ידי הנתבעת 3 בביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "האוטובוס") (ולהלן: "התאונה").
יש לציין כי עובדת קיומו של רכב פרטי לפני האוטובוס, ובין האוטובוס למשאית, לא צוינה כלל בטופס ההודעה על התאונה מטעם נהג האוטובוס ואף לא נזכרה בתחילת עדותו אלא רק לאחר שבית המשפט שאל אותו לפשר המרחק הגדול מהמשאית (עמ' 6, שורות 22-20 לפרוטוקול).
אף אם נהג האוטובוס הרגיש מכה קלה באוטובוס אין הדבר אומר בהכרח כי ההיתנגשות בינו לבין המיניבוס לא יכולה לגרום להקף הנזק בחזית המיניבוס.
נהג האוטובוס הסיע את האוטובוס אחורנית מבלי לתת את דעתו למיניבוס העומד מאחוריו, לא שעה לצפירות של המיניבוס המשיך לנסוע לאחור ופגע במיניבוס שעמד מאחוריו.
...
לטענת הנתבעים, התובעת לא צירפה אסמכתאות המעידות על התשלום למוסך המתקן ולכן דין התביעה להידחות, ולו מטעם זה.
התקיימה לפני ישיבת הוכחות ביום 19.01.2021, במסגרתה הוצגו ראיות הצדדים והעידו ונחקרו בחקירה נגדית נהגי כלי הרכב המעורבים בתאונה.
ברם, לצורך הוכחת גובה הפסדים במסגרת תביעה משפטית אני סבור כי די בחשבונית הפרפורמה במיוחד כאשר הנתבעת 3 לא העלתה נימוק דחייה זו במכתב הדחייה.
לפיכך, תוך האיזון בין הצגת מסמכים המעידים על גובה הנזק (דוח שמאי) ועל תיקון המיניבוס במוסך וחשבונית הפרפורמה של המוסך המתקן שנעשתה על בסיס דוח השמאי, ובין האינטרס של הנתבעת 3 כי התובעת תוכיח את נזקיה והפסדיה, מבלי להתעלם במועד העלאת הטענה המאוחרת, אני סבור כי עלה בידי התובעת להוכיח את נזקיה והפסדיה.
לסיכום
אשר על כן, הנתבעים, באמצעות הנתבעת 3, ישלמו לתובעת את הסכומים הבאים:
7.1.