בהמשך לכך מונו המשיבים 41-39 כבעלי תפקיד לצורך שיחרור המקרקעין לפי צוי ירושה או קיום צוואה.
עוד הוסכם כי כל עוד לא תושג הסכמה אחרת, לא יינקטו פעולה או הליך משפטי בנוגע למקרקעין, השמוש בהם, הזכויות בהם, חלוקתם ותביעה לגביית כספים מצדדים שלישיים בטרם תוגש הודעה ויתקיים דיון בבית המשפט בעיניין זה.
בדיון שהתקיים לפני בית משפט קמא ביום 29.3.2023 הוסכם כי ימונה מומחה - שמאי מקרקעין - מטעם בית המשפט, על מנת שיציע כיצד לחלק את המקרקעין בהיתחשב, בין היתר, בבעלות המשותפת ובמצב הנוכחי של החזקת השטחים.
בנוסף עולה מההחלטה כי בית משפט קמא ביסס את סמכותו לפסוק דמי שימוש לחובת המבקשים על סעיף 44 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 המקנה לבית המשפט הדן בפרוק שתוף במקרקעין סמכות ליתן צו זמני הנידרש בקשר לניהול ושימוש במקרקעין; כמו גם מכוח העובדה שהדיון בתביעת הפינוי אוחד עם שמיעת ההליך העקרי.
...
לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (השופטת י' קראי-גירון) מיום 4.11.2023 בת"א 54183-03-15, בה נעתר בית המשפט לבקשת המשיבים 39-38 וקבע כי על המבקשים לשלם דמי שימוש זמניים בגין השימוש שלהם בחלקים מחלקת המקרקעין נושא הבקשה שבכותרת.
טענות הצדדים בבקשת רשות הערעור
המבקשים טענו כי הסעד הזמני שניתן על-ידי בית משפט קמא משנה את המצב הקיים וכי הוא מנוגד לפסיקה לפיה יש להיעתר לסעד שכזה רק במקרים קיצונים וחריגים וכאשר הנזק אינו ניתן לתיקון באמצעות פיצוי כספי הולם.
מסקנה זו מתחזקת לנוכח סעיף 33 לחוק המקרקעין, הנמצא גם הוא תחת פרק ה' העוסק בשיתוף במקרקעין.
לאור המסקנה אליה הגעתי, אין צורך להכריע במחלוקת הנוגעת לשאלה האם עניינה של התביעה הראשונה הוא בפירוק שיתוף במקרקעין או בחלוקת עיזבון, שאז לשיטת המבקשים לא חל סעיף 44 לחוק המקרקעין.
סוף דבר; נוכח כל האמור, הערעור מתקבל והחלטת בית המשפט המחוזי נושא הבקשה דנן – מבוטלת בזאת.