מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה במהלך הכשרה נחשבת פציעה בעבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על פי הנטען בכתב התביעה, ביום התאונה עת עבד התובע במפעל השייך לנתבעת מס' 1 ( להלן: המעבידה ) הוא נידרש להישתתף בהרמת מוטות מתכתיים גדולים וכבדים, שהיו מיועדים לתאורת רחוב באורך של כ-10 מטרים ומשקל של כ-500 ק"ג כל אחד, כל זאת באמצעות עגורן.
בהודעה על פגיעה בעבודה נרשמה גרסת התובע ולפיה "בזמן שנוע מוט ע"ג מנוף נקרעה שרשרת המנוף והמוט נפל מגובה מספר מטרים ופגע בי". המעבידה חתמה על הודעה זו ובסעיף יב' לטופס הצהירה שהיא מאשרת את הפרטים שנמסרו על ידי העובד בטופס התביעה כנכונים לפי מיטב ידיעתה ולא ציינה שום הסתייגות מקום שיכלה לעשות כן. למותר לציין כי אישור זה מהוה הודאת בעל דין מחוץ לכותלי בית המשפט.
גם בהזדמנות הראשונה, עת פנה התובע לטפול רפואי בקופת חולים, מסר כי ניחבל בעבודתו ממוט ברזל.
לאור עדות התובע, ובהיותו חסר הכשרה, הרי עתידו המקצועי היה ככל הנראה טמון בבצוע עבודות שהן עבודות כפיים פיזיות ולכן הממצאים בכתף שמאל שנותרו לאחר התאונה ובעקבותיה מגבילים אותו באופן חלקי בבצוע עבודות אלה.
...
לכן המסקנה הסופית שיש להטיל אחריות מלאה על המעבידה ואין להטיל אשם תורם על התובע.
סיכום לסיכום, נזקיו של התובע מסתכמים בסך של 235,362 ₪.
לכן אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 166,213 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך דין בשיעור של 20% בתוספת מע"מ וכן הוצאות משפט בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

פתח דבר: התובע 1 (להלן: "התובע"), יליד 06.04.1978 טען בתביעתו כי במועדים הרלוואנטיים לתביעה ניפצע עת עבד בשירות הנתבע מס' 1 (להלן: "הנתבע" או "המעסיק") בקמפוס של האוניברסיטה הפתוחה כמתקין וטכנאי חשמל ומיזוג אויר.
הנתבע שלח הודעת צד שלישי כנגד האוניברסיטה כמי שהייתה לטענתו "מבצע בניה", וכנגד הכשרה - חברה לביטוח בע"מ, כמי שביטחה את האוניברסיטה במועדים הרלוואנטיים (ראו הודעות מיום: 23.01.2017 ומיום 20.04.2017).
מטופס בל/250 אכן עולה כי המעסיק חתם על תאור התאונה, ולפיה התובע נחתך מסכין יפנית במהלך ביצוע עבודת חיתוך צנורות מאחורי קיר הגבס, אלא שאין מחלוקת לגבי עצם קרות התאונה באופן זה. המעסיק לא הכחיש את נסיבות התאונה הכלליות גם במסגרת תצהיר התשובות לשאלון וכן לא הכחיש כי סופקה לתובע סכין יפנית לצורך העבודה.
נראה לי שאם האלתור כרוך בסיכון רב ובלתי סביר, למשל, טיפוס בחבל או אקרובטיקה מסוכנת, כי אז ייתכן מאוד שהמעביד לא ייחשב כאחראי לאלתורו של העובד, אם משום שהמעביד לא צריך היה לצפות פעולה חריגה ומסוכנת כזו ואם משום שתרומת הרשלנות של העובד תגיע לשעור מלא.
...
סיכומו של דבר – נוכח כל המפורט לעיל – דין התביעה להידחות.
מאותם טעמים נדחית גם תביעת התובע מס' 2 – המוסד לביטוח לאומי.
כפועל יוצא, נדחית ההודעה לצדדים השלישיים.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

פציעתו של התובע במהלך הטיול והרכיבה בטרקטורונים בפרט, הנה פציעה במסגרת פעולה הנלווית לעבודה.
דיון והכרעה סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר "תאונת עבודה" כדלקמן: "תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו". המונח "תאונת עבודה" פורש בהרחבה בפסיקה, ונקבע כי אף פעילות הנלווית לעבודה עשויה להחשב כתאונת עבודה, "הכל בהתאם למידת הזיקה בין העבודה לבין הפעילות שנעשתה בעת קרות התאונה"[footnoteRef:15].
לא יכול להיות חולק כי טיול הטרקטרונים היה בגדר פעילות תיירותית לכל בני המשפחה ותו לא. עוד נציין, כי כאשר העד מר סקורי נישאל מדוע הוא מכנה את הטיול כטיול "הכשרה", הוא השיב: "לשאלת בית הדין למה קוראים לזה הכשרה, אני משיב כי זה בא מהעמותה לקידום מקצועי, זו אמרה מהעמותה הזו שבהשתלמויות האלה הם דואגים גם לנופש העובד מבחינת שינוי הסביבה שלו, הם דואגים שיהיו גם תכנים לימודיים או העשרה, הכשרה ונופש. זה נילקח מהעמותות האלה ואנו נצמדים לזה כי אישר את זה השילטון המקומי"[footnoteRef:43].
...
סוף דבר מכל האמור לעיל עולה, כי המעסיק לא פעל כבעל אינטרס ישיר לטיול ולא ראה את עצמו ככזה.
אשר על כן, התביעה נדחית.
על אף שמדובר בתביעה מתחום הביטחון הסוציאלי, בשים לב להיקף ההליך וההוצאות שנגרמו לנתבע, התובע ישלם את הוצאות הנתבע בסכום של 1,500 ₪ וזאת תוך 30 ימים מיום שיומצא לו פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

נסיבות הפגיעה תוארו בפרוטרוט בסעיף 3 לכתב התביעה, ועיקרי גירסתו של התובע היו כדלקמן: "בתאריך 12/07/2015 שעה 08:00 או סמוך לכך, במהלך עבודתו של התובע בעבודות שיפוצים בבית באור יהודה, התובע התבקש ע"י מנהלו, הנתבע, לפרק ארונות מטבח, לצורך ביצוע העבודה התובע עלה על סולם, מאלומיניום, בגובה של כמטר שבעים, נעמד על השיש והחל לפרק את הדלתות של המטבח. לאחר פירוק הדלתות, ולאחר שהתכוון לרדת, כשרגל אחת על הסולם ורגל אחת על השיש, השיש היה רטוב וחלק, רגלו של התובע שהייתה על השיש החליקה, התובע נפל מגובה של כמטר וחצי לקרקע ונחבל בכל הגוף ובעיקר ביד ימין" [ההדגשות אינן במקור – א.ר.].
יחד עם זאת, הובהר והודגש בפסיקה כי מעביד אינו בבחינת "מבטח" של עובדו בביטוח "כל הסיכונים". גם אם נגרמה לעובד תאונה במהלך העבודה ועקב העבודה – אחריותו של המעביד תוכר רק אם יוכח "אשם" מצדו, אם במסגרת עוולת הרשלנות ואם במסגרת עוולת הפרת חובה חקוקה (ר' ע"א 9073/09 אסותא-מרכזים רפואיים בע"מ נ' מיכאל שרף [פורסם במאגרים] (14/6/11)).
כך, גם אם מהעדויות עולה כי הגובה בו עבד התובע אינו חׅייב קיומה של הכשרה ספציפית של התובע לעבודה בגובה (בהתאם לתקנות הבטיחות בעבודה (עבודה בגובה), תשס"ז-2007), שוכנעתי כי מיקום העבודה וביצועה באופן זה שמחייב תימרון בין שני משטחים שונים ומפלסים שונים, חִייב לכל הפחות נוכחות וסיוע של עובד נוסף, לשם תמיכה בסולם עליו עמד התובע ו/או בתובע עצמו.
בנתונים המפורטים לעיל, ותוך היתחשבות במהות הפגיעה (ובעיקר הגבלת התנועות בשורש כף יד ימין כפי שעמד על כך מומחה בית המשפט בחוות דעתו), הנני מוצאת לפסוק לתובע פיצוי בראש נזק זה אשר יעמוד על סך של 63,727 ₪ (סך המהוה החישוב האקטוארי המלא לפי שיעור נכותו התפקודית של התובע אותה העמדתי כאמור על 19%, שכרו הממוצע והמשוערך ערב התאונה (3,749 ₪) וכן על בסיס מקדם ההוון הרלוואנטי עד גיל פרישה וכולל החלק היחסי של הפסדי פנסיה).
...
סוף – דבר: לאור כל האמור, דין התביעה להתקבל.
הנני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 155,080 ₪ (סכום הפיצוי הכולל לאחר ניכוי תגמולי המל"ל).
כן, ישלם הנתבע לתובע שכ"ט עו"ד בשיעור כולל של 24% וכן הוצאות משפט שהוציא התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אמנם ברשום הרפואי יכולות ליפול טעויות, אך שעה שמתוארת סיבת החבלה ברשום זה, סביר שכך נאמרו הדברים, ולו היה נימסר דבר נוסף הנוגע לאופן החבלה הרי שהוא היה נרשם (ראו למשל: תא (חד') 4271/05 ג'אברין איברהים טאהר נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ (20.2.2007) סע' 24 לפסק הדין והאסמכתאות הפורטות שם).
יפים לענייננו הדברים שנכתבו בע"א (מחוזי י-ם) 9592/06 ג'מאל מוחמד עלי עבדללה עאצי נ' יוסף מוחמד עלי עאצי (6.9.2007, עמ' 4): "נסיבות מסירת הגרסה הראשונית על ידי המערער תומכות באמינותה, בדומה לרציונאל העומד ביסוד כלל הרס גסטא, המהוה חריג לכלל הפוסל עדות מן השמועה. זאת, מן הטעם שהאמרה מהוה תגובה ספונטאנית מיידית לארוע מרגש או מסעיר, בנסיבות שאינן מקיימות יסוד לחשש כי האמרה היא כוזבת" (י' קדמי, על הראיות, חלק ראשון, תשס"ד-2003, בעמ' 514) ע"א 8388/99 הסנה, חברה לביטוח בע"מ נ' בן ארי, פ"ד נו(4) 689, 699-700; ת"א (י-ם) 3064/01 להב נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ, תק-מח, 2006(1) 4721).
בחינת המסמך הרפואי הראשון שנערך לאחר התאונה, בעקבות שיחה טלפונית של התובע עם רופא המשפחה, מעלה גרסה שונה לפיה החליק התובע במהלך העבודה ונחבל בקרסול, ללא ציון מעורבות של משאית, מדרגות, או ירידה.
...
לסיכום, לאחר שבחנתי ושקלתי את מלוא הראיות והעדויות שנשמעו והוגשו באתי לידי מסקנה כי התובע לא עמד בנטל המוטל עליו לפי מאזן ההסתברויות הנדרש בהליך אזרחי להוכיח כי התאונה אירעה כמתואר על ידו בכתב התביעה וכי אירעה במעורבות המשאית מושא התביעה.
סוף דבר משהגעתי למסקנה כי התובע לא עמד בנטל להוכיח את גרסתו לאירוע התאונה, לא ניתן לקבוע כי התאונה היא "תאונת דרכים" כהגדרת מונח זה בחוק הפיצויים, וממילא לא ניתן לחייב את הנתבעת בפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לתובע בגינה.
בנסיבות אלה, דין התביעה להידחות, וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו