מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה בקורס נגרות של משרד העבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

השתלשלות העניינים בתיק: התובע עו"ד במקצועו ובזמנים הרלוואנטיים לתביעה, הוא עבד כעו"ד שכיר במשרדו של אחיו- עו"ד שאער מטאנס.
לטענת התובע, ביום 15/4/11, היה זה יום שישי, בין השעות 9:30- 9:00, או בסמוך לכך, הוא הגיע לנגרייה של מר איוב נביל ׁ(להלן: "נביל") בכפר פסוטה, בקשר לדיון שהתקיים בבית הדין האיזורי לעבודה בחיפה יום קודם לכן בתיקו של נביל.
האם התובע הרים את נטל הראיה המוטל עליו והוכיח טענתו לפיה, הארוע התאונתי שארע לו ביום 15/4/11 הנו תאונת עבודה? האם נסיבות נסיעתו של התובע בקטנוע/אופנוע ביום 15.4.11 קשורות לעבודתו? והאם המדובר בתאונה שאירעה לו תוך כדי עבודה ובעקבותיה? גרסת התובע עדותו של התובע בבית הדין התובע העיד לפנינו, כי לפני התאונה הוא עבד אצל אחיו- עו"ד מטאנס שעאר.
מעדותו של מופיד בבית הדין מיום 21.9.14 עלה, כי יש לו ידע בקטנועים מקורס בוחנים, ו- 99% מהקטנועים הם אותו דבר.
...
כל אלו מביאים אותנו למסקנה שהתובע תיאר את אופן קרות התאונה מיום 15.4.11 באופן לא אמין שאינו סביר ולא מתקבל על הדעת.
שוכנענו, כי באותו יום 15.4.11 עת שהתיישב התובע על הקטנוע/אופנוע ונסע עימו כשבמהלך אותה נסיעה ארעה לו תאונה, התאונה הנ"ל אינה קשורה לעבודתו ולא ארעה לא תוך כדי ולא עקב עבודתו.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לשם כך, הוא נרשם לקורס במרכז החרדי להכשרה מקצועית, מטעם משרד הכלכלה.
בחודש 8/17 התחיל התובע לעבוד כמנקה בנגריה, ולאחר מכן כפועל יצור; החל מחודש 9/19 הוא עובד כאב בית בבי"ס יסודי; עבודתו כוללת תיקונים קלים, פקוח על עובדי ניקיון ועובדים מקצועיים שבאים לבי"ס, ומבצע שליחויות.
התרשמתי, שהעובדה שעלה בידי התובע להשלים מכינה המקבילה ל-12 שנות לימוד, אחרי התאונה, ולהתמיד במשך כשנה וחצי- שנתיים, בלימודי הנדסאות, במקביל לעבודה ולקיום תא משפחתי, מלמדת שיכול היה לחזור על קורס היתכנות, או לעסוק בתחום גם ללא תעודה, לו רצה ואם היה מדובר בתחום המתאים לו. נוצר איפוא הרושם שמדובר בחוסר התאמה מלכתחילה.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בהקשר זה, אני פוסקת לתובע בראש הנזק של עזרת הזולת – לו עצמו ובעיקר שווי עזרה בבית שהוא מתקשה לבצע, לעבר ועד תוחלת חייו פיצוי המשקף שווי עזרה של כארבע שעות שבועיות.
התובע לא הוכיח כי נגרמו ל הוצאות שלא כוסו, ולכן הדרישה לפיצוי בראש נזק זה נדחית.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעות – יחד ולחוד, לשלם לתובע, כפיצוי בגין נזקיו עקב תאונת העבודה (לאחר ניכויים) - מיום 1/4/2014, סך של 695,949 ₪.לסכום זה יתווספו שכ"ט עו"ד בשיעור של 20% בתוספת מע"מ כחוק, וכן השתתפות בהוצאות המשפט של התובע, בהתאם לשומת הוצאות שתוגש לתיק בתוך 7 ימים ממועד קבלת פסק הדין, כשהיא מפורטת, מחושבת למועד פסק הדין, ונתמכת באסמכתאות לכל הוצאה נטענת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ראיות הצדדים התובע הגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו, ממנו עולה כי הוא רואה חשבון במקצועו, בעלים של משרד לראיית חשבון, וכן הבעלים של חברה העוסקת בלימוד קורסים לקראת מבחנים פסיכומטריים (להלן: "החברה").
בנוסף, התובע הצהיר (סעיף 16) כי אמנם במשך מספר חודשים לאחר התאונה הוא לא פנה לקבלת טפול רפואי, עם זאת הוא טען כי לאחר התאונה הוא התלונן על כאבים ועל מוגבלות בצואר, בפני חברו, מר מג'די סעאדה, שעבד איתו בחברה בתקופה הרלבנטית.
עוד הגיש התובע מטעמו תצהיר עדות ראשית של מר סעאדה, אשר הצהיר (סעיף 6), בדומה להצהרת התובע כי "בחודשים שלאחר התאונה, במפגשים שלנו, היה מ' מתלונן בפני כי יש לו יותר ויותר כאבים בצואר ומוגבלות בתנועות הצואר ולאט לאט גם נימול בידיים שהתחיל להתפשט. אני כמובן הנחיתי אותו ללכת לבצע בירור רפואי ולטפל בעצמו בהתאם". בנוסף הגיש התובע בגדר ראיותיו, חוות דעת של רואה חשבון, לעניין הפסדי ההכנסות שנטען כי נגרמו לו במשרד ראיית החשבון וכן בחברה במהלך השנים שלאחר התאונה.
