ראשית, גרסת התובע כי קיבל 35 ש"ח לשעה אינה מהימנה בעינינו; והתרשמנו כי ממילא התובע חתם על תצהירו מבלי שהבין את תוכנו בנקודה זו (ע' 8 ש' 12-17).
(1) אכן, התובע קיבל מידי חודש תלושי שכר (ע' 8 ש' 18-21); וכידוע, תלוש השכר, מהוה דרך כלל ראיה לאמתות תוכנו, למעט אם הוכח בראיות מהימנות אחרת, כאשר נטל הראייה מוטל על המבקש לסתור את תוכנו (דב"ע מח/3-146 יוסף חוג'ירת –שלום גל ואח', פד"ע כ' 19; ע"ע (ארצי) 43908-09-13 מוהנא מסארווה – סמאח שתיה (מיום 12.4.2016), סע' 25-26 לפסק דינו של כב' השופט (כתוארו אז) אילן איטח).
שכן לטענת סגן בכיר לחשבת הכללית, הוראה 7.12.9 לתכ"ם ("עדוד העסקת עובדים ישראלים במסגרת התקשרויות הממשלה") קובעת איסור בדבר התקשרותם של משרדי הממשלה והרשויות המקומיות עם חברות קבלן המעסיקות עובדים זרים, והדבר מהווה תנאי סף לעצם ההתמודדות במכרזים כגון דא.
שם נקבע על ידי כב' המשנה לנשיאה רובינשטיין כי "...אם אכן נערכות התקשרויות בנגוד להוראות התכ"ם כטענת המערערת, דומה כי יש בדבר כדי להקים ספקות באשר לעמדתן של המשיבות כנגד הכללתו של ההיטל בטבלה. הוה אומר, אם אין ועדות המכרזים הרלבנטיות מקפידות על הדרישה כי חברות הניקיון לא יעסיקו עובדים זרים הלכה למעשה, מדוע אפוא לא יתחשבו בעלויות ההיטל הנילוות לכך; וזאת, אך לצורך הערכה מדויקת יותר של הצעות אשר לפי טענת המערערת, אינן בהכרח נדחות על הסף כנדרש...ספק אם היתעלמות ממרכיב ההיטל אכן תשרת את התכלית האמורה, נוכח הדגש אשר מושם בהוראות התכ"ם על חובת המתמודדים לשקף את מלוא העלויות הכרוכות בהעסקת עובדיהם...אדרבה, חוששני כי זכייתה במיכרז של מתמודדת אשר צפויה לשאת בתשלום ההיטל, מבלי שעלויותיו תומחרו מבעוד מועד, עלולה לפתוח פתח לפגיעה בזכויותיהם הסוציאליות של עובדיה".
כב' השופט שוהם העיר כי "אין לשלול את הגישה, לפיה מן הראוי לכלול את ההיטל, הרובץ על שכמו של המעסיק, בשיעור של 20% מהכנסתו של העובד הזר, בטבלת מחיר המינימום לעובדים, במסגרת המכרזים המדוברים, כחלק מעלות העסקת העובד הזר."
כב' השופט מלצר (כתוארו אז) ציין כי "אולם בשים לב לכך שטענה זו הושמעה במקרה שלפנינו בלא תימוכין ממשיים בראיות, ולנוכח קביעתו של חברי, המשנה לנשיאה (בדימ'), השופט א' רובינשטיין, המתבקשת בנסיבות, לפיה ייערך "בדק בית" בקרב רשויות המינהל העורכות מכרזים למתן שירותי ניקיון בהתאם להוראה 7.11.3 לתכ"ם, במטרה לעמוד, בין היתר, על טיבה של התופעה הנטענת, הרי לאחר שהפכתי בדברים, אני מצטרף, בנסיבות שבכאן, לעמדתו של חברי, המשנה לנשיאה (בדימ') השופט א' רובינשטיין, וכן להערותיו של חברי השופט א' שהם".
(3) בהתאם לסעיף 9 לצוו ההרחבה בענף הניקיון משנת 2014, בעד תקופת העבודה מיום כניסתו לתוקף של הצוו (1.3.2014)ועד ליום 1.6.2015 יהא זכאי העובד להפקדות המעסיק לתגמולים בשיעור 7% מרכיבים אלה: שכר יסוד, גמול עבודה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית, תוספת ותק, דמי חופשה, דמי מחלה, דמי חגים, ודמי הבראה (להלן-הרכיבים); והחל מיום 1.7.2015 בשיעור של 7.5% מהרכיבים.
עם זאת, במסגרת סע' 41 ו-42 לסיכומי הקבלן, נטען על ידו, כי לכל היותר זכאי התובע לחישוב עפ"י שכר של 30 ₪ בהפחתת הודעה מוקדמת שכן לא הוכיח כלל שפוטר, כי התביעה בעיניין ימי החופשה מתיישנת לאחר 3 שנים וכי לא הופחתו תשלומי דמי ההבראה שקבל בתלושי השכר.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה ברכיב זה להתקבל בעיקרו.
לפיכך, התובע זכאי מהקבלן לפיצוי בסך של 7,500 ₪ בעד תלושי שכר שאינם תקינים, כאשר קלינור תשא עמו ביחד ולחוד, בסך 3,500 ₪ מתוך סכום זה. התביעה כנגד העיריה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.