מטעמים חשבונאיים – אקטואריים, הפרשת הכספים נעשתה על שם כל אחד מחברי הקבוץ והתלויים בו, לקרנות פנסיה ייעודיות, ועל פי כתב ההגנה, תנאי לבצוע הפקדת הכספים מטעם הקבוץ היה חתימת החבר, או התלוי בחבר, על כתב הרשאה, מינוי שלוח ומינוי מוטב, לפיהם הקבוץ הוא המוטב הבלתי חוזר בחשבונות הפנסיה (להלן: "כתב ההרשאה" ו – "יפוי הכח").
בנוסף טען הקבוץ, כי חתימתה של רינה על גבי טופס שינוי המוטבים נעשתה תחת השפעה בלתי הוגנת מצדו של צבי, ולא מרצונה החופשי.
כמו כן, החבר לא יהיה רשאי, ללא הסכמה מראש ובכתב מהקיבוץ, לשעבד או להמחות את זכויותיו על פי הסכמי הביטוח לצורך כלשהוא.
צבי אישר כי חתימה זו לא נעשתה בפני עו"ד. נראה אם כן, כי צבי עצמו לא סבר כי קיים קושי כלשהוא בהליך של החתמת יובל על מיסמך משפטי של רכישת נכס מקרקעין, גם מבלי שחתימתו תאומת ע"י עו"ד או נוטריון, ולא ברור מהו הבסיס לערוך איבחנה בין חתימתו של יובל ז"ל על הסכם היתקשרות לרכישת נכס מקרקעין (הסכם המוליד לו חובות וזכויות) לעומת חתימתו על הצטרפות לקרן פנסיה שתבטיח את עתידו, תוך שהקיבוץ הוא מי שמפריש את הכספים לקרן הפנסיה, ויהא המוטב היחידי הבלתי חוזר לאחר מותו (מיסמך המוליד ליובל רק זכויות).
...
התובעים אינם מפרטים דבר בעניין זה, ואינם מניחים מסכת עובדתית ממנה ניתן יהא לבסס מסקנה בדבר זכאותם לקבל את יתרת התקציב האישי, ככל שהיתה קיימת כזו, לזכות יובל ורינה ז"ל בעת פטירתם, וכל טענותיהם בכתב התביעה מופנית לקרנות הפנסיה, ולכספים שנצברו בהן.
בחקירתם של העדים הרלבנטיים מטעם הקיבוץ בכל הנוגע לכרטסות על שם יובל ורינה המנוחים עלה, כי הכרטסות מהם ביקשו התובעים להסיק על קיומה של יתרת זכות, אינן משקפות הלכה למעשה את מצב החשבון לאשורו בעניינם של יובל ורינה ז"ל, שכן מדובר בכרטסות המבטאות את ההכנסות בלבד, ובעניינם של יובל ורינה – את קצבאות המל"ל ששולמו להם, ואין בהן כל ביטוי להוצאות שנזקפו לחובתם של יובל ורינה, כך שלא ניתן לבסס מהן מסקנה כי נותרה יתרת זכות בעת פטירתם של יובל ורינה ז"ל.
בעניין זה יש לפנות לעדותם של מר טל מור (עמ' 98-99) ומר רוני גילת (עמ' 76) מטעם הקיבוץ, בכל הנוגע לאופן חישוב ההכנסות וההוצאות של חברי הקיבוץ והתלויים בהם, וכן לעדותו של מר נסטור פלדשטיין, שהיה איש הקשר עם יובל, מטעם הקיבוץ, בעיקר בכל הנוגע להוצאותיו החריגות של יובל וגישתו של הסלחנית של היקובץ כלפי התנהלות זו (לדוגמא, בעמ' 88, שורות 9-12).
משלא השכילו התובעים להעלות טענות אלה בעניין קיומה של יתרת זכות בתקציב האישי של יובל ורינה ז"ל בכתב תביעתם כנדרש, ומשלא עלה בידיהם להוכיח כי אכן היתה קיימת יתרת זכות כזו במועדי פטירתם של יובל ורינה המנוחים, יש לדחות את התביעה בכל הנוגע לרכיב זה.
סוף דבר, התביעה נדחית.