גם מקום בו מונה מומחה רפואי, הקביעה הסופית בדבר מצבו הרפואי של התובע כתוצאה מתאונה, לעולם מסורה בידי בית המשפט, אשר לו שיקול דעת אם להסתמך על חוות דעת המומחה מטעמו, או לדחותה, כולה או חלקה [ע"א 2160/90 רז נ' לאץ, פ"ד מז(5) 170, 174 (1993) (להלן: "עניין רז"); ע"א 2541/02 לנגר נ' יחזקאל, פ"ד נח(2) 583, 588 (2004) (להלן: "עניין לנגר")].
...
לאחר שבחנתי את הנסיבות המיוחדות של המקרה שלפניי, לא מצאתי כי התובע הוכיח שנגרם לו נזק כלשהו בגין התאונה, ובכלל זה לא הוכיח כי נגרם לו נזק לא ממוני.
במצב דברים זה, מסקנתי היא כי התובע לא הוכיח נזק בר פיצוי שנגרם לו בגין התאונה, ולפיכך דין התביעה להידחות.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 12617-04-18 29 נובמבר 2020 לפני: כב' השופטת אסנת רובוביץ - ברכש נציג ציבור (עובדים) מר מרדכי נגר נציג ציבור (מעסיקים) מר אבי איילון התובע: יצחק רוזנברג ע"י ב"כ: עו"ד ארנסט גדייב הנתבעת: אשטרום קבלנות בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד עידן פפר פסק דין
במסגרת תפקידך כממונה בטיחות לא הנחת את העובדים לשים מגינים על הכבלים ובזמן הנפת התבניות השתחררו הכבלים ממקומם, תאונה שיכלה להגרם בנפגעים בנפש.
הנתבעת שלחה אותו לקורסי הדרכה שונים, בהיותה מרוצה מעבודתו, לרבות קורס מנהל מחסן ממוחשב, קורס אתת, קורס מנופאי, קורס מד"א וקורס בתחום הבטיחות בעבודה, במהלך חודש 09/2014, אשר בסיומו הוסמך כנאמן על הבטיחות במרלוג.
עם זאת, באשר לטענת הנתבעת באשר לארוע הנטען שהתרחש במשרדו של סאם ביום 10.1.18, עת זרק את תכולת שולחנו של סאם והודיע לו כי הוא אינו מנהלו, שוכנענו כי היא לא הוכחה עת עדי הנתבעת הודו כי לא נכחו בארוע הנטען וכי סאם לא הובא למתן עדות, ושעה שהדבר לא פורט במכתב הזימון לשימוע.
...
עם זאת, חלוקים הצדדים באם פרוטוקול השימוע אכן משקף את שנאמר בפועל והאם פיטוריו של התובע נעשו מטעמים ענייניים או האם מינויו של סאם היה הלכה למעשה פיטוריו של התובע בפועל, לאור טענתו כי היה הוא מנהל המרלוג עד למועד זה. ראשית, לא שוכנענו כי התובע הוכיח שפרוטוקול השימוע אינו משקף את הנאמר במסגרת השימוע.
במכלול נסיבות  אלו שוכנענו כי נוכח הפגמים  שפורטו אל מול העובדה כי עילות הפיטורים היו ענייניות כמפורט,  שוכנענו כי על הנתבעת לפצות את התובע בגין הנזק הלא ממוני אותו תבע  בפיצוי על סך של 15,000 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין, סך של 15,000 ₪.
נוכח העובדה כי העמיד התובע את סכום תביעתו על סך של כ-109,000 ₪ ולאור הסכום שנפסק בפועל, לא שוכנענו כי יש לפסוק סכום נוסף בגין הוצאות משפט ושכר טרחה.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן הוגשה תגובה לחוות דעתו של מר אשד, ערוכה על ידי מר דוד נגר, מנהל תחום בטיחות בכלים טעוני בדיקה - מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית - זרוע העבודה שבמשרד הכלכלה.
כל התאונות בעבודה הקשורות בשימוש במלגזה מתרחשות בהטענת מטענים במפעלי תעשייה ולא בעבודות בנייה.
גם אם נכלל בעבר בתכני הקורס של מפעילי מלגזה גם ההכשרה לעניין הפעלה של מעמיס טלסקופי שמותקן בו אונקל, הרי שמדובר בטעות שמנוגדת לחוק, ואין להכשרה מסוג זה כל משמעות מבחינת המנהל שמחויב לפעול בהתאם לקבוע בתקנות עגורנאים.
...
פוטנציאל הסכנה מובהר בתגובה לחוות הדעת של מר נגר, אותו בחרה המבקשת שלא לחקור בחקירה נגדית, ולפיכך נדחית הטענה לפיה לא הונחה תשתית עובדתית ראייתית לסכנה.
המבקשת מוסיפה וטוענת כי כך או כך קורס תכנית הכשרת מפעילי מלגזה כולל תכנים הנוגעים להפעלה של מעמיס טלסקופי, אלא שאף טענה זו דינה להידחות.
התוצאה איפוא כי לא נפל כל פגם בצו הבטיחות והבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו