וזה תאור התאונה מתוך כתב האישום שהוגש נגד הנתבע 1 ביום 18.1.2022 (סעיפים 3-5 לכתב האישום):
"... הנאשם גרם לתאונת דרכים עת נהג רכבו בקלות ראש, החל לבצע פניה שמאלה בצומת מבלי שנתן תשומת לב מספקת לדרך, חסם את דרכו של רכב מעורב 1 שהגיש לצומת מימין לכיוון נסיעתו ומבלי לתת לו זכות קדימה, וכתוצאה מכך רכב מעורב 1 (רכב הנתבעת 3 – ס.מ.) היתנגש עם חזיתו בדופן ימין של רכב הנאשם.
כך מסר גם הנתבע 1 בהודעתו למישטרה:
"... כשראיתי שזה אפשרי לפנות שמאלה והנהג שממול נתן לי איתות שזה בסדר והוא האט, הוא היה בנתיב השמאלי לכיוון האיר אילת. היונדאי הייתה בעקיפה מצד ימין לרכב הזה שנתן לי לפנות שמאלה. אחרי שנכנסתי לצומת והבחנתי ביונדאי שהוא עוקף את הרכב מצד ימין במהירות ניסיתי לברוח ואז פגעתי במשאית, אני ניסיתי לברוח מהיונדאי אז ניסיתי לעלות על האי תנועה ופגעתי במשאית ..." (ע' 70, ש' 6-10; ע' 71, ש' 28-37)
"ראיתי את היונדאי לפני התאונה אבל הוא היה רחוק ממני" (ע' 71, ש' 45) "הוא היה רחוק ביחס לרכב שאותת לי עם האורות" (ע' 71, ש' 47)
"אני ראיתי את היונדאי רק כשנכנסתי לצומת ..." (ע' 71, ש' 50)
ואולם, לאחר שהוצג לו סירטון המתעד את התאונה הודה הנתבע 1 כי התאונה אירעה באופן שונה מזה שהוא זוכר ולקח אחריות מלאה על ארוע התאונה (ע' 71, ש' 79-81).
לבסוף, כך עולה גם מסרטון שקבל בוחן התנועה ואליו היתייחס בסעיף 10 לחוות דעתו:
"... קבלתי בטלפון סירטון וידאו מזי"ט אילת המתעד את התאונה לפיו ניתן לראות את התאונה כפי שתוארה על ידי בסעיף 3 שבמסקנות דוח זה. יש לציין כי ממצלמת האבטחה ניתן לראות כי נוהג רכב א' הגיע לצומת, המשיך גלישתו בתוך הצומת באופן איטי תוך ש נותן זכות קדימה ל-15 כלי רכב ומיד לאחר מכן החל פנייתו שמאלה באופן מהיר יותר לתוך הצומת מיד עם חלוף הרכב האחרון לו נתן לעבור."
הנתבע 1 אף הורשע, על הודאתו, בבצוע עבירות של גרימת תאונת דרכים שתוצאותיה חבלות של ממש, עקב אי מתן זכות קדימה בפנייה שמאלה ונהיגה בקלות ראש.
...
בית המשפט הגיע למסקנה כי חובת הזהירות נדרשת, מקום בו היה דבר מה בהתנהגותו של הזולת, כדי להעמיד את בעל זכות הקדימה על הסכנה שלא יתנהג כשורה, כדבריו:
"העובדה שאדם הוא בעל זכות קדימה בצומת, גורם חשוב מאד הוא לשם קביעה, אם הוא נהג במידה דרושה של זהירות. מי שבידו הזכות העליונה זכאי להניח שתינתן לו זכות קדימה, עד שיתגלה היפוכו של דבר .... אף על פי שניתנת לאדם זכות קדימה בתוקף תקנות, עליו לנהוג בזהירות סבירה למען מניעת התנגדויות עם כלי רכב אחרים. אין הוא רשאי להוסיף ולסמוך על ההנחה, כי הרכב השני ייתן לו זכות קדימה, אחרי שגילה כי הנהג האחר אין בדעתו ליתן לו אותה .... הנהג שהוא בעל זכות יתר אינו מוצדק בהתקדמו בנסיעתו, אם הדבר גלוי באופן סביר כי עקב כך תיגרם התנגשות."
למוקדי הפגיעות ברכבים, כמו גם מיקום התאונה ביחס לצומת ואופי תנועת הרכבים החולפים במועד התאונה, חשיבות לבחינת מידת אחריותו של הנהג המחויב במתן זכות קדימה.
אשר על כן, ישלמו הנתבעות 2 ו-4 לתובעת את הסכומים הבאים:
א. דמי נזק בסכום כולל של 82,425 ₪;
ב. אגרת בית משפט בסך 2,075 ₪;
ג. שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 9,500 ₪.
התובעת תשלם לאלתר את המחצית השנייה של אגרת בית המשפט.