בהיעדר מחלוקת בשאלת האחריות ובשאלת הנזק (לאחר שהושגה הסכמה בשאלה אחרונה זו, וסכום התביעה תוקן), היתמקד הדיון בשאלת היחסים החוזיים שבין המשכירה לשוכרת, והנובע מהתנהלות הצדדים בעיניין זה. פרט מעניין, שמן הראוי להזכירו כבר כעת, הוא שלא הוצג הסכם שכירות מהתקופה הרלוואנטית לרכב הרלוואנטי, אלא רק הסכם לתקופה שהסתיימה ביום 15.11.2017 (נספח 1 להודעה לצד שלישי), דהיינו: כחודש לפני התאונה (ועל פיו הנהג המורשה היחיד הוא אחד, אסלם אבו דיה (להלן – "אבו דיה").
הוא אישר, כי הוא עצמו עבד בחברה רק כשנתיים וחצי, בעוד המצהיר המקורי (שאת תצהירו אימץ) עבד גם בתקופה הרלוואנטית לתאונה, וכי ישנם אף עובדים ותיקים נוספים מאותה עת.
הוא הוסיף והעיד, כי בהסכם השכירות (נספח 1 להודעה לצד ג') מצוין כי ישנו ביטול הישתתפות עצמית, אך לא ידע לאשר או להכחיש את טענת מנצור, כי שילם הישתתפות עצמית בסך 7,500 ₪ עבור ניזקי הרכב הפוגע עצמו.
...
ריכוז הנתונים הביא למסקנה, כי נהג לא מורשה נהג ברכב, ולפיכך הסירה המשכירה את הכיסוי הביטוחי שהיא נותנת, חלף חברת ביטוח.
אני מקבל, אפוא, את התביעה (כפוף לתיקוני הסכומים כדלעיל) נגד כל הנתבעים, ודוחה את ההודעה לצד שלישי שהגישה המשכירה, ובהתאם אני מורה כדלקמן:
הנתבעים ישלמו, ביחד ולחוד (בינם לבין עצמם החבות היא של המשכירה, כאמור), לתובע, את הסך של 28,905 ₪, בצירוף אגרת התביעה (מחצית ראשונה) בסך 426 ₪, כשסכומים אלה נושאים הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום 29.10.2018 ועד היום; וכן את אגרת התביעה (מחצית שניה), בסך 437 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום 16.1.2022 ועד היום; וכן שכ"ט עו"ד בסך 4,743 ₪.