]
אשר לסמיכות הזמנים בין מועד הארוע החריג לבין מועד הופעת האוטם נקבע כי "על מנת שאירוע מוחי יוכר כתאונה בעבודה מן ההכרח להוכיח קרות ארוע חריג בחיי התובע בסמוך לפני קרות הארוע המוחי. סמיכות זמנים זו נידרשת לאור ההלכה שגובשה על ידי בית הדין בהסתמך על חוות הדעת הרפואיות שקבל לפיהן - רק אם האירוע המוחי מתרחש בסמוך לאחר הארוע החריג בעבודה, בטווח של פחות משבוע ימים ביניהם, אפשר שיתקיים קשר סיבתי בין השניים"[footnoteRef:2] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
עם זאת, "אין הכרח כי אותו ארוע יהיה רגעי וקצר, ויכול כי אותו ארוע יתקיים "במהלך יממה או ימים אחדים", ובילבד שמשכו אינו עולה כדי 'מתח מתמשך'"[footnoteRef:5]. באותו מקרה (עניין תשתש) הכיר בית הדין הארצי בארוע חריג הנמשך על פני שלושה ימים, תוך שייחס משמעות עיקרית לעובדה שבמשך שלושת הימים בהם היתרחש הארוע לא נשמרה אותה רמת חריגות: [4: ראו עב"ל (ארצי) 26029-09-11 המוסד לביטוח לאומי נ' יהושוע תשתש (ניתן ביום 9.10.2012, פורסם בנבו) (להלן: "עניין תשתש").
חרף האמור, שוכנענו, כי אכן התנהלו שיחות בין התובע לבין הסדרן ובין התובע לבין המנהל, במסגרתן ביקש התובע שלא לבצע את נסיעות אליהן שובץ ביום 23.3.2020; וכי הסדרן והמנהל היתעלמו מבקשת התובע ומתלונותיו כי הוא אינו מרגיש טוב והורו לו להמשיך לבצע את הנסיעות חרף תלונותיו אודות מצבו הרפואי; ואף איימו עליו כי ככל שהוא לא יבצע את הנסיעות הוא יפוטר או יוצא לחל"ת.
עוד שוכנענו, כי על אף שגירסת התובע ביחס לתוכן השיחה עם הסדרן בשעה 5:49 לא הוכחה, התובע השכיל להוכיח "ארוע חריג" בעבודה שנמשך על פני מספר ימים החל מיום 15.3.2020 ועד ליום 23.3.2020, כאשר במהלך ימים אלו, רמת החריגות לא הייתה אחידה, כך שהם כללו 'שיאים' נפרדים אשר ביחד מרכיבים את הארוע החריג.
...
לאור כל האמור לעיל, יש לדחות את טענת הנתבע שלפיה מדובר במתח מתמשך ולקבוע כי העימות שהתנהל בין התובע לבין הסדרן ביום 23.3.2020 והיחס המזלזל והמשפיל מצידם, אשר לא היה דבר שבשגרה, הינם בגדר אירוע חריג בעבודת התובע ולמנות מומחה רפואי מטעם בית הדין אשר יתבקש לבחון את שאלת הקשר הסיבתי הרפואי בין האירוע החריג לבין האוטם המוחי בו לקה התובע.
התנהלות זו מלמדת אף היא על הלחץ החריג בו היה מצוי התובע ביום 23.3.20 לאור החשש מפני הוצאה לחל"ת.
כאמור לעיל, שוכנענו, כי מעבר לחריגות העבודה בימים שביום 15.3.20 ועד ליום 23.3.20, הרי שגם העיכוב בפניה לקבלת הטיפול הרפואי לאור דרישות מקום העבודה הינו בגדר אירוע חריג.
]
סוף דבר
המסקנה מכל האמור לעיל הינה, כי על אף שלא הוכח הוויכוח הראשון ביום 23.3.20 ועל אף שהתובע היה נתון בלחץ חריג החל מיום 15.3.20 ועד ליום 23.3.20, אין בלחץ האמור שנמשך על פני מספר ימים כדי לעלות כדי "מתח מתמשך". בדומה לנפסק בענין תשתש גם בענייננו, באותם ימי לחץ בעבודה, לא נשמרה אותה רמת חריגות.
לאור כל האמור, הננו קובעות כי יש לראות באירוע מיום 15.3.20 ועד ליום 23.3.20 כאירוע חריג הנמשך על פני ימים אחדים ולמנות מומחה מטעם בית הדין לבחינת סוגיית הקשר הסיבתי בין האירוע החריג לבין האירוע המוחי בו לקה התובע ביום 23.3.20, על סמך העובדות הבאות:
התובע יליד 1956, מתגורר בעיר דימונה.