לאחר שבית הדין המליץ לתובע לפנות לייעוץ משפטי הוגש ביום 29.12.22 כתב תביעה מתוקן במסגרתו נטען כי נוסף על העבודה במסעדנות ובמשק בית בשנים האחרונות, בין השנים 1984-1990 עבד התובע בהנחת כבלי חשמל, המלווה בתנועות משיכה חזקות.
בתום הדיון סיכמו הצדדים את טענותיהם בעל פה.
המסגרת הנורמאטיבית
סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, מגדיר "תאונת עבודה", באופן הבא:
"תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו".
תורת המקרוטראומה באה למלא חלל ריק שהותיר המחוקק, כאשר לא כלל ברשימת מחלות המיקצוע מחלות שונות שהתפתחו לאורך זמן עקב תנאי העבודה.
משנת 2004, הוא עובד במשק בית אצל מעסיקים שונים, בשפשוף, מירוק, נקוי, קירצוף, ניגוב של דלתות, ארונות, מראות, מקלחונים, ויטרינות, מעקי מרפסות, תריסים, משטחי שיש, מוצרי חשמל ועוד.
]
"זה, זה סתם משפט כאילו כי אני לא באמת עבדתי כל היום במחבתות, היה לי הפסקות אנשים יושבים אז אני בנתיים עושה טלפון. את יודעת לא, לא רציתי להראות שאני כאילו כל היום במחבתות, יש גם בין לבין זמן לנשום אז"
בעדותו הודה התובע כי גם עת הועסק כשכיר במסעדנות, לא היה לו תפקיד מוגדר אחד, אלא ביצע שלל תפקידים, לרבות בישול, חיתוך שווארמיה, ניקיון, הכנת המסעדה ללקוחות, העמסת המקררים בשתייה, הכנת סלטים, קבלת סחורה וכיו"ב[footnoteRef:8].
...
הן מתיאור עבודות משק הבית והן בהסתמך על השכל הישר, לא מצאנו כי ניתן לבודד משלל הפעולות שבוצעו על ידי התובע תנועות חוזרות ונשנות.
בהעדר ראיה אובייקטיבית לגבי מהות העבודה שבוצעה על ידו בחברת א.פ.ס.ק, ובשל חלוף הזמן, לא מצאנו כי הרים את הנטל המוטל עליו להוכיח תשתית ראייתית לקיומה של פגיעה בעבודה על פי תורת המיקרוטראומה בעבודה האמורה.
אשר על כן, משלא הוכחה תשתית לכאורית לפעולות חוזרות ונשנות, התביעה להכרה בפגיעה בעבודה על דרך תורת המיקרוטראומה, נדחית.