התשובה
"הגברת רבינסקי, להלן התובעת, בהריונה השלישי לאחר 2 לידות תקינות ובמועד. בהריון נוכחי קיבלה המלצה לשמירת הריון עקב כאבי גב וסימפיזיוליזיס (כאבים בעצם החיק), בין התאריכים 21.6.21 ועד מועד הלידה בתאריך 5.10.21, דהיינו משבוע 25 להריון ועד שבוע 40, סה"כ כ - 15 שבועות.
תשובה:
"לשאלה בסעיף ג: התובעת ביקרה אצל אורתופד פעמיים. רופא אורתופד בתאריך 22.6 ובתאריך 23.9.21, בהפרש של 3 חודשים. בביקור השני בו לראשונה בוצעה בדיקה יסודית האומרת כי " עמידה זקופה ללא סטיה של עמוד השידרה, SLR שלילי מתיחה של עצם הירך שלילית, אין כאב או הגבלה בהנעת מפרקי הירכיים.
האם נכון לומר כי קיימת סבירות גבוהה שכאבי האגן והגב הוחמרו / יוחמרו עקב עבודת התובעת במצבה ההיריוני, ולכן המשך העבודה היה מחמיר את מצב התובעת וזאת על סמך הספרות הרפואית?
תשובה:
"להמלצת האורתופד על שמירת הריון אין תימוכין בבדיקה הפיזיקלית. עבודתה של התובעת הנה משרדית, להבנתי ללא מיגבלות מיוחדות, ואין בה משום סכנה לה או לעוברה."
שאלה:
האם נכון שבעיתונות הרפואית שיטות הטיפול המומלצות לנשים עם סימפיזוליזיס, מומלץ על מנוחה, הפחתת כיפוף הירך, הפחתת העומס על האגן המלצה על פעילות גופנית והמנעות מישיבה ממושכת, ראי מאמר:
PELVIC GIRDLE PAIN IN THE ANTEPARTUN POPULATION
תשובה:
"בסימפיזיוליזיס מומלצת פעילות גופנית/פיזיותראפיה, משככי כאבים, להפחית עבודה פיזית. עבודתה של התובעת איננה פיזית. מנוחה וחוסר תזוזה אינם מומלצים בהריון במצב זה שכן יכולים להעלות שכיחות של ארועי קרישתיות."
שאלה:
על סמך מה הגעת למסקנה כי לא היה ניסיון טפולי כגון פיזיוטראפיה.
...
"כבוד השופטת, לנוכח תשובתי לסעיף י', ומתוך הבנה כי ההחמרה שמתועדת בשבועיים האחרונים להריון לא צמחה ביום, החלטתי לנקוט בגישת בית הלל, ואני ממליצה על שמירת הריון בחודש האחרון להריון.
טענות הנתבע
יש לדחות את התביעה על יסוד 2 חוות הדעת שהוגשו אשר קבעו שאין לאשר שמירת היריון לתובעת.
הכרעה:
לאחר שעיינו בחוות דעתם של המומחים ובחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל.
סוף דבר
התביעה מתקבלת ואנו קובעים כי התובעת זכאית לגמלת שמירת היריון בת 30 יום.