מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שמירת הריון צירים מוקדמים בשבוע ה-29 להריון

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ברקע ההמלצה בדבר שמירת הריון היתה איבחנה בדבר צירים מוקדמים, שהופיעו אצל התובעת בשבוע ה-29 להריון.
...
אשר על כן, אנו מקבלים את התביעה ומצהירים כי התובעת זכאית לגמלת שמירת הריון בעבור התקופה שמיום 15/7/12 ועד הלידה.
בהתחשב בכך שלא התקיים דיון בעל פה, אנו מחייבים את הנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 400 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

במקרה שכזה, הסיבוך המשמעותי הנו דימום המתרחש בעיקר בחצי השני של ההיריון, שלעתים יכול להיות משמעותי, עד כדי צורך לבצוע לידה קיסרית, וזאת בשבועות שבהם העובר הנו עדיין פג. עם זאת, המומחה פירט כי יכול להיות מקרה, כמו בעניינינו, שבו בשבועות המוקדמים להיריון מאובחנת שליית פתח, או שלייה נמוכה.
עוד פירט וציין המומחה, כי ההמלצות השגרתיות במקרה של פתולוגיה שלייתית הנן, בין היתר, המנעות ממאמץ גופני בטרימסטר השלישי של ההיריון, מחשש לעידוד צירים ודימום.
עוד פירט המומחה, כי במקרה של התובעת, הארוע האחרון של הדמם הנרתיקי היה בשבוע ה-16.6 להיריון, ואילו העדות הסונוגרפית האחרונה להפרדות קרומים ניצפתה בשבוע ה-29.5 להריון, כאשר בשבוע ה-32 דווח כי לתובעת יש שליה אחורית שאינה נמוכה, ללא עדות לנעיצה, להפרדות או לווזה פרביה.
בסיכומו של דבר ציין המומחה, כי אין כל רישום כי לאחר השבוע ה-32 להריונהּ של התובעת, לדווח כלשהוא לפתולוגיה קלינית או ממצא סונוגרפי/מעבדתי חריג, בין אם בכלל, ובין אם כזה שיחייב אותה להמנעות מהעבודה או לשמירת היריון.
...
לאחר עיון בבקשת התובעת ובעמדות הצדדים, סבורני כי יש לדחות את הבקשה בכללותה, כמפורט להלן – באשר לשאלה 3 – בדיקת התובעת ביום 20.1.2017 נדונה בחוות דעתו של המומחה (ראו למשל בעמ' 3, 5 ו-6 לחוות הדעת).
לבסוף, מקובלת עליי גם התנגדותו של הנתבע לשאלות אלה, בטענה כי המדובר בסוגיות שהינן רלוונטיות, אם בכלל, באשר לסעיף 58(2) לחוק ובקשר לתנאי עבודתה של התובעת, ולא ביחס לסעיף 58(1) לחוק, שעל בסיסו הסכימו הצדדים, כאמור לעיל, באשר למינויו של המומחה.
לסיכום – לאור כל האמור לעיל, דין הבקשה להידחות בכללותה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ב- 29.8.15, בשבוע 26 להיריון, נבדקה התובעת פעם נוספת בתלונה של "צירים מוקדמים". בבדיקות לא אובחנו ממצאים חריגים והיא שוחררה לביתה.
בחוות הדעת ציינת: "ב- 20.10.15, בשבוע 36, דווח ד"ר יארומובסקי כי בשליש הראשון של ההיריון אובחנה שיליית פתח עם דימומים, בשליש השני השילייה נדדה ואובחנה כשילייה אחורית נמוכה ובשבוע 29- שילייה אחורית גבוה. בשלב זה נרשמה על ידי הגניקולוג המלצה לשמירת היריון בגלל שיליית פתח מרכזית ודימומים". הנך מתבקש לעיין שוב במסמך הרפואי של ד"ר יארומובסקי מיום 20.10.15 ולהפנות להמלצה על שמירת היריון.
...
נטען, כי מאחר והמומחה אישר שמירת הריון לכל היותר לתקופה מיום 3.9.15 ועד ליום 17.9.15, הרי שדין התביעה להידחות בהתאם להוראות סעיף 59 לחוק הואיל ומדובר בתקופה הפחותה משלושים ימים רצופים כנדרש בהתאם להוראות הדין.
לנוכח המחלוקת ולאחר שהתנהל דין ודברים בין ב"כ הצדדים, מצא בית הדין לנכון להפנות למומחה שאלות הבהרה, בין היתר גם לעניין התקופה מיום 17.9.15 ועד ליום 21.11.15 (מועד הלידה).
במאמרו של כב' נשיא בית הדין הארצי, השופט (בדימוס) אדלר, נאמר כי פסילת מומחה הנה צעד חריג שבית הדין נוקט בו בנסיבות נדירות, אשר רק בהתקיימן רשאי בית הדין להיעתר לבקשה כאמור "ואין הדבר בבחינת מעשה שבכל יום" (ס' אדלר, מומחים יועצים רפואיים בבית הדין לעבודה, המשפט ב' 199).
יחד עם זאת, לאחר עיון בחוות דעתו של המומחה ובהשלמתה על דרך מתן מענה לשאלות ההבהרה אשר הופנו אליו, באתי לידי המסקנה כי אכן לא ניתן לבסס על קביעותיו הכרעה חד משמעית בתביעה שלפנינו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

המערערת 1 (להלן: המערערת) נולדה ביום 18.4.2002 במשקל 1,240 גרם בשבוע ה-29 להריון, בלידה רגילה, בציון אפגר 8/8.
ראשית, הלידה המוקדמת של הקטינה לא נגרמה בשל אי-ספיקת צואר הרחם.
האם הגיעה לבית החולים במצב של לידה פעילה בעקבות צירים שהחלו כשלוש שעות קודם לכן, כך שהפתיחה הייתה עקב צירים ולא עקב אי ספיקת צואר הרחם.
...
בית המשפט הגיע למסקנה כי ההפלה בהריון השני נבעה, ככל הנראה, מדיקור מי שפיר שביצעה האם, ולא מבעיה של אי ספיקת צוואר הרחם.
שלישית, לאחר הלידה מושא התביעה, האם הרתה פעמיים נוספות בהריונות תקינים שהסתיימו בלידות תקינות, שבמסגרתם לא בוצעה קשירה של צוואר הרחם סופו של דבר, שלא מצאנו כל עילה להתערב בפסק דינו של בית המשפט המחוזי ואנו מאמצים אותו מכוח סמכותנו לפי תקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
אשר על כן, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו