מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שעות עבודה גמישות לעובד פנימייה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעניינינו הנתבעת לא טענה כי התובעת הועסקה בשעות גמישות, כאשר ממילא מתכונת עבודה בשעות גמישות כוללת הסכמה של העובד והמעביד על עבודה במועדים הנקבעים על ידי העובד כאשר השכר שמשולם הוא שכר בעד עבודה במשרה המלאה עליה סיכמו הצדדים, מתוך כוונה שיבוצע חישוב מדויק של שעות העבודה במועד מאוחר יותר[footnoteRef:58].
[63: פרק ד7 לסיכומי התובעת] התובעת הוסיפה וטענה, כי עצם השהייה בפנימייה ביום כיפור מלמדת על כך שמדובר בשעות עבודה, שכן אחרת היה ניתן לשחררה לביתה באשר אין הילדים זקוקים להשגחה ולהדרכה, וזאת לא נעשה.
...
סוף דבר: התביעה כנגד הנתבעת בעילות הפרשי שכר מינימום, פיצויי פיטורים והודעה מוקדמת, דמי הבראה, פדיון חופשה, הפרשות פנסיוניות, פיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד ואי מסירת תלושים – נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים הבאים: גמול עבודה בשעות נוספות בסך של 6,386.5 ש"ח ₪ .
התביעה לפיצוי בגין הלנת רכיבי התביעה – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

המשפחתון הנו פנימייה לילדים ונוער במצוקה.
תשלום בגין עבודה בשעות נוספות לטענת התובעים לפני העסקתם הוצג להם כי לכאורה המשרה דורשת עבודה של משרה מלאה וחצי משרה, והוצג בפניהם מצג שוא לפיו שעות העבודה גמישות והם יוכלו לתכנן את זמנם כרצונם, אלא שבפועל הם נדרשו לעבוד כימעט 24 שעות ביממה.
...
אם התובעים עצמם ביקשו להתפטר בשל העובדה כי לא יכלו לעמוד יותר בעומס וכי חוו קושי להתמודד עם הלחץ הנפשי שכרוך בעבודתם, לא ברור מדוע מלינים הם כי הנתבעת ביקשה לפטרם בדיוק בשל כך. אין בידינו לקבל את ניסיונם של התובעים להטיל את הסיבות להתנהלותם, ללחץ בו הם היו שרויים ואת התנהגותם בשעות העבודה הרבות ובטענה להתעלמות מצד הנתבעת והעדר עזרה כביכול.
התרשמנו כי התובעים הם אלו שסירבו לשתף פעולה עם גורמי המקצוע השונים (תצהירה של הגב' שרביט בסעיף 28 עליו לא נחקרה ועדותה של הגב' אדר עמ' בעמ' 47 ש' 17-20) ועל כן טענתם כי הגיעו לכדי קריסה נעוצה בנתבעת – אינה מקובלת עלינו.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובעים את הסכומים הבאים: לתובעת: א. פדיון חופשה בסך 1,386 ₪; ב. ימי מחלה בסך 512 ₪; ג. החזר קופה קטנה בסך 2,143 ₪; ד. תשלום בעד ימי עבודה חסרים – 18,702 ₪; לתובע: א. פדיון חופשה – 683 ₪; ב. ימי מחלה – 256 ₪; ג. החזר קופה קטנה – 637 ₪; ד. ימי עבודה חסרים – 9,408 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה כי, בינה לבין התובע נחתם הסכם/חוזה עבודה אישי, אשר אבד, אך במסגרתו, סוכם כי התובע יעבוד בשעות גמישות, כרצונו וכי הוא יהיה זכאי להטבות שהחוק וצוי ההרחבה מעניקים לעובד אך לא יהיה זכאי להטבות נוספות שמעניק ההסכם הקבוצי.
אלא שלטעמינו, יש לקרוא ולבחון, את עדותו של מר וקנין, כמכלול, ובהיתחשב בכך שמר וקנין נתן גיבוי עת נעדר, התובע, כפי שהעיד וצוטט לעיל, וכי הקף משרתו בפנימייה היה 50% (עמ' 38 שורות 13-14 לפרוטוקול) וכי עבד 4 שעות כשהפסיק לעבוד כנהג לאחר ניתוח שעבר (עמ' 41 שורות 3-4 לפרוטוקול), היינו כדי להשלים מיכסת השעות היומיות שלו בהתאם להקף משרתו, משכך לדידנו אין בעדותו של מר וקנין כדי לסייע לתובע להוכיח מתכונת העסקתו.
...
דיון והכרעה- כפי שטענה, בצדק, הנתבעת, התובע לא הוכיח ולא פירט את מועדי החתונות והאירועים הנטענים ולכן לא ניתן לבחון אם הם חלו בתקופה הכפופה לתקופת ההתיישנות אם לאו משכך, דין תביעתו של התובע ברכיב זה להידחות.
לסיכום בהתאם לאמור לעיל ומשדחינו את רוב רכיבי התביעה, הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע רק את הסכומים הבאים: סכום של 5,000 ₪ בגין הפרשה בחוסר לקרן פנסיה סכום של 4,520 ₪ בגין אי הפרשה לקרן השתלמות.
הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד משדחינו את מרבית רכיבי התביעה, היה מקום לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת, אך לאחר ששקלנו בדבר והבאנו בחשבון את נסיבותיו האישיות, החלטנו לנהוג עימו במידת הרחמים ובהתאם לכך הרינו קובעים שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המערער ציין כי רעייתו עובדת בפנימייה לילדים בעלי לקות שכלית כרכזת הדרכה בין 07:30 עד 15:00 (הרלוואנטיות תצוין להלן), וכי הוא עצמו מתקשה לתפקד כהורה ולשרוד את היום, ידיו רועדות והוא נוטל תרופות, וילדיו לומדים בגן ברמת ישי.
צוין כי מקום הכשרתו אפשר למערער עבודה בתנאים גמישים של 4 שעות בוקר או ערב לפי העדפתו כולל בשישי שבת, וב 19.8.08 החל הכשרתו בכלביה.
לאור קביעותינו שנזכרו, לטעמנו לא נכון היה להפסיק את תגמול החפ"ר. המשיב נידרש לעשות אחת משתיים: להמשיך תהליך ההשמה כל עוד אינו יכול להציע למערער תעסוקה מוגנת נטולת מתחים בחצי משרה במרחק נסיעה סביר (לטעמנו שעה נסיעה לכל כיוון – עומדת בתנאי הסבירות לחצי משרה, ויש להניח שההחלטה שאדם מתאים לעבודה בחצי משרה כוללת הגיונית גם זמן נסיעה מיצטבר שהינו סביר ביחס להקף המשרה).
...
סביר אפוא שהמחוקק ביקש לשריין שסתום בטחון ובקרה על מנת שמי שהמסקנה לגביו הנה שאיבד יכולת ההשתכרות שלו באופן מלא וצמית אך נכותו פוחתת מ 50% - תיבדק המשך זכאותו לתגמול החפ"ר מעת לעת.
נשוב ונציין להסרת ספק, כי בעניין אחד מקובלת עלינו פרשנות המשיב: תגמול החפ"ר נושא אופי זמני במובן זה שמעת לעת רשאי המשיב לבדוק האם מתקיימת זכאות המערער להמשך תגמול זה. נכון לעכשיו היא מתקיימת, אך זכאותו של המשיב לבדוק העניין מעת לעת נובעת אכן מתנאי סעיף 6 הקובע כי הזכאות היא רק כל עוד אין למערער הכנסה מכל מקום, או שהכנסתו פחותה ממחצית שכרו הקובע.
אנו מקבלים הערעור, מבטלים החלטת המשיב, וקובעים כי זכאי הוא להמשך תגמול החפ"ר מעת שהופסק ועד היום, ולמצער לתקופת פרק זמן נוסף של שנה מהיום, שאז ניתן יהא לשוב ולבחון המשך יכולתו בפן התעסוקתי ולקבל החלטה חדשה בנושא בהתאם לתוצאה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המשיב עלה לארץ עם אמו בשנת 2001, סיים שמונה שנות לימוד במהלכן עבר ללמוד במסגרת פנימייה.
הציע שהמשיב ישהה בביתו, ומסר כי שעות העבודה שלו גמישות, וכי גם הוריו מכירים את המשיב ומעוניינים לתמוך בשיקומו.
עובד מביתו במסחר אלקטרוני ויכול לעבוד מביתו של פאבל ולסייע בפקוח על המשיב ככל שיידרש.
...
דיון ומסקנות לאחר שנדרשתי למכלול השיקולים והטיעונים- מצאתי כי יש להיעתר לבקשה למעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו; בבש"פ 7083/08 מדינת ישראל נגד ניר אלימלך (מיום 14.8.08) עמד בימ"ש העליון על החומרה היתרה בעבירות ייבוא סמים, שמעצם טיבה מעידה על קיומן של מספר חוליות בשרשרת הסם, כשהמעצר הוא כלי חיוני במיגורן של חוליות אלה.
לאור כל האמור, אין מנוס מהותרת המשיב במעצר מאחורי סורג ובריח, ואין בחלופת מעצר כדי להפיג או לאיין מסוכנותו.
לאור האמור הריני נעתרת לבקשה ומורה על מעצרו של המשיב במעצר עד תום ההליכים המשפטיים בעניינו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו