החוק קובע כי ניהול המאגר ייעשה בהתאם להוראותיו, תוך שמירה על עניינם של הלקוחות ועל פרטיותם, ומניעת פגיעה בה במידה העולה על הנידרש (סעיף 1).
טענות הצדדים
התובעת טענה כי הבנק עוול כלפיה עת דיווח למאגר "נתונים שגויים באופן קצוני", בהתאם להם הוכרזה התובעת כבעלת "נתונים המעידים באופן מובהק על כך שאינה עומדת בפרעון תשלומים". דיווח שקרי זה גרם לכך שהתובעת נדחתה באופן קטגורי ומידי על ידי כל גוף פינאנסי, מקבלת אשראי ושירותים.
נטען, כי מידע החוסה תחת ההגדרה הנ"ל נשמר במאגר למשך שלוש שנים, ומשמש ביסוד חיווי אשראי שלילי הנמסר לנותני אשראי בעיניינו של הלקוח.
בפסק-דין נוסף שניתן לאחרונה, בתאד"מ 60322-03-22 רוזנטל נ' בנק דיסקונט לישראל (8.4.23), ציינה כב' הרשמת הבכירה נעמה ניר כי התביעה שבפניה, שהוגשה בנסיבות דומות לאלה שבעניין דנן, מעוררת שאלות משפטיות נכבדות, ובהן האיזון בין מטרות חוק נתוני אשראי, כפי שפורטו בסעיף 1 לחוק, והאינטרסים המוגנים על ידו, למול האינטרסים המוגנים על ידי חוק לשון הרע – שיקולים כגון שמו הטוב של אדם, זכותו לפרטיות, והזכות כי חובותיו יישכחו באופן בו יוכל להביא עצמו לכדי שקום כלכלי.
...
התובעת טענה בכתב התביעה כי מלכתחילה לא היה מקום שהנתבע יעביר דיווח כלשהו בעניינה למאגר נתוני האשראי, שכן במועד הדיווח "ענייניה כבר טופלו ונסגרו בבית המשפט" (סעיף 29 לכתב התביעה), אולם דין טענה זו להידחות.
מן המכלול שפורט, הגעתי למסקנה כי לא נפל פגם בהתנהלות הנתבע בעניינה של התובעת, ואין לקבוע כי הנתבע עוול כלפי התובעת באופן כלשהו, או כי גרם לה לנזק כלשהו.
הערת בית-המשפט בעניין דהן לעיל, ביחס להעדר הוראה בדין המחייבת מחיקת מידע לגבי היותו של אדם בהליכי חדלות פירעון בעבר, בדומה להוראות שבחוק בדבר מחיקת מידע פלילי, מעוררת סוגיות כבדות משקל בנוגע ליחס בין הליכי חדלות פירעון ובין חוק נתוני אשראי, שאינן במרכז הדיון כאן, אך מצאתי להפנות בהקשר זה לדברים שנקבעו מפי כב' השופטת איילת הוך-טל בחדל"פ (חי') 46945-12-19 דולב נ' הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מחוז חיפה (21.2.21):
"הפטר שניתן בהליכי חדלות פירעון אין משמעו מחיקת ההיסטוריה הפיננסית של היחיד. ההפטר נועד לאפשר ליחיד לפתוח דף חדש מבלי שעול חובות העבר ימנע ממנו שיקום. עם זאת 'דף חדש' אין משמעו בהכרח 'דף חלק'. הפטר אין משמעו כי חדלות הפירעון נעלמה כלא הייתה. מדובר בנתון אשר עשוי להוות שיקול ענייני ולגיטימי לגורמי האשראי בשוק ומטעם זה, אף אם ניתן הפטר מחובות עבר וביטול הליכים מתנהלים, אין בכך לאיין את קיומו של הליך חדלות הפירעון ולהורות על מחיקתו מן העולם לאלתר. תוצאה זו חותרת תחת מטרותיו של חוק נתוני אשראי כפי שהן באות לידי ביטוי בחוק ובדברי ההסבר לו."
לנוכח המפורט לעיל, אני קובעת כי דין התביעה להידחות.