עיקר טענות התובע
לפי טענת התובע , הוא כלל לא שמע את כרזת השוטרים במהלך נהיגתו ברכב, עובר לכניסתו לחניה לשם שטיפת הרכב, וכן טען כי במהלך השיחה עם השוטר, לאחר שנידרש להזדהות, כאמור, הוא עשה כן, הציג את רישיון הנהיגה שלו, והמשיך בשטיפת רכבו עם צנור המים, ואז, תפס אותו השוטר ג'אנם בשורש יד ימין בחוזקה- יד שנפגעה בעקבות תאונה שנתיים קודם לכן.
אף אם התובע התווכח עם השוטר אם אכן הוא זה אשר אובחן על ידם נוהג ללא חגורת בטיחות, האם יש בויכוח זה כדי להצדיק את מעצרו ושלילת חירותו?
גם אם אצא מנקודת המוצא כי התובע התעטש בפניו של השוטר, ארוע זה היתרחש לאחר שהתובע נעצר, ובמהלך איזוקו, ולא הוא זה אשר היוה את הבסיס למעצרו.
...
אין בידי לקבל את טענתה של הנתבעת.
בעניין זה, אני מקבלת את טענת הנתבעת, כי לא הוכח כי עסקינן בעקיצות אשר נגרמו לתובע במהלך מעצרו, הן בשל עיתוי הפנייה של התובע לטיפול רפואי, בתלונה על סימני עקיצה, כשבוע לאחר שחרורו ממעצר, וכן לאור העובדה שהוא התלונן על סימני עקיצה חדשים, בבטן התחתונה, שהופיעו עובר לפנייתו לרופא בגין עניין זה.
לא מצאתי בראיות התובע, ובהנתן עיתוי פנייתו לטיפול רפורי בשל אותן עקיצות, כפי שצויין לעיל, כדי לבסס את הטענה כי עסקינן בעקיצות שמקורן בבית המעצר, ולא ממקור אחר.
בפסק הדין בת"א (מחוזי ירושלים) 8069/06 החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי בע"מ נ' אריה גור (פורסם במאגרים המשפטיים, [פורסם בנבו], (13.07.2009):
"אדם, בשר ודם, זכאי לפיצויים בגין פרסום שהשפיל אותו או שהעמידוֹ ללעג ולקלס בעיני הבריות. עוגמת-נפש שכזו יכולה להיות רק למי שהוא בעל-נפש."
בנסיבות האמורות מצאתי שיש לאמוד את נזקיו של התובע בסכום כולל של 15,000 ש''ח.
הנתבעת תשלם איפוא לתובע את הסכום של 15,000 ₪ וכן את הוצאותיו בגין אגרת התביעה, כפי ששולמה, וכן שכ"ט עו"ד בסך 2,700 ₪ .