מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שעון הנוכחות לא תאם את הרישום הידני

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האמנם? משאין חולק בסופו של דבר על כך שהדווח עבור 4 שעות עבודה בגין כל ליווי לא תאם את שעות העבודה האמיתיות- קרי גם כאשר דווח על ליווים שהחלו בבוקר , לא בהכרח כך הדבר), נבחן את העולה מדוחות הלווי עצמם- הן לענין מועד ביצוע הלוויים והן לענין הקפם.
עבור עבודה כמאבטח דווח התובע בשעון נוכחות.
אין בידינו דוחות חתומים ידנית של שעות העבודה באבטחה, ואולם מתוך השוואת האמור בדוח הנוכחות לכתוב בדוחות הליווי עולה כי בלתי אפשרי שהתובע עבד בין השעות 10.00-13.00 באבטחה באולפנת דולב , שכן לפי דוחות הליווי ביצע באותו יום ממש בין השעות 9.30-13.00 ליווי מיכלית (3 סבבים) מהגבעה הצרפתית לבקעת הירדן.
בעדותו בעמ'21 ש' 1-7 התובע אמנם מנסה (באופן לא משכנע) להרחיק עצמו מהאחריות כאשר הוא מספר :"ש. איזה אינטרס יש להם לשקר. ת. שקובני יצחק (זה אינו שם העובד האחר אלא שם אחר - ש.ב.י) העובד שרשם את השם עבדי לא יכל לרשום על עצמו משכורת, הוא ביקש ממני לרשום באותו רגע הטסתי אותו לאגודת השומרים אמרתי לו ללכת לשבת עם המנהל, אני לא יכול לעשות את זה. אני לא קשור להנהלת חשבונות. הוא הביא לשם כל הצילומים שבקשו ממנו והכל. והמשיך את זה כמה שנים. זה היה ברור מאליו...". כאמור, לא האמנו לעדות התובע בענין זה ואולם, גם מתוך דבריו שלו עולה כי הוא שיתף פעולה עם אותו עובד שרצה להעלים עצמו מן הדווח- הרי לו היה פועל כדין היה מודיע כי לא ניתן לעבוד באופן שכזה ולא היה שולח את העובד הפיקטיבי להירשם בנתבעת- וכי הנתבעת תדע מי העובד האמתי או כי יש סיפור "כסוי" לאותו עובד שמגיע "להירשם"? מתוך עדויות הנתבעת עולה כי לכאורה לא היה זה מקרה יחיד (ר' עדות המזכירות בעמ' 39 ש' 22-27 לפיהן התובע היה משנה נתונים שונים וכי כל הזמן היה מגיש טפסים עבור עוד עובדים חדשים) וכי הדבר נעשה לא כ"עזרה" לאותם עובדים, אלא תוך שגם הוא נהנה מכך- אלא שאיננו נזקקים לקבוע מסמרות בענין זה לצורך הכרעתנו.
...
סוף דבר דין התביעה להדחות למעט ברכיב החופשה בגינו אנו קובעים כי על הנתבעת לשלם לתובע סך של 6351 ₪ כשהוא נושא הפרשי הצמדה ורבית כדין מיום 1.9.12 (המועד לתשלום פדיון חופשה) ועד התשלום בפועל.
דין התביעה שכנגד ברכיבים הקשורים בהשבת שכר ששולם ביתר כמפורט בסעיפים 50 ו52 לעיל, להתקבל, ועל כן על התובע לשלם לנתבעת סך של 53,439+ 5,283 ₪ ובסה"כ 58,722 ₪ ובצירוף הפרשי הצמדה ורבית כדין מיום הגשת התביעה שכנגד ועד התשלום בפועל.
בנסיבות הענין ישלם התובע לנתבעת הוצאותיה ושכ"ט עו"ד בתביעה שנדחתה ברובה המכריע, ושהועמדה על כ364 אש"ח ובתביעה שכנגד שנתקבלה בחלקים משמעותיים ועיקריים שלה, בסך כולל של 25,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תלוש השכר תאם את ההמחאה שנמסרה לו. על הצדדים חל צו ההרחבה בענף הניקיון.
אכן ויזואלית כרטיסי הנוכחות אינם זהים בצורתם.
" (עמ' 4 שורות 18-28 לעדות התובע) על פי סעיף 25 לחוק שעות עבודה ומנוחה תשי"א -1951, על המעסיק לנהל פנקס שעות באמצעים מכאניים, דיגיטאליים או אלקטרוניים ורק אם לא נערך פנקס השעות באמצעים אלו, ניתן לרשום את השעות באופן ידני ועל העובד לחתום על הרישום מידי יום.
זאת ועוד, הנתבעת טוענת כי הפער באותם חודשים בהם שולמו שעות יותר מאלה המופיעות בדוחות נובע מאי כרטוס שעון הנוכחות ע"י התובע והשעות הושלמו לו ידנית, או כאשר סיים עבודתו לחץ על כניסה (דו"ח נוכחות לחודשים 6/17, 7/17 - נספחים ה', ו' לסיכומי הנתבעת).
...
לפיכך, דין רכיב תביעה זה להידחות.
סוף דבר: לתובע הופקדו כספים בפיקדון מסתננים כאשר מתוך סכום זה, הפרשות המעסיק עומדות על סך של 1,937 ₪ (נספח לתצהיר הנתבעת).
על פי נוהל פיקדון למסתננים מיום 25.4.17 "הסכום שהופקד לפיקדון על ידי המעסיק, יבוא על חשבון תשלומים סוציאליים שעל המעסיק לשלם לקרן פנסיה, לתכנית חיסכון אחרת, לקופת תגמולים או לתשלום פיצויי פיטורים". משכך, יש לקזז סכום זה מהסכום שנפסק בפסק דין זה. התוצאה היא כי על הנתבעת לשלם לתובע 2,524 ₪ בגין רכיבי התביעה.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הנתבעת התחייבה בפניו לשלם לו שכר שעתי של 33 ₪ לכל שעת עבודה, אך בפועל, השכר השעתי שנירשם בתלוש השכר לא תאם את השכר שהובטח לו (בתלושים נרשם 30 ₪) ובכך למעשה, שולם לו שכר בחסר.
האם התובע זכאי לפצוי בגין העידר שעון נוכחות? המסגרת הנורמאטיבית בהתאם לסעיף 25 לחוק שעות עבודה ומנוחה, מחויב המעסיק לערוך רישום מפורט ומדויק של שעות העבודה המבוצעות על ידי עובדיו.
לעניין חישוב שעות העבודה של התובע, מכיוון שאין חולק כי הנתבעת נימנעה מלנהל פנקס נוכחות עבור התובע ומכיוון שהתובע הוא זה שניהל באופן עצמי את הרישום בדבר שעות העבודה שביצע, אנו מקבלים את טענת התובע, כי שעות העבודה שביצע במהלך תקופת העסקתו בנתבעת היו בהתאם לרשימות שערך המהוות חלק בלתי נפרד מכתב התביעה (נספח ג' לכתב התביעה).
הינה כי כן, בהתאם לחישוב שהציג התובע, ובהתבסס על דוח הנוכחות הידני שאושר והתקבל על ידי הנתבעת, עולה כי על הנתבעת לשלם לתובע סך של 905 ₪ בגין השלמת שכר (סעיף 10 לתצהיר התובע).
...
בסיכומו של דבר טוען התובע, כי הנתבעת הפרה את הוראות חוק הודעה לעובד ולפיכך הוא עתר לפיצוי בסך 15,000 ₪.
הגם שאנו סבורים כי היה נכון שהתובע יודיע לנתבעת על כוונתו להפסיק להגיע לעבודה (ולא להפסיק להגיע מעכשיו ולעכשיו), אנו סבורים, בנסיבות העניין בתיק זה, כי אין מקום להורות על קיזוז דמי הודעה מוקדמת מהתובע.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אנו קובעים, כי הנתבעת תשלם לתובע 2,500 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד, וזאת בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין.
בהקשר זה נציין, כי לטעמנו, ובכל הכבוד, בתביעה נתבעו מלכתחילה רכיבים על דרך ההגזמה (15,000 ₪ אי הודעה לעובד ו- 10,000 ₪ פיצוי בגין העדר שעון נוכחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברם, עיון בדוח הנוכחות (שעון נוכחות ביומטרי) לחודש יוני 2018 מגלה, כי התובע לא הגיע לעבודה החל מיום 12.6.2018 ו"בדוח תגובות לבקשת רישיונות", תחת "בטול רישיון רגיל" נרשם 21.6.2018 (נספח ב' לתצהיר יפית).
היו נותנים לנו מעט כסף בחודש וזה לא תאם את מה שרשום בתלוש.
שלישית, אכן עד שלהי שנת 2017 היו דוחות ידניים אשר תורגמו לדוחות מודפסים ובעניין זה עדותה של יפית הייתה מהוססת ולא סדורה, שמא מחמת העובדה כי עדותה בעיניין ניתנה שלא מידיעתה האישית; ובלשונה, במענה לשאלה האם היא מדווחת לשירות התעסוקה, כי "לא. יש בחורה במשרד, בשם נטשה, שמדווחת והיא אמונה על עניין השכר, משכורות, שעות נוכחות, היא מקבלת את הדיווח. היום זה כבר ביומטרי אבל עם השנים השתכללנו...אני חושבת משנת 2018. אני יכולה לבדוק בדוח נוכחות. מעיינת. אני רואה בעצם מאוקטובר 2017. דוחות נוכחות שהיה נעשה ע"י פקידות באתרים. העובדים הפלסטינים מגיעים בצורה אחידה עם ההסעות ולכן אם מתחילים לעבוד בשעה קבועה ומסיימים בשעה קבועה ולכן דוחות הנוכחות נרשמו בשעות עגולות...אני מניחה שהפקידות באתרים מזינות את זה במחשב ומעבירות את זה למשרד הרשוי. לא כל יום, פעם בשבוע או פעם בחודש. לא יודעת בדיוק. לא בטוחה...לא יודעת...ייתכן. מה שאני לא בטוחה לא אענה סתם..." (ע' 8 ש' 17-31).
...
אמנם במהלך עדותה התקשתה יפית להבהיר בדיוק מה היה פועלו של ג'מאל בחברה, אך עדותה של יפית בהקשר רכיב זה מהימנה בעינינו, שכן שוכנענו כי התובע היה מקבל "גיפט קארד פעמיים בשנה בסך 250 ₪ והיינו מכינים, הבחורה נטשה הייתה מכינה רשימה" (ע' 9 ש' 1-2); וההחתמה נעשתה על ידי ג'מאל (ע' 9 ש' 1-2).
התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל הנתבעת לשלם לתובע, תוך 30 יום מהיום, את הסכומים כדלקמן: א. פיצוי בשל אי מתן הודעה מוקדמת בסך של 4,992 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לבסוף, במסגרת שיחתו של התובע עם החוקר הפרטי ששכרה הנתבעת (תימלול צורף כנספח 6 לתצהירו של אורן), אליה נתייחס בפרק הבא, אומר החוקר לתובע שלאורך תקופה ארוכה נימצאו על ידי החוקרים מקרים שבהם התובע הזין ידנית שעות עבודה, באופן שלא תאם את שעות עבודתו בפועל (שם, עמ' 25, ש' 19), החוקר נותן לתובע דוגמא של יום עבודה שבו התובע סיים לעבוד בשעה 15:00 אך הזין שעת יציאה 17:30 (שם, עמ' 26, ש' 14) והתובע משיב "יכול להיות" והסביר כי אין לכך משמעות כי זה "סתם לרשום את היום...אני לא מקבל על זה שכר" (ש' 26), החוקר שאל את התובע אם הוא רוצה לבדוק זאת ב"רזולוציות של כל יום ויום" (שם, עמ' 27, ש' 9) והתובע משיב ש"אין לזה שום משמעות למעט שלא ישאר שורה ריקה" (שם, עמ' 28, ש' 12).
הנושאים שנרשמו במכתב הנם אי סדרים בהתנהלות הנוגעת לקופת חדר האוכל וכן אי סדרים בכל הקשור להחתמת שעון נוכחות (נספח 8 לתצהיר אורן).
...
אולם, כאמור, משמצאנו התאמה מלאה בין דברי העובדים לעדותו של עזרא בפנינו, לא נתנו לכך משקל.
אנו קובעים אפוא כי לא הוכח שמי מהנתבעים פעל בניגוד לחוק איסור לשון הרע והתביעה לפיצוי מכוחו – נדחית.
סוף דבר על יסוד כלל האמור לעיל, אנו דוחים את עיקר התביעה ומחייבים את הנתבעת 1 בתשלום פיצוי לתובע בסך 15,000 ₪, כאמור בסעיף 39 לפסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו